Game of Thrones Finali Nasıldı? [TARTIŞMA]

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Game of Thrones Finali Nasıldı? [TARTIŞMA] – Kayıp Rıhtım

image

Game of Thrones yayınlanan 8. sezon 6. bölümüyle sona erdi. Sıra geldi yorumlara. Rıhtım okurları finali nasıl bulduklarıyla ilgili forumlarda tartışıyor! (DEVAMI…)

Anketlerimiz de hemen burada :v:

Final bölümü (8x6) nasıl buldunuz?

  • Çok beğendim!
  • Eh işte, idare ederdi…
  • Kötüydü.
  • Daha da kötüsü, berbattı!
  • Ne düşüneceğimi bilemiyorum…

0 oylayanlar

8. sezonu genel olarak nasıl buldunuz?

  • Çok beğendim!
  • Eh işte, idare ederdi…
  • Kötüydü.
  • Daha da kötüsü, berbattı!
  • Ne düşüneceğimi bilemiyorum…

0 oylayanlar

Son sezonun her bölümünü heyacanla açsam da maalesef ki hepsi aynı hissi verdi bana.Çok çok kötüydü.

Temsili ruh halim:
tenor

11 Beğeni

Oyunculuklar, efektler, senaryo tam olarak “bitirip gidelim” mentalitesini yansıtıyor. 1 yıl sonra ilk defa IMDB’ye girip 1 vereceğim sanırım. IMDB’de şu an puan 5 civarında, dizi tarihinin en rezil finallerinden birine imza attı D&D.

Akasya Durağının herhangi bir bölüm kurgusu bu finalden çok daha mantıklı.

2 Beğeni

Dizi final yapana kadar izlememeyi tercih etmiştim. İyi yapmışım gibi hissediyorum. Aynısını Westworld’de de sürdüreceğim.

  1. bölümde arkadaşımla tahmin ettiğimiz her şey bir bir çıktı. Geçmiş sezon finalleri daha etkiliydi. Kitaplara sadık kalınsa daha güzel şeyler olurdu diye düşünüyorum.

Dracarys’in tahtı eritme sahnesi muazzamdı.

1 Beğeni

Bence saçmay dı gerçek tahtın varisine neden itaat etmedi.İçgüdüsel hareket etmesi lazım dı.Sana orayı yar etmen gibisinden o şeyi yapması çok mantıksız geldi.

1 Beğeni

Amacı o değildi ki. Dany’i tahtın delirttiğini biliyordu o yüzden yok etti bence. Ejderhalar zeki yaratıklar, her şeyin ama her şeyin sebebinin bence Taht Oyunları olduğunu bildiği için eritti tahtı. Bir de taht varisine boyun eğmiyor ama Targeryan kanı taşıdığı için edebilirdi. Ejderhalar efendileri yaşarken tek bir efendiye hizmet ediyorlar ama efendileri ölünce kanında ejderha büyüsü taşıyan başka bir efendiye hizmet edebiliyorlar ama bildiğim kadarıyla bu bir seçim meselesi.

4 Beğeni

Dany deli değildi ki:) normal bir fatih gibi her yeri fethetme arsuzu vardı ama bu çok fazla ölüme neden olacağı için jon işi başlamadan bitirdi.Ejderha olayı bu sezonda çöp oldu.Çünkü bir tek Ejderhaların kararsız ve zayıf yüreklerde itaat etmek den çıktığını gördüm onun haricinde pekde akıllı değiller di.Normal hayvan iç güdüleri vardı.

1 Beğeni

Üzüldüğüm şey GRRM’nin hikâyesinin sonunu böyle vasat bir anlatışla öğrenmemiz oldu.

Ama hikâyenin sonu gerçekten de GRRM’nin dediği gibi Yüzüklerin Efendisi sonuyla çok benzer olmuş. Dany son anda Frodo gibi dönüş yaptı. Büyü Westeros’u terk etti. Jon bir daha asla eskisi gibi olmayacak şekilde sürgüne gitti. Her şeyin sorumlusu taht yok edildi. Sonunda bi kitap bile yazdılar. :sweat_smile:

1 Beğeni

Dizi finali olarak yetersizdi.
Ama eğer kitapta okusaydık daha anlamlı olacaktı çünkü kitaplarda muhtemelen bu olaylara zemin hazırlanacaktı. Hikâyenin sonunu bu şekilde öğrenmek istemezdim açıkçası.

2 Beğeni

Normalde kitaplarda insanlar kadar zeki olduklarını söylüyordu ve dizide de zeki oldukları bazen gösteriliyordu ama bazen de hayvan gibilerdi yani tutarsızdı evet.

Ben de Dany’nin birden deliymiş gibi yapılmasını sevmedim. 6 bölüm, 7 sezonluk hem iyi hem çok zeki hem de çok merhametli bir karakteri hem deli hem zalim yapmaya yetecek kadar uzun değil. Bu sezonun rezalet olduğunu ve bu sezonda G. Martin’in en ufak bir emeği olmadığını ümit ediyorum. Bir dizi nasıl bitirilmez konusunda J. J. Abrams’a bile ders verebilirdi yapımcılar.

3 Beğeni

Dediğim gibi kitapta bu kadar anlamsız olmaz bence. Kitapların hikayesi diziden çok çok daha başarılı emin olun.

Fazla kolay olur bence. Bir şeyleri değiştirecektir illa ki. Yok buna bağlayacaksa da altını dolduracaktır. Aynı sona ilerlediklerini söylüyor çünkü röportajlarında.

1 Beğeni

Bu saatten sonra tarihin en iyi dizisi net Breaking Bad’ dir.

1 Beğeni

Aynen sonu çok muhteşem bitmişti.Prison break’de güzeldi ama o da finali çöp olan sezonlardan.

Hep en üst seviyede gitti. Sonda da en üst seviyede bitirdi. Son bölümü 9.9 puan şuanda.

Dany’nin sonunun böyle olacağı belliydi ama Jaime’nin karakter gelişimi ve Jon’un hikayesi boşa çıkarıldı. Jon en azından Dany’i öldürdükten sonra kendi isteğiyle tahttan vazgeçseydi daha iyi olurdu. Arya son 3 bölümdür aksiyon filmlerindeki gibi amaçsızca oradan oraya koştu durdu. Sansa ve Bronn finalde hak ettikleri konumlara ulaştı ama diğer karakterler tam olarak makamlarını hak etmediler.

Sonuç olarak iptal kararı alan diziler gibi aceleyle bir son yapılmış izlenimi veriyor bu yüzden final hiç olmamış.

5 Beğeni