George Lucas, Star Wars IX'un Senaryosuna Danışmanlık Etmiş

Lucas bir röportajında diyor. Star Wars’ı beyaz köle tacirlerine (White salvers) sattım diyor. Tam olarak dile getirmese de hayranlardan intikam aldığını ima ediyor bence. Prequellerden sonra adama demediklerini bırakmadılar. Edilebilecek en ağır hakaretlere maruz kaldı ve demek öyle deyip sattı.

Röportajın ilgili kısmı:

Röportajın tamamı:

Edit: @Bay_Karamsar çok güzel açıklamış, yazdıktan sonra gördüm.

Aslında burada sorun Abrams değil bence Disney. Tamamen Abrams’da bitse iş bundan çok daha iyi iyi filmler izlerdik bence. The Force Awakens çok fazla değişmezdi belki ama The Last Jedi’de daha Luke’u ruhuna sadık bir film izlerdik ve filmde saçma sapan üstsüz sahneler falan görmezdik gibi geliyor. Ama disney çatısı altında bunu yapamazsınız. Disney bu kadar para yatırdığı bir iş için bir analiz hazırlar herkesin izleyeceği bir film yapmaya uğraşır.
Dün A Space Odyssey izledim mesela, ayn filmi disney çekse ne olur? Film çok uzun deyip kırpılır. Kesinlikle o müzikler kullanılmaz ve onaylı bestelenen müzikler kullanılır. Başta 20 dk maymun izliyoruz, evrim karşıtları rahatsız olmasın diye onlar mağara adamına çevrilir, filmin sonu çok anlaşılmaz deyip daha basşte indirgenir ve sonunda adam normal hayatına geri döner, ve en önemlisi adamlar aralarında devamlı konuşur her şeyi açıklarlar. Bu şekilde iyi film yapamazsınız. İyi filmi de genelde çok az kişi izler.

3 Beğeni