Gezegen Baskını

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Gezegen Baskını – Aylık Öykü Seçkisi

image

Tuhaftı. Bir o kadar da normal karşıladı Uyator. Bu sabah güne ayın ortasında merhaba demişti. Bunu son zamanlarda abartarak okuduğu mistik kitaplara bağlasa da içten içe inkar etmeye başladı. Oysaki o kitaplarda her şeyi kabullenmesi gerektiği yazıyordu. Başka yöne bakmak istercesine kafasını çevirmek istedi. Ama nafile. Gözlerini daha oynayamadı. Ne soluk alabiliyor ne de korkabiliyordu.… (DEVAMI…)

Merhaba,

Gök cismi olan Ay’ın ortasında mı acaba? Böyle yazılınca zaman birimi olan ay gibi olmuş, gün kelimesiyle birlikte olunca ortalık biraz karışmış.

Hissedememek kelimesi, kişi sanki çaresizlik hissetmeyi istiyormuş anlamını vermiş. Hissetmemişti olmalıydı. Aynı cümledeki “vakite” de “vakte” olmalıydı. Bunun gibi bazı hatalar ve virgül eksiklikleri daha var.

Kahraman bir yerde uyanıyor, sonra kızıl gezegen ona doğru yaklaşıyor. Eğer benim anlayışımın bir eksikliği yoksa, bu kısım belirsiz olmuş: Kahraman mı bulunduğu yerden gezegene yaklaşıyor, gezegen mi ona doğru çekiliyor? Ayrıca canavar ne ara gelip onu götürüyor?

Bence bu öyküyü biraz daha detaylandırıp açıklayarak tekrar yazabilirsiniz.

1 Beğeni

Yorumunuz için çok teşekkürler. Aslına bakarsanız Konu biraz dar geldi. Sınırın dışına çıkmak adına fantastik bir şey denedim. Tabii olay öyküsü yazmayı da becerememem dahilinde ortaya çok eksik bir şey çıktı. Çocuk ayda uyanıyor ve ona doğrugelen gezegen aslında bir denizkızının gözü.

1 Beğeni