Gündem

Ekşide rastladım.

Şöyle bir paylaşımı da var.

3 Beğeni

Hacı, hoca, şeyh ve tarikat liderlerinin bkunu ve arp bku yemeyi seven kemik bir %25 var. Bunlar yüzyıllar boyu kula kulluk etmiş, o gelecek bu gelecek şu olacak vs. tamamen hikaye… Yarın bir gün afgn tarikat lideri çıkar onunda kirli donunu kapmak için sıraya girer bunlar.

5 Beğeni

Ama düşüren Cumhurbaşkanımızdır” diye devam etmesi gerekirdi bence :slight_smile:
İnsanların inançlarını sömürmek için yapmayacakları şey yok.

2 Beğeni

Allah’ım süte zam yap ne olur, Ya Rabbim! Batacağız yoksa. Sen emeğimizi heba etme, amiiiin! mi diyeyim ne diyeyim ben şimdi.

3 Beğeni

Marketlere, kafelere, lokantalara genel bi’ zam gelmiş yine. Hayırlısı artık ne diyeyim

1 Beğeni

https://www.tgrthaber.com.tr/egitim/kpss-sorulari-calindi-mi-2022-kpss-2022-kopya-iddiasi-ile-calkalaniyor-kpss-lisans-sorulari-hangi-yayinciligin-cikti-2841002

Güncelin hepsini tutturan ermiş insanlara diyecek laf yok. Haram zehir zıkkım olsun. Hâlâ ülke içinde olağanüstü bir yapılanma var. Millet aylar öncesinden soruları ezberlesin biz burada stresten ölelim. Gerçekten skandal. Hasta halimle girdim ben o sınava ya. Sınavımı bile yarıda bırakmak zorunda kaldım. Ambulans aldı götürdü beni. Ama insanlar oh ne ala. Yazıklar olsun.

17 Beğeni

Benim össye girdiğim sene de sorular çalınmış ve şifre muhabbeti ortaya çıkmıştı. Gazeteler açık açık yazmıştı ama ben kimsenin sınav sonucunun iptal olduğunu görmedim. Malum cemaatten kişiler istedikleri bölüme yerleşip önümüze girdiler ne yazık ki…

5 Beğeni

Tvyi açıp baktım tabi beklendiği gibi haberi yapılmıyor, yazıyla bile altta geçmiyor. Sosyal medya olmasa biz de duyamazdık ya. Ösym henüz açıklama yapmadı. Merakla takip ediyorum bir şey diyecek mi diye. :roll_eyes:

4 Beğeni

Ben de o yıl girmiştim hocam. Hatta o yılın birincisi de benim gittiğim dersaneden çıkmıştı. İçinizi rahatlatacaksa bize kimsenin bir şey vermediğini söyleyebilirim :roll_eyes:. Zaten birinci olan eleman ve içinde olduğu sınıfın geri kalanı da rutin olarak kaynağından bağımsız her türlü denemeyi maximum yarı sürede falan ful çeken adamlardı, birinci olan eleman hasbelkader gerçek sınavı parçaladı. :roll_eyes:

Tabi en üst binde birlik dilimde olan/olması beklenen adamlara bir şey verilmemiş olması diğer dilimlerde verilmediği anlamına gelmiyor. Hatta bana sorarsanız eminim bir şeyler döndüğüne.

Bunlardan bağımsız her türlü çirkef, neresinden tutsan elinde kalan bir durumdu o ya. Hayır durduk yere biz de zan altında kaldık hahah. Benim olduğum sınıfın yarısı ilk 100’deydi kimse ağzının tadıyla başarısına da sevinemedi. Leş gibi bir olay.

1 Beğeni

“Sorular çalındı mı?” olarak kullandığımız terim çok hatalı. Soruların çalınması demek hırsızların veri merkezine girip soruları gizlice alması demek. Bizde böyle olmuyor, malum güruh soruları kendi adamlarına veriyor. “Sorular verildi mi?” olarak haber yapılması gerekli ki kimin verdiği de sorgulansın.

10 Beğeni

Pelosi’nin uçağı indi mi?

1 Beğeni

ÖSYM’nin açıklaması beni benden aldı. O kadar delile rağmen asılsızdır diyorlar daha bir de. Gerçekten yüzsüzlük bu.

5 Beğeni

Bugün salı, taş çatlasın cuma günü tamamen unutulur. Cuma gününden sonra hiç böyle bir olay yaşanmamış gibi toplum hafızasından tamamen silinir. Bu yüzden böyle rahat rahat yapılıyor bu tip işler. Hakkı yenen insanlar hakkını yiyen insanlardan razı olunca malesef birşey denmiyor, kurunun yanında yaş da yanıyor.

9 Beğeni

Doğru, genelleme yapmayı sevmiyorum ama her şey alenen ortada. Bizim toplumun hafızası, belleği, kartuşu artık her neyse o yok. Varsa da artık tamamen alzheimer olmuş durumda.

2 Beğeni

Bence sorular çalınmamıştır. Liyakatsiz ekibe soru hazırlamak zor geldiyse direkt soruları dersane kitaplarından çalmışlardır. Sorular çalınsa bu kadar bariz çıkar mı ortaya bilemedim şimdi.

Ben de girdim sınava 3. defa. Soru çaldırma varsa haram zehir zıkkım olsun. Yok başka yerden soru çalıp sorma varsa verdiğim sınav ücreti sınav komisyonuna haram olsun.

Ekleme: KPSS de yemeseler bile kurum mülakatlarında nasılsa yiyecekler. Ben haram etmekten yoruldum hatta.

1 Beğeni

Keşke dediğiniz gibi olsaydı ama insanların çözdüğü deneme sınavları elinde. Ortada videolar da var. Hani Pegemden falan aldığı oluyordu soruları ama değiştirip soruyordu ÖSYM. Ama bunda cevapların yeri bile aynı. Acaba soruları hazırlarken “Ya benim ocakta yemeğim var hadi hızlı olun. Aman alın işte Yediiklimden alın biraz soruları, birazdan oradan alın. Başka işimize gücümüze bakalım” da demiş olabilir. O kadar yaşanan şeylerden sonra ben kendi adıma iyimser bakamıyorum. Her türlü haram olsun.

2 Beğeni

Yok ben de iyimser bakmıyorum ki kurum mülakatlarında nelerini gördüm. Demek istediğim liyakatsiz insanlarla dolduruldu kurumlar, böyle bir şey de olmuş olabilir idi. Keşke haram etmekten fazlası gelse elimden. Şöyle bi hepsini one punch falan.

2 Beğeni

O zaman bu da benim sınav dönemimden sizlere armağan olarak gelsin :smiley: Spoiler içi küfürlü

2 Beğeni

Artık emeğimiz emanet değil zaten. :slight_smile:

4 Beğeni

Ne abarttınız ya.
Pazarcı esnaf abimiz dedi herkes çalıyor. Siz de çalın :smiley:

1 Beğeni