Merhaba arkadaşlar 64 ve 128gb’lık hafıza kartı almak istiyorum ama tam fikrim olmadığı için markalardan yardımcı olursanız sevinirim.Hızlı depolama yapabilme ve uygun fiyatlı olursa çok sevinir.@alper bilgin varmı bu konu hakkında.
Uzun zamandır bu tarz bir ihtiyacım olmadığı için ( 6-7 senedir Google drive ve Google apps kullanıyorum ) tam bir şey söyleyemem ama geçmişte Kingston ve Sandisk alıp kullanıyordum.
Google driver’a atmama rağmen yinede tel hafızasından yiyor.Normalde orası bulut hafıza değil mi?
Bir ayar hatası yapıyor olabilirsin.
Gerçi ben kullanmıyorum boş boş konuşmuşum
Ben yüksek hafızalı mobil cihazlar kullanıyor, yılda 1-2 defa harici diske atıyorum medyaları.
Evet gdrive yüklüyorsan yüklediğin dosya , belge vb gdrive da kontrol et ve cihaz hafızasından sil. İhtiyaç duyarsan indirirsin.
Foto içinse Google fotograflar uygulaması otomatik yedekleme aç ve yedekleme oldukça cihaz hafızasından sil.
Çoklu cihaz kullandığım için benim için en iyi seçenek gdrive türü diskler oluyor.
Tekrar indirme olayı olamadı işte.Neyse en iyisi hafıza kartı yine.
Bilemedim , muhtemelen bir yerde hata yapıyorsun. Fotograflar için mi kullanmak istiyorsun eger öyleyse Android ya da ios farketmez Google Fotograflar uygulamasını kullan.otomatik ve manuel yedekleme yapabilir ve cihaza indirmeden görüntüleme yapabilirsin.
Hafıza kartı alırken bakmanız gereken okuma ve yazma hızları olacaktır. Mesela (100MB/S-80MB/S) bu ifadede 100 MB/S okuma hızı 80 MB/S’dir. Yazma hızı bilgisayardan veri aktarırkenki hızını ifade ediyor, okuma hızı ise daha önce atılmış veriyi ekrana gösterme ve veriyi karttan bilgisayara atma hızını ifade eder. Telefondan sürekli fotoğraf, video çekiyorsanız yazma hızının yüksek olması çok önemli. Daha çok film izlemek için kullanıyorsanız okuma hızınızın yüksek olması önemli, videonun donmaması açısından önemli. Alabiliyorsanız ikisinin de yüksek hızlı olmasına dikkat edin.
Kaliteli bir flash belleğiniz varsa Otg kablosu alıp telefona veri aktarabilirsiniz.
Çok saol hocam 100mb işimi görür o zaman.Sadece resim ve 200-300mb’lik çizgi romanlar için lazım.
Toshiba
128Gb 100Mb/Sn MicrosdXC™ Uhs-1 Class10 Excerıa THN-M203K1280EA
Şöyle bişey var iyi galiba.
Yazma hızı belirtilmemiş, muhtemelen hızı 20-30 MB/S arasındadır. Bu işinizi görür.
Otg’li Flash belleklerin fiyatı hafıza kartından daha uygunmuş. SanDisk Ultra Dual Drive 128GB OTG M3.0 Usb Bellek SDDD3-128G-G46
Teşekkürler hocam.Belirttiğinizi alım o zaman.
Çok büyük boyutlu dosyalarla uğraşmayacaksanız class 10 olan herhangi bir sd kart işinizi rahatça görür. En ucuzunu alın derim ben.
Dediğim gibi en fazla 1gb en düşük 200-300mb dosyalar için lazım.Yinede uygun olması daha iyi olur dediğiniz gibi.
Çizgi roman okumak için hangi programı kullanıyorsunuz? Ben pdf olarak Adobe’de okuyayım dedim ama çok kasıyor.
Telefondan okumak için Challenger Comics Viewer, bilgisayardan okumak için CDisplay Ex de güzel programlar belirtmek istedim.
Ek olarak; cdex in mobil versiyonu da çıkmış. Ben comicrack’ten çok memnundum çok çr okuduğum dönem. Ama PDF açıyorlar mı emin değilim. CBR, CBZ formatında bulmaya özen gösteriyordum ben.
Bu benim kullandığım program 1-2 gb büyüklüğünde çizgi romanları da açıyor ben ondan tercih ediyorum.Diğer programlar beni çok yormuştu.
Bilgisayarda CDisplay Ex normalde kullanıyorum ama okumaya çalıştığım çizgi roman pdf formatında olduğu için bu program da çalışmıyor. Diğer programı bir deneyeyim.
@husey Program cbr formatlıları istediğim hızda açıyor aslında pdf formatında olanları da hızlı açıyor ama okumak istediğim çizgi romanda Adobe’deki gibi kasıyor. Pdf’i Cbr’ye çevirmem lazım heralde anca o zaman okuyabileceğim gibi gözüküyor.