Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Cevap almışsınız zaten, ben de okunması gerektiğini düşünüyorum. Romandan bağımsız hikayeler diye biliyorum ki zaten o da cevaplanmış :slight_smile:

Tabi siz gene de @alper‘e pek güvenmeyin sponsorlu kendisi bu ara Getir ve Alfa grubuyla çalıştığını duydum :smile:

3 Beğeni

Artemis çeviri için kitap 2017’de çıktığında biraz olumsuz yorumlar okumuştum. İthaki çeviri Özgen Berkol Doğan çevirisi.

Çeviri konusunda bir fikir belirtmediğimi hatırlatayım. Onun kararını siz verin. :slight_smile:

@Ufuk getir, getir yemek, yemek sepeti, bana bi olmasa çoktan açlıktan ölmüştüm. :slight_smile: İyi ki varlar, var olsunlar.

2 Beğeni

Yaklaşık 2-3 haftalık bir okuma halinden sonra scythe bitti. Çok sevdim. İlk fırsatta 2 ve 3. Kitabı alıcam.


Diğer bir yandan, bitirir bitirmez Priory of the orange tree ye başladım. Sayfa sayısını ve tek kitap oluşunu sayarsak, geniş bir evren beni bekliyor. Özellikle okuduğum ilk 2 bölümde de bunu belli etti bile.

12 Beğeni

Michael Crichton - Andromeda Strain’i okuyorum. Her yerde korona haberleri duyduğum yetmiyor bir de uzaydan gelen ölümcül mikropları bakterileri okuyorum :slight_smile:

69 yılında yazılmış ve o dönemin romanlarının ve filmlerinin tüm ruhunu taşıyor. İçinde haritalar, bildiriler, ASCII tablo ve textler vs. de bolca bulunuyor. Kitabın %20’sini falan okudum. Asıl olayların yeni başladığı yerlerdeyim :slight_smile: Kolay okunuyor ve sürükleyici bir şekilde ilerliyor.

11 Beğeni

Aynen ben de annem ve eşim olduğu halde çok sık kullanıyorum. Hele Getir hiç yoksa 5kg’dan o sorumlu :roll_eyes: Yemek ve daha çok dışarı çıkıp almam gereken aburcubur ıvırzıvır konusunda destek adlığım için :smile:

1 Beğeni

LONDRA NEHİRLERİ - BEN AARONOVITCH

Özgün Adı: Rivers of London

Çeviren: Aslı Dağlı

Kitabı The 100 Most Popular Fantasy Books on Goodreads sayfasından keşfettim; 71. sıradaydı. Polisiye ve fantazya ögelerinin karışımı gibiydi. Kitapta vampirler, hayaletler, büyücüler, tanrıçalar ve polisler var ve isminden de anlaşılacağı üzere hikaye Londra’da geçiyor.

Hikayemiz bir gün birinin sokakta kellesi uçurulmuş bir ceset bulmasıyla başlıyor ve ana karakterlerimizden biri olan polis memurumuz Peter Grant, başmüfettiş Thomas Nightingale ile birlikte olayın perde arkasını çözmeye çalışıyor. Kitapta çeşitli eserlerin ( X-Files, Star Wars, Harry Potter, Lovecraft vb. ) isimlerinin anılması tebessüm yaratmış olsada kolay ve hızlı okunabilen, güzel bir fikri olan ama bende iz bırakmayı başaramayan çerezlik bir kitap oldu.

18 Beğeni

İhsan Oktay Anar’ ın Puslu Kıtalar Atlası bitti.

Genellikle her yerde övüldüğü şekliyle övmekten başka çareniz yok kitabı. Övgüleri hak edecek kadar fantastik bir kitap. Kurgusu sizi heyecanlandırıp merakta bırakacak kadar kurgusal. Akış hızı çok iyi. Kitabı biraz sallasanız eleğin üstünde kalanlardan güzel bir masal kitabı bile çıkar.

Ancak okumaya başlamadan önce yanınızda bir Osmanlı Türkçesi Sözlüğü ve Denizcilik Terimleri Sözlüğü bulundurun çünkü ilk sayfalarda pek çok denizcilik terimiyle ilerleyen sayfalarda ise Osmanlı Türkçesi’ ne ait kelimeyle karşılaşacaksınız. Tabii bunlar akışa ve okumaya engel değiller.

Sonuç olarak pek fazla bu türden yerli roman okumamış olsam da bu kitabın durduğu yer yukarılarda bir yerlerde eminim. :slight_smile:

EK NOT: Yazmayı unuttuğum bir şey daha var: Kitabın mizahı bana yer yer Terry Pratchett’ ın Disk Dünyası’ ndan sayfaları hatırlattı. Daha doğrusu okurken aklıma ilk gelen Disk Dünya oldu nedense. :slight_smile:

30 Beğeni

Amat’ın yarısındayım ben de ama şu ana kadar Puslu Kıtalar Atlası’ndan sonra yazarın en beğendiğim kitabı oldu.

3 Beğeni

5 Beğeni

image
Kitabı şimdi bitirdim. Kitab güzeldi. İlk başlarda anlayamıyordum kitabı. Ama sonra okudukca anladım. Kitaba puanım: 10/10 Keşke dünyada gerçekten böyle bir ülke olsaydı. :pensive:

14 Beğeni

Kitaptaki Ütopik düzen kitabın yazıldığı dönem için harika bir şeydir. Yalnız bulunduğumuz dönemde böyle bir düzeni görmek ya da böyle bir düzene geçiş yapmak imkansız.

4 Beğeni

Evet, doğru. :pensive:

Adsız

BİLİNMEYEN KADATH’A DÜŞ YOLCULUĞU

Güzeldi ama beni çok etkilemedi. Bilmiyorum yazarın hikayelerini romanlarına göre çok daha başarılı buldum. Konuya kısaca değinmem gerekirse; Randolph Carter adındaki kişi düşünde Kadath diye bir saraya ulaşmaya çalışır ve buraya ulaşmaya çalışırken pek çok olağanüstü macera yaşar.

16 Beğeni

Lovecraft romanları arasında okuması en zor olan eser bu olabilir.Yazarın hayal gücünü idrak etmek zaten zor.Üzerine diyalog olmaması da eklenince okuma bir süre sonra işkenceye dönüşmüştü.

2 Beğeni

Evet bazı şeyleri hayal etmekte çok zorlandım. 2-3 hikayesinde yine zorlanmıştım ama hikayeleri daha çok geriyor, merak uyandırıyor ve heyecanlandırıyordu ama romanlarında pek bu duyguları yaşayamadım. Sadece Delilik Dağlarında romanında bu his oluştu. Şu an 2 novellası kaldı. Bakalım okuyunca burada yorumlamaya çalışırım :slight_smile:

1 Beğeni

Favori kitaplarım arasına girdi, az önce bitirdim.(Bu arada bitirmiş olduğumuz kitapları yazdığımız bir konu var mı bulamadım.)

10 Beğeni

Başlanılan veys bitirilen kitap fark etmiyor, hepsi bu başlık altında paylaşılabilir.

1 Beğeni

John-Scalzi-Son-Koloni (2)

Son Koloni

Yaşlı Adamın Savaşı serisinde 3. kitabı da bitirmiş bulunmaktayım. Harika serimiz muhteşem bir kitapla daha devam etti. Olaylar ve gidişat iyi kötü bir sona bağlanıyor. Elbette devamında neler olacağını merak ediyoruz ama 3. kitapla da en azından bir yere bağlanması (ki 4. kitapla da aslında Zoe’nin gözünden olayların tekrarı ve havada kalan kısımların da açıklandığı düşünülürse) gayet olumlu. Keşke 5. ve 6. Kitap da çevrilmiş olsaydı tabii ama elden ne gelir. Serinin aksiyon dozu diğer kitaplara göre düşük ama daha doyurucu bir kitabı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle gizem ve merak sonuna kadar kendisini gösteriyor. Bu da kitabın başarısını baya olumlu etkilemiş. Sonuna (aslında komple son 100 sayfasına) ayrıca bayıldım, beklemiyordum bu sonu. Kitap ilk iki kitaptan aşina olduğumuz karakterlerin dışında yeni karakterleri de bizimle tanıştırıyor. Scalzi’nin diline övgüye gerek yok, mükemmel deyip geçebiliriz. Kesinlikle okuduğum en okunaklı ve akıcı bilim kurgu serisi diyebilirim bu seri için. Okumamış bütün bilim kurgu severlere öneririm. İnsan gerçekten savaşı, kavgayı bir kenara bırakıp, Scalzi’nin dünyalarında Seyahate çıkmak istiyor. Keşke öyle bir şansımız olsa da yarattığı dünyaları ziyaret edebilsek bir kitabında. :slight_smile:Bu arada roanoke’li kurtadamları daha fazla görmek ve tanımak isterdim ama sanırım o bölümü de 4.kitaba bırakmış yazar (tabi öyle duydum ama okumadığım için emin değilim.) Bir de gezegeni daha fazla tanıtabilirdi ama bunları kitabın güzelliğinden dolayı affediyorum. :slight_smile: Kısaca çok sevdim serinin bu kitabını da ve tüm seriyi, bilim kurgu okuyan ya da okumaya başlayacak herkese tavsiye ediyorum. Herkese keyifli okumalar dilerim.

24 Beğeni


Kinik Felsefe Fragmanları’nı okudum.

Kitap, antik kaynaklarda Diogenes ve onun hocası Antisthenes’in eserlerinden alıntılanan kısımların bir araya getirildiği bir kitaptır. Diogenes ve Antisthenes’in eserleri günümüze ulaşmadığı için ancak fragman da denen bu alıntıları okuyarak bu ikisinin düşüncelerini öğrenebiliriz. Kitabın aynı zamanda çevirmeni de olan C. Cengiz Çevik hoca bu fragmanları bizzat kendisi derleyerek bize çok faydalı telif bir eser kazandırmıştır.

Antisthenes ile ilgili olan fragmanlar çok az olduğu için ve olanlar da genelde birbirini tekrar ettiği için Antisthenes’i yeterince tanıyamadım. Ama Diogenes’in fragmanları bol ve çeşitli olduğu için genel olarak Diogenes’İ ve Kinik Felsefe’yi anladığımı düşünüyorum. Düşünce tarihinde önemli bir yer tutan Kinikleri tanımak için bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

12 Beğeni

“En beğendiğiniz beş kitap” listesinde İşte İnsan’ı gördüğüme şaşırdım açıkçası. Hangi açıdan çok beğendiniz kitabı, sizi bu kadar etkileyen ne oldu? Merak ettim gerçekten.

2 Beğeni