Çağan Irmak’ın filmlerini izlemiştim ama ilk kez bu kitabıyla tanışmış oldum. Kolay okunan ince bir kitap. Yazarın hikâyeyi anlatışını ve hikâyeyi sevdim. Keyif alarak okudum. 10/10
Okuması keyifli ve de şaşırtıcı. Yazar, mesleğini arka planda tutarak deneysel sonuçlarla Cep Telefonlarının günümüzde ne kadar zararlı olduğunu anlatmaya çalışıyor. İşin bilimsel ve evrimsel tarafını da çok güzel anlatıyor. Ben çok beğendim. Daha uzun bir inceleme önümüzdeki haftalarda Bilimkurgu Kulübü’nde yer alacaktır.
8/10
Kitabı yarıladım.
Serinin ilk kitabı kadar keyif alamadım şimdiye dek. Gladstone ile ilgili kısımlarda sıkılıyorum. Hyperion’daki hacıların Zaman Mezarları’ndaki hikayelerini anlatan kısımlarda daha iyi konsantre olabiliyorum.
İlk kitabı uzun zaman önce okudum ve ne yazık ki karakterleri biraz da unutmuşum. O yüzden başlarda biraz zorlandım.
Shrike, çok korkunç bir karakter. Sinir olduğum bir insanı çağrıstırıyor.
Sonunu çok merak ediyorum.
Bir süre sonra sadece Rachel’a ne olacağını merak ettiğimden devam ediyordum. Neyseki kitabın sonu tatmin etti.
Arthur C. Clarke - 2010: İkinci Uzay Destanı bitti.
İlk kitabın bıraktığı yerden devam eden çok iyi bir devam kitabı. Hikayeyi çok iyi bir yere taşımış(az da olsa daha farklı bir şeyler bekliyordum ama olsun) fakat temel gizem hala duruyor. Hala okunması gereken iki kitap daha var fakat onların basımları yok galiba…
![]()
![]()
![]()
![]()
BREJNEV’İN MASKELERİ:
Kitapçıda görüp arka kapak yazısını okuyunca bayağı ilgimi çekmiş ve fiyatına rağmen hemen alıp okumak istemiştim. Çeviriyi pek sevmedim, çokça eski kelime vardı ve kitap da pek beklentimi karşılayamadı.
Bu kitabı forumun tavsiyesi ile başladım. Tavsiye edenlerin hepsinin gözlerinden öpüyorum. King’in daha çok bilim kurgu kitapları ile ilgilendiğimi belirtmedim heralde ki arkadaşlar başlangıç olarak bunu önerdi. Bildiğin paranormal aktivite bu roman! Yapmayın arkadaşlar ben yaşlıyım korkarım ![]()
İşin esprisi bir yana bitiremedim kitabı çünkü bu tip paranormal kitaplarla aram hiç iyi değil.
Okumadıysan 22/11/63 öneririm ![]()
Onun mini dizisi vardı galiba seyrettim çok iyiydi.
Okurken gerçekten de o çölün sıcaklığını, bunaltıcı çehresini hissettiren etkileyici bir kitaptı. Türk ordusunun kahramanlığını başka başka hatıralarla bir kez daha hatırlamış oluyoruz. Bir üzülüp bir gururlandığımız Zeytindağı öte yandan acı ama gerçek olanları bir bir anlatıyor.
9/10
Charlotte Perkins Gilman - Kadınlar Ülkesi bitti.
Bir üçlemenin ikinci kitabıdır kendisi(öyleymiş). Tek başına da okunabilmektedir. Bir feminist ütopyadır. Üç tane bilim adamı* abimiz bu ülkenin(biraz da kötü) şöhretini duyarlar ve merakla buraya giderler…
Kitap kötü değil ama pek bir heyecan duyamadım okurken. Sadece merak duygum okumamı sağladı. Çok çok ilginç olmadıktan sonra bu tarz hikayeler bir aksiyonun içine yedirilip anlatılmadıkça okurken sıkılmadan edemiyorum maalesef. Bir yerden sonra bir bilgilendirme dinliyormuşum gibi geliyor.
Ayrıca bir şey bu kadar kusursuz görünüyorsa ve anlatılıyorsa… kaç dostum! Arkana bakmadan kaç! Aklıma bazı korku filmleri geldi. ![]()
Yarısındayım.Konusu düşündüğümden daha ilgi çekici çıktı. Bilim kısmı ise yetersiz. Bazı yerleri çok hızlı geçmiş. Tamam yaptın oldu da hocam nasıl yaptın bir anlatsaydın keşke dedim zaman zaman. Aşağı yukarı finali tahmin ediyorum. Tutacak mı göreceğiz.
Üç Yıl - Anton Çehov
Rusların evlilik üzerine yazdığı öykülere üst üste denk geldiğimden midir bilmem, hiç sarmadı. Depresif havalarına da alışkınım aslında ama Laptev’in girdiği kafaya ben hiç giremedim muhtemelen. Üç Yıl zayıf bulduğum bir Çehov öykü oldu. Yulia’nın istemediği evliliği kabul etmesi de bir garip zaten, hiçbir yerinden beni yakalayamadı üç yıl.
Çerezlik okunabilir. Aşk romanlarıyla pek alakası yok. Amazon ormanlarında yaşayan bir adamın hikayesini anlatıyor.
Merhaba, geçen gün Chernobyl ile ilgili bir kitap paylaşılmış, arkadaş da inceleme yazmış. Kitabın adı hatırlayan varmi acaba? Akiş ta bulamadım.
Çernobil Duası olabilir.
Buldum. Teşekkur ederim.
Platon - Sokrates’ in Savunması bitti.
‘‘Bugünkü üniversitenin atası sayılan Akademia’nın kurucusu ve hocası Sokrates’i konuşturduğu diyaloglarla felsefeyi yazıya en iyi aktarmış ustalardan biridir. Bu kitapta birbirini tamamlayan dört diyalog yer almaktadır. İlk diyalog olan Euthyphron’da yargılanışının öncesi anlatılır ve dinsizlikle suçlanan Sokrates’in inançları hakkında bilgi verilir. Sokrates’in Savunması’nda ise yargı süreci anlatılmaktadır. Kriton’da hüküm sonrası anlatılır, bir yurttaşın saygı duyması gereken ilkeler tartışılır. Platon’un en şiirsel eserlerinden biri olan Phaidon’daysa Sokrates’in son günü anlatılırken ruh hakkındaki düşünceleri yansıtılmaktadır.’’
![]()
![]()
![]()
![]()
Ahmet Yaşar Ocak’ın bu kitabı Türkçe literatürdeki bilindik eserlerden ayrılıyor. İslam tarihindeki iç savaşlar ve ihtilafların neleri dönüştürdüğü ve bu dönüşümlerin kalıcılığını gösteriyor. Halife Osman’ın katli, Cemel Vakası, Sıffin Savaşı ve Kerbela Faciası ilk 50 senedeki kritik olaylar. Emevi-Abbasilerle beraber halifeliğin saltanata(sultani halife) dönüşmesi, Şii-Sünni ayrılığı, Türklerin İslam tarihindeki yeri, mevalinin konumu, mesih-mehdi inancı, tasavvuf ele alınan ana konular.
Sözün özü muhafazakar tarihçilikten sıkılan ve düz-kronolojik olmayan bir İslam tarihi okumak isteyenlere bu eseri öneriyorum.