Hangi Serileri/Dizileri/Yazarları Biriktiriyorsunuz?

Ben de devam ettiğim ve yakın zamanda belirli sebeplerle bırakacağım/bırakmayı düşündüğüm serileri yazayım. Listede ilk rakam seriden şuana kadar çıkmış kitap sayısı, ikinci rakam benim sahip olduğum kitap sayısı. Son rakam ise o seriden okuduğum kitap sayısı.
Malesef üçüncü rakam çok düşük, hatta çoğu yerde sıfır. Yakın zamanda kitap fiyatlarındaki yükseliş ve bu serileri aldığım kadar çok okuyamıyor oluşum nedeniyle bazılarıyla vedalaşıyorum.

İthaki Yayınları Bilimkurgu Klasikleri Dizisi 74/74/29
Mevcut düzende 100. sayısına kadar devam etmeyi düşündüğüm seridir. Üçte birinden fazlasını okuşum şuana kadar. Zaman zaman okuyorum ve almaya ve okumaya devam edeceğim.

İthaki Yayınları Karanlık Kitaplık Serisi: 49/48/8
Zamanında büyük hevesle topladığım bir seriydi. 20 küsürlerde iken tamamını almıştım. Ama okuma fırsatım - isteğim yeterli olmadı bu seri için. 50. kitap ile seriye veda edeceğim.

İthaki Yayınları Modern Serisi: 49/35/7
Başlarda bu seriden sadece seçmece kitaplar alıyordum. Sonra bir dönem amazon üzerinden epey kitabını alınca tamamını toplamaya niyetlendim. Şuan 14 kitap gerideyim. Ama mevcut ekonomik düzende bu seriden sadece belli kitapları almaya devam edeceğim - Cormac McCarthy kitapları gibi.

İthaki Yayınları Pangea Kitaplığı: 19/19/0
Alıp okumaya çok hevesli olduğum ama yine bir türlü giriş yapamadığım bir seri bu da malesef. 20 kitap ile bu seriyi de bırakacağım.

İthaki Yayınları Kapsül Dizisi: 7/6/6
Tüm kitaplarını alıp - son çıkanında siparişini verdim- çok bekletmeden okuduğum bir seri şuana kadar. Bunda yakın zamanda başlamış olması ve ince kitaplar olmasının da etkisi var. İlk üç kitaptan sonraki kitapları pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Bir süre daha şans vermeyi düşünüyorum.

İthaki Japon Klasikleri: 4/3/0
En yeni ve son zamanların popüler serilerinden bir tanesi. İlk üç kitabı aldım ama henüz okumadım. Yakın zamanda okumayı düşünüyorum. Duruma göre bir süre daha devam edebilirim.

thaki Yayınları Unutulmuş Fantastik Klasikler Serisi: 7/7/1
İthaki tarafından unutulan bir seri. 10 kitap olacağı söylendi. Yedinci kitabın üzerinden 1.5 sene geçti. Kalan kitapları bekliyorum.

Kara Çınar Dizisi (Çınar Yayınları): 10/9/0
Yine alıp okuma fırsatı bulamadığım serilerden. Forumda oldukça beğenilen kitaplar içeriyor gördüğüm kadarıyla. 10. kitabı da alıp bu seriyi de bu şekilde sonlandırmayı düşünüyorum.

Can Yayınları Kısa Klasikler Serisi: 51/48/17
Klasik okumuyordum. Bari kısalarını okuyayım diye bu seriye başladım. Elimdekileri 50’ye tamamlayıp bu seriyi da bırakacağım.

Türkiye İş Bankası Türk Edebiyatı Klasikleri 62/45/4
Bu serinin ilk 20 kitabını eşim için almıştım. Daha sonra Amazondan üçer beşer topladım kalanını. 5 kitap daha alıp bu seriyi de 50. kitap ile bırakacağım. Genel olarak ikimiz de pek okumadık bu seriden.

Babil Kitaplığı (Kırmızı Kedi Yayınları) 30/30/0
Zamanında alıp hiç bir kitabını okumadığım serilerden biri. Tamamlanmış durumda. İleride okumayı umuyorum.

Kronik Kitap Osprey Büyük Komutanlar Serisi 10/10/8
Yine düzenli takip edip, aldıkça da okuduğum serilerden biri. Son iki kitabı da yakın zamanda okuyacağım. Yeni etiket fiyatları ile bu seriye de devam edeceğim gibi durmuyor. Belli de olmaz :confused:

Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi - CİLTLİ!
Yakın zamanda ciltli versiyonları çıkana kadar hiç bir kitabını almadığım bir seriydi.
Ciltli kitapları çıkınca bu seriden sadece belli yazarlar ve seçmece kitapları toplamaya başladım. (Jules Verne, Jack London ve seçmece kitaplar)

R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)
Yıllar önce ilk altı kitabını okumuştum. İthakiden çıkan düzenli halini topluyorum.

Maya Kitap Mitolojik Kitaplar Dizisi 9/5/0
Maya Kitap Mitolojik Hikayeler Dizisi 6/5/2
ALFA - Mitolojik Hikayeler Dizisi 9/6/0
Maya’dan Mitolojik Kitaplar ve Mitolojik Hikayeler ile Alfadan Mitolojik Hikayeler serileri. Zamanında hevesle aldığım ama okumadığım seriler.

Kronik Kitap İkinci Dünya Savaşı Tarihi kitaplarından da Hitler hariç şuana elimde mevcut ama onları da henüz okumadım :confused:

Zaman Çarkı, Witcher, Dune, Vakıf, Kadim Kanunlar, Katilbot Günlükleri, Otostopçunun Galaksi Rehberi, Elric vs. gibi tamamlanmış yada henüz tamamlanmamış ama limitli olan onlarca seriyi de katmıyorum buraya.

Seriler haricinde takip ettiğim yazarlar da var -Tüm kitaplarını veya seçmece kitaplarını alıp okuduğum

Ayrıca comics - Amerikan formatlı çizgi romanları yoğunlukla takip etmeye çalışıyorum.

Sonuç olarak son 3 yılda - foruma katıldıktan bu yana! - çok fazla sayıda kitap alıp çok fazla seriye giriş yapmışım. Hiç kitap almasam 5-10 yıllık okuyacak kitap stokum mevcut. Bundan sonra serilere girişmektense seçmece kitaplar almaya devam edeceğim. Serilerin çoğunu da bırakıyorum.
Hem aldığım kadar okuyamıyorum hem de mevcut ekonomik şartlar buna mecbur bırakıyor.

linkler ve sayfalara verdiği emekler için @fortknoxt’a teşekkürler.

14 Beğeni