Harry Potter Film Uyarlamalarına Dair Bir Analiz

Harry Potter’ın çocuk kitabı olarak görülmesinde Felsefe Taşı’nın ilk basıldığında çocuk kitabı olarak tanınmasının ve ilk filmde altın üçlünün macera düşkünü olmasının etkisi oldu muhtemelen. Ancak bu algının zamanla azaldığını/azalacağını düşünüyorum. Serinin gittikçe karanlık hale geldiğini film isminin tonundan da anlayabiliriz.

Özet

Melez Prens için yazdıklarınıza katılıyorum. Kitabı okurken en etkilendiğim sahne elbette Dumbledore’un cenazesiydi. Yazarın betimlemeleri acaba hayal ettiğim gibi mi diye düşünmüştüm. Ancak gelin görün ki bu sahne filmde yoktu. :expressionless: Ve diğer bütün o şeyler de yoktu. Kitabı okumadan izleseydim muhtemelen kafamda büyük boşluklar olurdu.

Filmde neden değiştiğini anlamadığım bir diğer sahne de Voldemort’un ölümü. Kitapta normal bir insan gibi ölen Voldi filmde sanki Thanos parmak şıklatmış gibi öldü. Ancak benim asıl nefret ettiğim sahne kahramanlarımızın on dokuz yıl sonraki halleri. Asrın en zeki cadısı garip topuzlu bir kadın olmuş. O sahnenin makyajları beni benden alıyor. Keşke şimdiki hallerini şimdi görsek de Harry hayalindeki gibi seherbaz, Hermione Hogwarts öğretmeni falan olsa…

Güzel yazınızı okurken bunları düşündüm. Her yazdığınıza katılıyorum. Kaleminize sağlık. :slightly_smiling_face:

5 Beğeni