Harry Potter Kitapları Filme Uyarlanırken Yapılan En Acımasız 5 Değişiklik

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Harry Potter Kitapları Filme Uyarlanırken Yapılan En Acımasız 5 Değişiklik – Fantastik Canavarlar

image

“Zekanın ruhu kısa sözde yatar.” Shakespeare, eserlerini kısa ve öz tutmanın önemini anlıyordu. Kitapları da sinemaya uyarlarken bazen film yapımcılarının eseri biraz “kırpması” gerekebilir, böylece daha fazla izleyici filmin tadına varabilir. Bunu da genelde diğerlerinden daha az önemli olan karakterleri veya olayları keserek yaparlar ancak bu, eserlerin orijinalinin sıkı hayranlarının canını bazen sıkabilir. Harry Potter… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Sanırım filmde DO’yu Dolores Umbridge’ye ispiyonlayan Cho Chang’di. Ama kitapda onun arkadaşı Marietta’ydı.

2 Beğeni

1)7.filmin sonunda Harry, ‘Mürver Asayı’ ortadan ikiye ayırıyordu.Kitapta böyle olmuyordu.
2)Harry ve Voldemort’un asalarına özel bir durum olan 'Priori Incantatem’in,sıradan bir şey miş gibi, birkaç büyücü arasında daha meydana gelmiş olması.
3)3.filmde ‘Ateş Oku’ filmin sonunda geliyordu.Kitapta böyle değildi tabii.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ;ama liste uzar sanırım.

3 Beğeni

Saymaya kalksak gerçekten baya uzun bir liste olur. Buna en büyük kanıt da serinin en uzun kitabı 5. Kitap iken serinin en kısa filminin yine 5. Film olması. Ama benim en çok kızdığım şey kitapta olmadığı halde filme eklenen şeyler…

2 Beğeni

Peki bu doğru mu? Eğer öyleyse çok büyük bir hata. Olayların gelişimini etkiliyor.

Evet öyle. Sadece o değil Ateş Kadehinde de galsam otunu Dobby değil Neville vermişti. Bir şey demiyorum…

2 Beğeni

Bence en acımasız değişiklik Hogwarts Savaşı’ydı. Savaşın her tarafı kitaba aykırıydı ve saçmaydı. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Cisimlenmenin Hogwarts’da mümkün olmaması ama bütün ölüm yiyenlerin cisimlenmesi, Harry geri döndükten sonra Hogwarts öğrencilerinin ailelerinin ve at adamların savaşa katılmasının olmaması, Harry ve Voldemort’un büyük salonda savcı avukat şeklinde olan son düellosunun birbirlerinin burnuyla oynaması seviyesine düşürülmesi vb. vb. vb.

2 Beğeni

Benim de en sevmediğim şey oydu.Bazı şeyleri filme dahil etmemelerini anlarım;çünkü kitap çok detaylı,filme her şeyi aktaramazsın.Ama olan bir şeyi değiştirmek…

5 Beğeni

Tamamen haklısın! Örneğin filmde Dumbledore’un Ordusu’nu Umbridge Veritaserum verilerek Cho Chang ortaya çıkarıyordu. Ama kitapta Cho’nun arkadaşı Marietta Veritaserum olmadan kendi isteğiyle söyleyip sonradan inkar ediyordu.

2 Beğeni

Bence en kötüsü Gaunt’ların filmlerde hiç yer almamış olması. Tom Riddle’ın Voldemort olmadan önceki hikayesini de yeterince göremedik. Bu bakımdan Melez Prens en kötü film benim nezlimde. Bunun dışında St. Mungo hastanesi ve Nevill’in ailesi de gösterilmedi. Sadece bir fotoğraftan gördük. Keşke filme bunları koysalardı.

1 Beğeni

Haklısın. Özellikle Neville’ın annesinin yanında çikolata tuttuğu bir sahne vardı :frowning: o eklense çok güzel olurdu.

Bilgi: Sırlar Odası filminde Tom Riddle’ı canlandıran oyuncu Christian Coulson Melez Prens’te de canlandırmak için yönetmen David Yates’e yalvarmıştır. Ancak Christian artık 23 yaşında bir adam olduğu için David Yates teklifi reddetmiştir.

3 Beğeni

Bence Sirius’un dağda geçirdiği zor günler mecburen saklanması ve gizlice dağdaki mağaraya Harry’nin gidişi akıl danışması vs. bi’ de Lupin’in yadigarları aramak için guruba katılmak istemesi ve Harry’nin buna karşı çıkışı, Dumbledore’un cenaze töreni, hele savaş, hiç birşey söylemiyorum.

2 Beğeni

1- Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabının sonunda Harry’nin Dumbledore’un odasında sinir krizi geçirip eşyaları kırıp döktüğü kısım. Harry’nin sadece 15 yaşında bir çocuk olduğunu, artık kaldıramayacağını, onun da sınırları olduğunu gösteren çok güzel bir andı. Çünkü bir insanın gerçekten bu kadar şey yaşayıp hiç sinirlenmemesi, ortalığı kırıp dökmemesi mümkün olabilir mi? Harry’nin iç dünyasını bize gösterecek ve kendimizi ona daha da yakın hissedeceğimiz bir andı bence ve kesinlikle filmde olmalıydı.

2- Hogwarts Savaşı’nın sonunda Harry-Voldemort arasında düello öncesi geçen diyalog. Ne filmde ne kitaplarda ikisinin tam olarak yüzleşmesi vardı, hep bir koşuşturmaca ve karmaşa içinde geçip gitti ya da Harry çocuk olduğu için zaten böyle bir yüzleşme gerçekleştirilemedi. İkisinin sadece büyülerle karşı karşıya geldiği, Harry’nin ucu ucuna kurtulduğu durumlardan sonra artık iki yetişkin ve birbirine denk düşmanın yüzleşmesini filmde de görmeliydik.

3- Dumbledore’un cenaze töreni. Yahu koskoca Dumbledore. Ona değer veren herkesin bir araya geldiği, saygılarını sunduğu bir töreni o kadar hak ediyordu ki. Onu öylece yerde ölü olarak yatarken bıraktık gitti yani filmlerde.

Eksiklikler, çıkarılması hata olan kısımlar, gereksizce yapılmış değişiklikler say say bitmez. Zaten film uyarlaması kitaptan daha iyi ya da hiç değilse denk olan eserlerle çok nadir karşılaşıyoruz, o yüzden bu seride de bu durumla karşılaşmak şaşırtıcı değil maalesef.

3 Beğeni

Her şey kötü evet ama Neville’e yapılan haksızlıkta bunlardan ennn ennn ennn büyüğü neredeyse. Bir kere Voldemort Neville’i kitapta ölüm yiyenlere davet ediyordu. Filmde! Peki ya film!de!!! Filmde dalga geçiyor!!

2 Beğeni

En acımasızları hikayeye çoğu karakteri koymamak, (Peeves, Winky vb.). Çoğu hikayeyi anlatmamak ya da ucu açık bırakmak, Çapulcular hakkında detaylı bilgi verilmemesi, Tom Riddle’nin ailesi olan Gauntların hikayesinden bahsedilmemesi veya Nevillenin ailesi hakkında bilgi verilmemesi gibi şeyler. Keşke hepsini koyabilselerdi kesinlikle ultra mega süper şahane bir seri olurdu.

2 Beğeni