Harry Potter’i ne odukum ne de filmini izledim
Bu seriyi kitaplar henüz yazılma aşamasındayken yakalayamayanlara biraz üzülüyorum. Ben ilk kitabı 2004’te 8 yaşındayken okumuştum. Ablam bir arkadaşıyla birlikte anlaşma yapmıştı. Bir kitabı kendisi bir kitabı arkadaşı alıyordu. O yüzden elimde sadece Felsefe Taşı, Azkaban Tutsağı, Ateş Kadehi vardı. Neyse ki ilk kitabı okuduktan biraz sonra ben de diğer kitapları başka bir arkadaşımın kütüphanesinden tamamladım. Sanırım liseye kadar hayatımın çoğu kısmı Harry Potter’la geçti. Orijinal lisanslı ürün alacak para olmadığı için kendi kendime asa yapıyordum. İlk başlarda evde internet olmadığı için de babamın iş yerine gidip başta Sihir Başlasın olmak üzere Harry Potter forumlarında dolaşıyordum. O forumları hala özlüyorum. Güzel bir insan topluluğuydu. Aslında şu an burada olmamın nedeni de bir nevi o geçmişe özlem. Bu kitap serisinin geleceğim ve kişiliğim üzerinde büyük bir etki yarattığına inanıyorum. En büyük etkisi de galiba kitap serisi bittikten sonra düştüğüm boşlukla beraber kitapçıda dolaşırken bir gün Hobbit kitabına rastlamam ve şu an yazdığı eserle ilgi alanlarımın temelini oluşturan Tolkien’le dolaylı olarak beni tanıştırması.
Fakat ben okudum bu seriyi ve çok da seviyorum bu seriyi
Beni de listeye eklemek isterseniz hayır demem
Ilk mesaja da ekledim. Cemiyet üyeleri, bir göz atmanızı öneririm.
Listede 25 kişi var, neden bu kadar çok?
Acaba neden bu kadar çok? Bana az geldi.
Cemiyet üyeleri, değişen bir şey var mı? Okumaya başlamak gibi mesela
Ben filmlerini izlemekle başladım bir zaman sonra bu cemiyyetin üyesi olmayacağım
Hmm, kitaplarını önce okusan daha iyi olurdu, ama böyle de filmde olmayan sahneleri kitapta göreceksin. Iyi okumalar.
Kitapda olan bazı sahneler de filmde yok.
Kitabı şu an elimde yok. Baküye gidince ala bilicem. O yüzden şimdilik filmleriyle başladım. Sonra kitaplarını da okurum
Okumuş ama izlememişler ne tarafa bayılmalı a dostlar.
Başlığı görünce 2021 senesinde üçüncü kez mi okusam seriyi dedim ))
Bu kesinlikle yanlış. Bu kadar fazla Foreshadowing olan bir serinin tek kitap planlandığı halde devam ettirilmiş olması imkansız.
Yüzüklerin Efendisi’ni okumuşsunuzdur. Büyü sistemini hatırlıyor musunuz? Ben hatırlamıyorum. Bu Yüzüklerin Efendisi’ni kötü bir kitap yapmaz. Her yazarın büyü sistemi yaratma konusunda bir Brandon Sanderson kadar yaratıcı olmasına gerek yok.
İlk iki kitap çocuk kitabı gibi başlıyor ama bu karakterlerin çocuk olmasından kaynaklı. Karakterler büyüdükçe seri de olgunlaşıyor. Bence bir şans verebilirsiniz.
Seriyi çok seviyorum ama yazarın sonralar yaptığı gereksiz açıklamalar gerçekten itici. Ve sonuncu kitabı okumadım,yorumlara bakınca iyi ki okumamışım diyorum. Bazı şeylerin size klişe gelmesi yaşınızdan dolayı ola bilir. Ben Narnia serisiyle büyümeyen bir çocuktum,kitapları belli yaşımdan sonra okudum, pek sevemedim. Ama tabi her kes böyle değil,sebeblerden biri ola bilir sadece.
Ana seri olan yedi kitaptan bahsedildiğini sanmıyorum. Sonrası olan Fantastik Canavarlar kastediliyor galiba. Eğer ana serinin ilk kitap sonrası kitaplardan bahsediliyorsa haklısınız. Ancak ana serinin tamamı tek kitap kabul edilebilir. Bildiğim kadarıyla ana seri daha ilk kitap yazılırken yedinci kitabın sonu belli olan bir seriydi.
“Harry Potter ve Lanetli Çocuk” için diyorsanız haklı olabilirsiniz. Ben de her zaman gereksiz bulmuşumdur. 7 kitaplık ana seri konuşacak olursam, bir şans verin derim. Ayrıca, seriyi filmlerine bakarak değerlendirmemenizi öneririm.