Harry Potter Serisini Okumamışlar Cemiyeti

Evet, birçok kişi genelde Harry’nin yaşlarında, küçükken okudu. Belki ilk kitaplar o yüzden, yaşımdan dolayı, çocukça gelmiş olabilir.

İlk kitaplar bir az çocukça o yüzden ))

1 Beğeni

Evet. :slightly_smiling_face: (20 Karakter.)

1 Beğeni

Değişen bir şey var, seriyi sonunda ikinci el aldım. Okumaya da başlarım artık bir ara.

2 Beğeni

Hadi bakalım, az önce yorumunuza denk geldim, JK yazdığı için Narnia’yı seçmişsiniz, okumadan mı yaptınız yani :frowning:
@GkiraraJ sizin yorum da gözümden kaçmadı, gerçi önceler yazılmış bir yorum ama okumadığınızı belirtmişsiniz, savunmanızı dinliyoruz :smiley: (ekleyim mi buraya, yoksa okudunuz mu?)

İki seriyi de okumadım, ikisini de filmlerine göre yorumladım. Hikaye, karakterler ve evreni açısından narnia bana çok daha çekici geldiği için Narnia demiştim. Hala aynı şekilde düşünüyorum. Kitapları okuyunca ne olur bilemem tabii. :thinking:

1 Beğeni

Okumak gibi bir fikir, yok mu?
İkisini de filmlere göre yorumlayınca kitaplara haksızlık oluyor biraz. Harry Potter’ın filmleri pek de beğenilmiyor, halbuki bence Narnia’nın filmleri kitaplarından daha güzel.

Harry Potter okursam o kadar zorlayıcı olmadığı için orjinal dilinde okumak istiyorum bu yüzden bekletiyorum. Narnia da çevirisi rezalet diye duymuştum bu yüzden okumuyorum. Onu da orjinal dilinde okurum büyük ihtimal. Yani yakın bir gelecekte ikisini de okumayı düşünmüyorum.

1 Beğeni

Bu hafta başladım seriye şuan 3.kitabı okuyorum. 20 yaşında olduğumdan mı yada daha önce fazla fantastik eser okuduğumdan mı bilmiyorum ama şuanlık diğer fantastik eserlerden farklı pek bir numarası yok gibi. Eğlenceli, keyifli 7/10’luk bir eser şuanlık. Belki küçükken okusam daha fazla keyif alırdım.

Harry’nin yaşı büyüdükçe hikaye olgunlaşıyor. İlerledikçe görüşleriniz değişebilir.

Zaten seriyi bitirecem. Sadece hayranlarının o kadar atıp tutmasından sonra baya hayal kırıklığına uğradım yoksa okuması keyifli bir seri.

2 Beğeni

Hayranların atıp tutma sebebi muhtemelen çocuklukta okumaları. Çocukken seriye başlayıp kitaplar yayınlandıkça okursanız her kitapta Harry o kitapta kaç yaşındaysa o yaşlarda oluyorsunuz. Yani resmen Harry ile birlikte büyüyorsunuz. Bu sebeple arada güçlü bir bağ oluşuyor.

3 Beğeni

Seriyi okumadım, ilk kitabı okudum ve üzgünüm açmadı. Sevmesem bile bir kitabı yarım bırakmam, bu yüzden seri bitirmişlipim var yarım kalmasın diye. Ama ikinci kitabı getiremedim. Çok “hafif” geldi, biraz çocuk masalı gibi yani bir şeyler oluyor ama nedeni nasılı yok, her şey çok yüzeysel. Filmlerini izledim, film olarak fena değillerdi, seri ile karşılaştırma yapamam ama genel tavrım kitapların hep daha iyi olduğudur. Seri hakkında, eleştirilerini okudum, yorumlamalarını okudum, zaten çokça konuşulan bir seri, Rowling’in evini gördüm, tamamen tesadüf, içimden geçen “böyle bir evde yaşıyorsun ve yaza yaza bunu mu yazdın” oldu (Edinburg, old city civarında bir mahalle ki aman tanrım), yok arkadaş yani tekrar elime alıp okumam için hiç bir bir gaz gelmedi. Bu saatten sonra da gelmez heralde.

Serinin çok çocuksu gelmesi Harry’nin yaşıyla alakalı. Harry büyüdükçe seri olgunlaşıyor. İkinci kitap da çocuk kitabı havasında ama temalar hafiften sertleşmeye başlıyor, üçüncü kitap geçiş kitabı yani çocuk kitabı diyemem ama devam kitapları kadar olgun da değil. Yine de çok severim. Sonrasında zaten seri çocuk kitabı havasından net şekilde kurtuluyor.
Ben kitapları sıralarsam 5>7>6>4=3>2>1 şeklinde olur.

4 Beğeni

Ve ek olarak da,

Seriyi yazmaya başladığında farelerle yaşıyordu diye biliyorum.

2 Beğeni

Serinin ilk kitabını kafede yazmış diye okumuştum. Maddi durumu iyi olmadığı için evde yazma gibi bir durumu yokmuş, sebebi de oturduğu evde elektriğin bile olmamasıymış.

1 Beğeni

Valla daha büyük haksız kazanç o zaman :slightly_smiling_face: