Harry Potter serüvenine yeni başlayanlar için

Herkese merhaba !Ben də HP okumaya yeni başladım, ilk 3 kitabı okudum, Harry Potter evrenine yeni yeni alışmaya başlayanlar için tavsiyeleriniz nedir? Mesela nelere dikkat etmeliyim?

3 Beğeni

Bir az geç olmuş da olabilir ama benim favorilerimden biri: Birinci kitabın ilk bölümünü özellikle de Hagridin Harry’yi Privet Drive’a getirdiği kısımı tekrar oku. Direkt Azkaban tutsağı’ndan bir şeyler çağrıştıracaktır.
Dediğimi yaptıktan sonra alt kısımdaki blurlu kısmı aç. :wink:

Hagrid Sirius Black’ten bahsediyordu.

3 Beğeni

Ben Harry Potter serisini okurken hiç bir sorunum olmamıştı. :blush:

2 Beğeni

Yoo, aslında sorun değil, okumayı daha keyifli hale getirecek bir kaç küçük ayrıntı. :wink:

3 Beğeni

Anladım. Okudukça, karakterler hakkında internetde okuyabilirsin.

2 Beğeni

Mesela buna da göz atabilirsin.

2 Beğeni

Çok klasik olacak ama okuduğunu anlamaya çalışmak yardımcı olabilir. Bunu söylemek istedim çünkü ben 4. kitabın bazı yerlerinde kimin kim olduğunu filan karıştırmıştım ve kitabın bir bölümünün hiç bir anlamı kalmamıştı :confused:

2 Beğeni

Şimdiye kadar okuduğun kitaplardan en çok hangisini sevdiğine, en sevmediğine, en sevdiğin ve sevmediğin karakterlere karar verebilirsin, bu tür şeyleri belirlemek de alışman için yardımcı olabilir :slight_smile: Yeni başlayanlar için internetteki baaşka kaynaklardan da yararlanabilirsin

1 Beğeni

İnternetten destek al ben okurken bu etkene dikkat etmedim ve seriyi kuru kuru okudum, şimdi tekrar okuyorum o ayrı. :wink:

2 Beğeni

Aslında seride bir yanlışlık var. Dumbledore, Sırlar Odası kitabında Godric Gryffindor’un kılıcını gerçek Gryffindorlar tarafından taşınabileceğini söylüyor. Ancak son kitapta Slytherinler de taşıyabiliyor. :thinking:

2 Beğeni

Çok küçük yaşlarda okumuştum seriyi. O zaman kitaplar da kolay bulunmuyordu. Birinci kitap hangisi ikinci kitap hangisi bilmeden okumuştum. Hiçbir şey de anlamamıştım. Bir çocuk büyücü okuluna gidiyor; bundan ötesi yoktu. Filmi izledim geçen seneler de çok hoşuma gitti. Şimdi resimli baskıyı topluyorum. Sonrada seti toplayacağım galiba. 30 yaşından sonra Potterhead olmuş olabilirim. :slight_smile:

1 Beğeni

İyi ki bu siteyi paylaşmışsınız​:dancer::dancer:Teşekkürler. Serinin tüm filmlerini izlemiştim ama kitaplarını bir türlü okuyamamıştım. Şimdi ingilizce okumaya başladım ve bu paylaşıma denk geldim. Süper oldu :smiley:

2 Beğeni

Çoğu sitede ayrıntılar var (Tabii ki içlerinde spoiler olanlar da var.) onlara dikkat ederek okursan kesinlikle daha çok eğlenceli olacaktır. İlk 5 kitabı ayrıntılara bakmadan okumuştum kuru kuru, geriye kalan 2 kitabın ayrıntılarını araştırmıştım ve (daha çok) eğlenerek okumuştum (:

1 Beğeni