Her Dilek Bir Ölümden Gelir

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Her Dilek Bir Ölümden Gelir – Aylık Öykü Seçkisi

image

Geçmiş zamanın karanlığında göklerin bilgeliğine ulaşmış bir keşiş yaşıyordu. Evren ona yaratılıştan yok oluşa kadar pek çok hikâye anlatmıştı. Sonsuz bilginin sahibi olması karşılığında omuzlarına ağır bir yük üstlenmeyi kabul etmişti. Bu onun varoluşsal egosunun cezasıydı. Bir ödülden çok bir lanetti. İnsanlar yok oluşu alevler içinde, sarsıntılı ve gürültülü acı verici bir katliam olarak görür.… (DEVAMI…)

12 Beğeni

İşte aradığım betimlemeler tam olarak bunlar. Hikaye beni tamamıyla içine çekti ve bir solukta okudum. Okurken aynı zamanda yaşıyormuşum gibi bir his verdi. Her insanın içinde bulunan kötülüğe yer vermeniz de oldukça güzeldi. Dünya doğayla başladı ve doğayla sonlandı :slight_smile:

8 Beğeni

Ira, Yoana ve Edhellon. İsimler bile başlı başına insanı öykünün içerisine çeken birer yapı taşları haline gelmiş zaten. Öykünün içerisindeki gelişmekte olan dilek olayı ve bunun sonucunda iç içe geçen hayatlar silsilesini çok güzel portre etmişsin kelimelerinle. Öykündeki ilahi ve mistik semboller gayet yerindeydi. Keşiş ve keşişlik hakkında bir kurguyu okumak çok güzel olurdu açıkçası. Kalemini yeni seçkilerde de görmek dileğiyle!

7 Beğeni

Öykü başlı başına çok sürükleyiciydi. Felicia’nın bölümünde biraz şaşırdım açıkçası. Sadece o bölümden bile bir hikaye çıkar bence. Hiç bitmesin istedim okurken. Sonu şok ediciydi. Devamını merakla bekliyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

7 Beğeni

Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. :smiling_face_with_three_hearts:

6 Beğeni

Kısa öykü olması bir parça üzdü açıkçası. Daha sık dokunmuş bir örgü ile nefis bir romana dönme potansiyeline sahip bir hikaye. We need more of this human! Give us some more!

8 Beğeni

Sürükleyici olmuş, tebrik ederim. Okurken çok yorulmadım. Bambaşka zamanları hikayende çok güzel harmanlamışsın. Sonrasında neler olacak merak ediyorum doğrusu. :slightly_smiling_face:

7 Beğeni

Teşekkür ederim. Bence bazı boşlukları okurun hayal gücü doldurmalı zaten. :slightly_smiling_face:

7 Beğeni

Vay be güzel olmuş :rofl::rofl:

7 Beğeni

Biraz kısa kesilmiş, gelecek zamanı çok kısaca anlatmışsın. Daha devam edecek gibiydi son iki paragrafa kadar. Onun dışında beğendim. :+1:t3:

7 Beğeni

Hikaye çok sürükleyici akıcı bir dille yazılmış merak uyandırıyor ben çok beğendim tebrik ederim

9 Beğeni

Akıcı bır yazı dılı kullanmıssınız ilk kelımelerden ıtıbaren merak uyandırıyor.Baslık bana ıddıalı geldı .Dılek ve olum sankı yanyana olmamalı gıbı : :smiley:Demek kı ne dıledıgımıze dıkkat etmelıyız :smiley:

Basarılı bır yazı olmus devamının gelmesı dılegıyle…

9 Beğeni

Zevk alarak okudum.Guzel bir hikaye.Basarilarinizin devamini dilerim.

8 Beğeni

Son dönemde okuduğum en sürükleyici hikayelerden biriydi. Muhteşem fikirlerin ve mükemmel betimlemelerin ile daha iyi isler basaracagini dusunuyorum . :slight_smile:
.

10 Beğeni

Merhaba @Kursat_Akbulut

Son okuduğum öykülerin birbirine ne kadar benzediğini fark ettim. Mesajların ortak noktası iyiliğin kazanması, kötülüğün yok edilmesi. Umarım böyle olur ve bu dileğim ölümden değil ama umuttan gelir.

Sanırım seçkideki ilk öykün. Hoş geldin.

Ben galiba biraz eski kafalıyım bu nedenle yukarıda arkadaşların yazdıkları yorumlardan biraz ayrı düşüyorum. Bir okur olarak görüşlerimi paylaşıyorum, ister dikkate alırsınız isterseniz de bir kenara atarsınız, seçim sizin :slight_smile:

Öncelikle, dili kullanırken özenli olduğun dikkatimi çekti. Kelimelerin savrulmuyor, cümlelerini dengede tutuyor. Her ne kadar tekrarlamalara düşsen de, bunlar düzeltilemeyecek şeyler değil. Bu söylediğimi kendim içinde uyguluyorum; Stephen King’in %50 kuralıydı yanılmıyorsam. İlk taslaktan baya bir temizliyormuş yazdıklarını. Böylece metni tekrara düşmüyor ve sadeleşiyor. Belki faydalı olur diye paylaşmak istedim.

Anlattığın hikaye ise beni biraz yordu. Giriş paragrafın, sonra keşişin neden üç insan bulması gerektiği, sonsuz bilgeliğe ne zaman kavuştuğu, bunlar netleşmiyor kafamda. İki defa okudum metnini ve bitirmekte biraz zorlandım. Belki benden kaynaklıdır. Şöyle bir çözüm işe yarayabilir: öykünde anlatıcının rolünden kısıp, karakterlerine daha çok söz verebilirsin. Diyaloglar bu işi görebilir ve metninin ağırlığı da kalkar ortadan.

Bir de son bitiş cümlen basit kaçmış. Tekrar göz gezdirmek isteyebilirsin.

“İkiyüzlü insanlar. Hepinizden nefret ediyorum. Umarım kalbinde en ufak bir kötülük olan herkes yok olur!

Tekrar kalemine sağlık
Görüşmek üzere

9 Beğeni

Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. :slight_smile:

9 Beğeni

Beğenmenize sevindim, güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. :blush::pray:t3:

8 Beğeni

:joy::+1:t3: çok teşekkür ederim :slight_smile:

8 Beğeni

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Felicia bambaşka bir hikayenin konusu aslında. O nedenle çok detaylı anlatmak istemedim. Hikayemde ana karakterler geçmişteki karakterler olduğu için gelecek kısmını uzatmamayı tercih ettim. Öykümü açık ve anlaşılır bulmanız da içimi rahatlattı açıkçası. Tekrar çok teşekkür ederim. :pray:t3::pray:t3:

8 Beğeni

Gelecek öykülerimde Felicia kesinlikle yer vereceğim bir karakter olacak. Yorumunuz için teşekkür ederim. :blush:

7 Beğeni