Hoşunuza Giden Tablolar

Bu tablonun şöyle bir versiyonu da var:

3 Beğeni

William Merritt Chase - “still life, brass and glass”

3 Beğeni

Horace Vernet - “italian brigands surprised by papal troops”

6 Beğeni

Ressam-çizer-karikatürist Bahadır Baruter’in 3 eseri:

Bahadır Baruter - “tahammül”

Bahadır Baruter - “iyi ki doğurdum”

Bahadır Baruter - “istikbal”

8 Beğeni

Salvator Rosa

8 Beğeni

İrkildim, hatta korktum…

2 Beğeni

Korkutucu olabileceği hiç aklıma gelmemişti… İlginçtir, bana sevimli bile geldi Baruter’in resimleri… İkinci resimdeki kadını biraz ürkütücü çizmeye çalışmış ama o bile gözüme sevimli geldi nedense…

Édouard Manet - “the suicide” (le suicidé)

https://regnum.ru/uploads/pictures/news/2016/04/20/regnum_picture_14611093652066224_normal.jpg

2 Beğeni

Sophie Gengembre Anderson - “the song of the lark”

4 Beğeni

Marco Grassi - “green queen”

5 Beğeni

Marco Grassi’nin resmî websitesi şu:

https://www.marcograssipainter.com

Magda Torres Gurza - “la hora del té” (2015)

5 Beğeni

Zdzislaw Beksinski

8 Beğeni

Tom Lovell - “boy and girl riding horse”

6 Beğeni

Gerald Moria, “The Silent Voice”, 1898

6 Beğeni

Knight, Death, and the Devil 1513

Albrecht Dürer

5 Beğeni

Thomas Kinkade - “cobblestone bridge”

7 Beğeni

Benim gibi gotik sanat severlerin hoşuna gidebilecek birkaç tablo bırakmak isterim.

Johan Christian Dahl-View of Dresden by Moonlight

John Atkinson Grimshaw-Silver Moonlight

Dante and Virgile- William Bouguereau

Gustav Dore-Paradise Lost

The Ruins of Holyrood Chapel-Louis Daguerre

9 Beğeni

“Sanat Kitap Önerileri” başlığında, geçenlerde 2 kitaptan bahsetmiştim. Onları bu başlıkta da anayım. Resim sanatına ilgi duyanlar, bu kitapları satın almak isteyebilirler diye tahmin ediyorum:

1.“Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Resim” (genel editör: Stephen Farthing / editör: Erkan Doğanay) (Caretta Yayınları) (960 sayfa)

2.“1000 Muhteşem Resim” (yazar: Victoria Charles) (çeviren: Nurettin Elhüseyni) (Yapı Kredi Yayınları) (543 sayfa)

Sanat tarihinde yer edinmiş ressamların eserlerine yer verilen 2 kitap…

Birinci kitapta, her bir resmin altında yorum yazılı. Kitapta, dünyanın önde gelen sanat eleştirmenlerinin yorumlarını okuma imkanı buluyorsunuz.

İkinci kitapta ise resimler büyük oranda yorumsuz olarak basılmış. Çok az resim hakkında yorum yapılmış. Bazı ressamlar hakkında da bilgilendirme var.

Şimdi, resimler çok büyük boyutlu olmadığı için görsel açıdan çok da tatmin edici değil ama gene de sanat tarihinde bir şekilde iz bırakmış olan resimleri tanımak için bu kitaplar faydalıdır bence.

2 Beğeni