Hoşunuza Giden Tablolar

4 Beğeni

Arkadaşlar bu tablolaları gönderen sizlere teşekkür etmem gerekiyor. Sanat kavramını sadece bir konuya veya bir başlığa atfetmenin doğru bir şey olmadığını düşünüyorum. Edebiyat, resim, müzik, ve tabii diğerlerini birbirinden ayıramazsınız. Forumda bu bölüme girdiğimde içim açılıyor, özellikle yukarıda olduğu gibi manzara konulu eserlere bayılıyorum…

2 Beğeni

Gerard van Honthorst - “granida and daifilo”

1 Beğeni

@azizhayri

Şimdi manzara ressamı diye düşününce aklıma önce Josef Thoma geldi. Avusturyalı’dır ve 1899 yılında, 71 yaşında ölmüştür. Hep manzara resimleri yaptı diye biliyorum. Şimdilik, O’nun 5 tane tablosunu paylaşayım, başka zaman başka ressamlardan da özellikle manzara resimleri paylaşmaya çalışırım.

Josef Thoma - “mountainous landscape with mill”

Josef Thoma - “brettermühle in der krumau”

Josef Thoma - “view of the dachstein”

Josef Thoma - “on the mountain pasture”

Josef Thoma - “a view of a bay on the bosporus”

11 Beğeni

Teşekkür ederim, hepsi çok güzel ama boğaziçi resmi daha yakın geldi sanki

Tablo sayılmaz ama bugün rastgele bir köprü altında denk geldiğim grafitiyi paylaşmak isterim:

10 Beğeni

Bence çok güzel ve tam olarak sanat.

1 Beğeni

5 Beğeni

11 Beğeni

In the Laboratory

Artist: Henry Alexander (1860–1894)

7 Beğeni

images - 2022-09-02T133027.053

Gustave Otto DIETRICH

8 Beğeni

Night and her daughter Sleep, 1902 - Mary Lizzie Macomber

9 Beğeni

Sonbaharda Ağaçlı Patika / Hans Andersen Brendekilde

11 Beğeni

Monet

4 Beğeni

• Sir Francis Dicksee
7 Beğeni

The Fall of Babylon, John Martin (1831)

14 Beğeni

Samuel Henry William Llewellyn - Girl with Pigtails, 1910

7 Beğeni

3 Beğeni

resim

İvan Konstantinoviç Ayvazovski - Fırtınalı Denizde Kaza

Bu tabloyu Dolmabahçe Sarayı’nın yanındaki resim müzesinde görmeniz lazım. Öyle duygu yüklü ve ihtişamlı ki. Zaten resim müzesinde Ayvazovski bölümüne gelene kadar oyalanıyor, ondan sonra da hiçbir tablodan zevk alamaz oluyorsunuz. Şahsen biz onun bölümünden sonra diğer resimlere sadece göz ucuyla bakabildik. Kendisi deniz ressamı olarak biliniyor.

8 Beğeni

Maxfield Parrish

10 Beğeni