İadeli Taahhürlü

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/iadeli-taahhurlu/

image

Sabah olmasına daha çok var. Saat 02:00, neredeyse tabii… Altımdaki pikabın gücü eşliğinde ilçeye doğru gidiyordum. Şehirdeki eğitimimden sonra sabah işbaşı yapmam gerekiyordu çünkü ve bu yüzden, bu saatte, bu kahrolasıca çevre yolundaydım. Uykusuzluğum haddini aşmış ve beni ölüme sürüklüyordu. “Az kaldı,” diyordum kendi kendime, “Birazdan eve varacaksın ve 3-5 saat uyuyabileceksin.” İlçeye 30 km… (DEVAMI…)

Merhaba Erdem Bey.
Güzel bir tema yakalamışsınız. Öykünün başlığını “İadeli taahhütlü” olarak düşünmüşseniz içerikle oldukça uyumlu olmuş derim. Sanki öyküyü yazarken çok heyecanlanmış gibisiniz.
Zaman konusunda kararsızlık yaşıyorsunuz. Öykü şimdiki zamanda geçerken siz arada bir geçmış zamana kayıyorsunuz. İlçeye gidiyorsunuz, siz gidiýordum diyorsunuz. Mesajı olan bir öykü ama mesajlar yanlışları içeriyor. Mektup samimi gelmedi. Yazan hasta kişinin duygularını alamadım.
Bunları söylüyorum iyi çalışılırsa güzel bir öykü çıkar düşüncesindeyim.
Sevgilerimle

Hızlı yazılmış bir öykünün tadı da bir başka oluyor. Bence öykü ruhunu yakalamış bir hikayeydi. Benim aksime… :sweat:

Teşekkür ederim. Öykünün adı siteye yanlış geçirilmiş sanırım. İadeli Taahhütlü öykü adı…

beğenmekle beğenmemek arasında kaldım açıkçası. Mektup biraz daha uzun olabilir miydi? adam bir günde ölmese miydi? bulan adamın işi ile ilgili detaylara gerek var mıydı? ama diyorum ki okudun gayet. o yüzden bu kadar soruya da gerek yok. elinize sağlık.