İfrit Kelâmı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: İfrit Kelâmı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Burada, bu kasvetlerin en kasvetlisini üzerine geçirmiş duvarların arasında. Dünya denilen bu hastalıklı mekânda, çıkmayan pürüzlü sesimden mi, soluduğum havadan mı daha çok iğreniyorum, bilmiyorum. Aklıma kurtuluşa dair hiçbir şey gelmiyor. En kısa kurtuluşun ölüm olduğunu sananlara alaycı kahkahalarımı yolluyorum. Yırtıcı kayaların ayağıma battığı sert yollardan geçmek yerine, içi altın kaplama asansöre binip tepeye varmak… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Merhaba Merve

Eline emeğine sağlık diyerek klasik bir giriş yapayım. Son zamanlarda kendimi o kadar çok karanlık öyküler okumaya kaptırdım ki, seninki de tuzu biberi oldu :slight_smile:

Bu seçkiye katıldığımdan beri sen de her ay okuduklarım arasındasın ve bu öykün diğerlerinden çok farklı geldi ve çok sevdim. Cansız eşyaların, hayvanların dile geldiği ve karakterize edildiği öyküler bana ayrı bir keyif veriyor. Karanlık öğeleri barındırması da ayrıca artı benim için.

Okurken bir şeyler sezinlesem de, kavrayışım ancak sonlarına doğru oldu. Bu da öyküye gizem katıyor elbette. Dediğim gibi, pek beklemediğim bir tarzdı ve çok hoşuma gitti. Merve’nin karanlık dünyasına adım attım :slight_smile:

Eğer olur da öykünü açıp, uzatmayı düşünürsen belki bahsettiğin ölümleri örnekleyebilirsin. Aklıma geldi.

İlk cümleyi, “duvarlarında arasında” ile noktalamışsın. Bence devam etmeli. Ve metnin bir yerinde “cıyak cıyak” olarak yaptığın yinelemeyi, çok daha güçlü bir betimlemeyle bize verebilirsin. Bunlar da nazar boncuğu olsun :slight_smile:

Daha nice karanlık öykülere diyelim
Kalemin daim olsun

1 Beğeni

Merhaba,

Metaforları çok beğendiğim bu öyküde sürekli olarak anlatıcı ve arkadaşının mahiyetini merak ederek okudum. Bu açıdan heyecanı hep belli bir seviyenin üzerinde tutuyordu.

Zaman kısmını çok beğendim iyi bulunmuş bir aforizma olmuş

Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Merve :slight_smile:
Öykünü ikinci kez büyük bir keyifle okudum. İlkinde merak içinde ve imgelemelerini anlamaya çabalayarak, zekana hayranlık besleyerek okudum. İkincisinde bildiğim finali ne kadar sezdirdiğine baktım. Metaforlar çok yerinde, nokta vuruşlarındaydı. Karakterlerinde canlıdan cansıza evrim ve melek-şeytan göndermelerin çok güzeldi. Tema kullanımında tam bir harmandı.
Final gayet güzel ve doyurucu olarak işlenmişti.
Ellerine sağlık :slight_smile:

1 Beğeni

Sevgili Müge çok teşekkür ederim eleştirilerin, yorımların için. O gizemin sona kadar baki kalmasına sevindim. Öykümü beğenmene çok sevindim. Elbette betimleme kısmında nice şeyler yapılabilir ve giriş daha da uzatılabilir. Senin okuman ve yorumun çok değerli. İyi ki varsın.

1 Beğeni

Merhaba @MuratBarisSari
Yapmaya çalıştığım şeye ulaştığım için çok sevindim. Heyecanın son ana kadar kalıp kalmadığını kendi kendime yaptığım okumalarda bir yere kadar anlıyordum. Sizlerin yorumları bu açıdan beni çok mutlu ediyor.

1 Beğeni

Gaye!

Ne diyebilirim ki! İyi ki varsın ve iyi ki Rıhtım sayesinde senin gibi muazzam bir arkadaşım oldu. Fikirlerin çok önemli benim için. Özellikle ifrit kısmını yazarken en son izlediğim dizi olan Lucifer’dan ve oradaki iyi kötü felsefesinden çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Sanat sanata ilham oluyor işte. Yorumların için de yeniden yeniden çok teşekkür ederim. :yellow_heart::heartbeat:

1 Beğeni

Sen de öylesin benim için. Yeniden kahve içip sohbet edelim en kısa zamanda​:blush::black_heart:

1 Beğeni

Merhaba Merve,
Öykündeki gizemli havayı sevdim. Özenle seçilmiş ifadeler anlatıma güzel bir tat katmış. Son, beklenmedik ve etkileyiciydi. Son cümle gerçekten anlamlı olmuş.

1 Beğeni

Merhaba,
Rıhtıma bu ay katıldım, vakit oldukça öyküleri okumaya gayret ediyorum.
İfrit Kelâmı merakımı ve heyecanımı sonu gelene kadar yüksek tutmayı başardı. Son kısmı ise beklemediğim şekilde muazzamdı.
Tüy kalemine ve mürekkebine sağlık. :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. :grinning:

1 Beğeni

Hoşgeldiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Heyecanı sonuna kadar tutmayı başarabildiysem be mutlu bana. Dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Amin. :grinning:

Öykünüzün başlığı ve karanlığı hoşuma gitti. Sondaki sürpriz ve’zaman’ göndermesi de tuzu biberi oldu. :slight_smile:
Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. :grinning:

1 Beğeni