İnternet Dizi ve Film Platformlarının Kullanıcılar Üzerindeki Etkileri

Ne olacak bu internet yayıncılığının hali?

Dört tane kapı gibi şirket kurdular düzenlerini en güzel içerikleri, yayınları, telifleri vs paylaştılar.

×Netflix hepimizin malumu bizim kalemden Değiştirilmiş Karbon ve Witcher full hype gelmeye devam ediyor.

×Disney+, Nat Geo ve Marvel içeriklerini şahsına münhasır kıldı. Bekleyip kaliteyi göreceğiz. Ayrıca çocuklar için mükemmel yayınları var. Eeee Disney abi…

×Amazon Prime projeleri zaten Lotr hype ını arkasına alarak devam ediyor. Daha bir çok dizi yolda… Seviye baya baya iyi.

×Bunlar yetmezmiş gibi ‘bi dakika kardeşş kült bi içerik varsa ben çekerim’ diyen HBO Max piyasaya adımını attı. Got, Westworld vb. yapım kalitelerini tartışmaya gerek yok. Ayrıca GOT evrenini anlatan yeni dizi ve dizilerde yolda. Bu da yetmezmiş gibi gümbür gümbür Watchmen geliyor.

Görüyorsunuz arkadaşlar her platform mükemmel şeyler sunuyor bize. Durum böyle iken bütçemiz belli gönül ister bütün platformlara abone olalım ama biraz zor görünüyor. Hali hazırda yeni zamlar ile beraber ortalama Netflix fiyatı 30₺ ye yaklaştı. Sola bakıyorum, sağa bakıyorum hepsi güzel kafayı yiyorum :money_mouth_face::money_mouth_face::money_mouth_face:

Peki bizim ne yapmamız lazım bu konuda? Fikirlerinizi merak ediyorum.

(Devirde teknoloji devri internete dizi düşmesin direk telif yapıştırıyorlar o yüzden o bahsi direk atlıyorum.)?

1 Beğeni

Artık kedinin ciğere baktığı gibi bakarız.(bu arada watchmen hbo olması lazım)

1 Beğeni

Netflix’in 4 hesap olayı güzel , keşke her servis bu şekilde yapsa 4 kişi her biri bir servisi ödeyerek hepsinden yararlanabilir.

Bu işin sonu nereye gidecek kim bilir? Netflix’in tekelliğinden biraz memnundum. Zira filmler ve diziler yavaş yavaş toplanıyordu bünyesinde. Şimdi bu kadar fazla servis içinden seçmemiz gerekecek. Ben açıkçası ileride tekrar birleşmeler olabileceği düşüncesindeyim.

1 Beğeni

Hbo max frıends ı alarak bır baslangıc yaptı bence

1 Beğeni

Aynen karışmış orda.

Eğer bir şekilde bütçemi ayarlayabilirsem hepsine üye olup arşivlerinden faydalanmayı düşünüyorum. Bir süre kullandıktan sonra dönem dönem aralarında geçiş yapabilirim belki. Sonuçta bir ay alıp kullanıp arşivlerindeki dikkatimi çeken yapımları izleyip diğer servise geçebilirim. Rekabeti kendi çıkarımız için kullanmamız lazım.

2 Beğeni

Bence tüm servisleri aynı anda aktif tutmaya gerek yok, bir ay birini diğer ay ötekini almak daha mantıklı. Tabi bu durumu görüp yıllık abonelik türüne geçmezlerse. Bir de sadece Netflix’in Türkiye desteği var diye biliyorum.

Disney+ da Türkiye desteği açtı sanırsam, HBO daha açmadı, Amazon yakında yayılır tahminimce.

1 Beğeni

Arkadaşlar, biraz gerçekçi olun. Hem sürekli süründürüldüğümüz ekonomik dengesizlik ve belirsizlikle hem de üçüncü dünya ülkesi oluşumuzdan kaynaklı servis sağlama kalitesizliğiyle elimizde kalan tek seçenek torrent oluyor. HBO Max’ın bu çöplüğe gelmeye tenezzül edeceğini sanmam; Amazon Prime da 2-3 içerik izletebilmek için tüketiciyi tuzaktan tuzağa zıplatıyor; Disney+ ve AppleTV’yi vpn olmadan kullanamayacakmışız gibi bir önsezim var; Netflix de Türkiye serverları resmen çöp olan bir içerik sağlayıcı ve her gün kaliteli içerikleri biraz daha sahiplerine geri yollamakta. Üstelik saçma yerel reklamlar yaparak ve Kolpaçino gibi dallamalıkları içererek vakit ve para kaybedeceğine diğer ülkelerde yıllarca içerdiği The Office ve Futurama’yı Türkiye serverlarında açabilirdi.

Neyse, demem o ki bir laptop, bir hdmi kablosu ve biraz torrent kullanma bilgisiyle bu sorunsal gayet rahat çözülür. Yıllık kârını 15-25 milyar $ diye beyan eden yayın şirketlerini de ırgalamaz bu yönelim, rahat olun.

3 Beğeni

Bence çözün o ay hangi dizi çıktıysa ona göre üye olmak gerekiyor. Mesela bu ay Stranger things çıktı Netflix, ağustosta sallıyorum amazonda merak ettiğin bir dizi çıktı hemen netflix hesabını dondurup amazon’a üye olmak. Diüer türlü gerçekten çok masraflı olacak.

1 Beğeni

Bence ekmek vücut için çok faydalı bir şey değil. Günlük ekmek tüketimini yarıya indirebiliriz. Ayrıca çayı, kahveyi şekersiz içmeye de alışmamız lazım. Şeker de tehlikeli beyazlar grubundan. Zaten kahve de bir süre sonra acı gelmeye başlayacağı için oradan da bir tasarruf ederiz. Bir yerde okumuştum öğle yemeğini biraz geç vakite çekerseniz akşam öğünü tamamen gereksiz kalıyormuş. :slight_smile: :slight_smile: Sanırım en azından 2 servis için kaynak bulduk.

Şaka bir yana Netflix gibi 4 kullanıcılı tarife çıkarttıkları taktirde hepsine abone olabilme şansımız biraz daha yükseliyor ama sanırım bu çok ekranlı kullanıcılar yakında Netflix’de de olmak üzere tarihe karışacak gibi. Yine de en güzeli bütçeye göre ayda 1 veya 2 servise abone olup her ay dönüşümlü olarak aktive etmek.

4 Beğeni

Apple tv + kanali da var.

1 ay önce interneten Breaking Bad izlerken bir baktim dizinin ortasında mediayaya ulaşılamıyor dedi. Tabi hemen siteden çıkıp başka siteler denedim o sitelere hic ulasilmiyor. O zaman anladım durumu dizi telif yedi. Hemde ben izlerken☺ sonra biz 20 günlüğüne tatile gidip geldik bir baktım yeniden yüklemişler☺

Yani içiniz rahat olsun her türlü internete düşer.

1 Beğeni

Bu arada Youtube tvyı de unutmayalım kı onlar da fena gırmedı.Cobra kaı ve wayne ızlenebılır dızılerdı bakalım

1 Beğeni

Hangi dizi/film platformlarına üyeyiz?

  • Netflix
  • Amazon Prime
  • BluTV
  • Puhu TV
  • FilmBox Live
  • MUBI

0 oylayanlar

Cobra kai Netflix’te de var.

Sonradan aldılar ama önce youtube originals de idi.

1 Beğeni

.to
.so
.cr
.onion
1337x

Bendeki etkileri bu yönde oldu.