İş Bankası Kültür Yayınları Satış Rekoru Kırdı

Kültür yayıncılığı alanında ülkemizde bir yayınevi ilk kez 15 milyon adet satışı geçti! 2020 yılında da nitelikten ödün vermeden toplam 2.381 başlıkta 17.104.196 adet kitap yayımladık.

Okurlarımıza ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nice kitaplı yıllara.

#TürkiyeİşBankasıKültürYayınları#İşKültür #Kitap #2020

İnstagram hesaplarından paylaşmışlar. Forumda paylaşıldı mı göremedim, gözden kaçmış sanırım.

8 Beğeni

İnsanlar yılın tamamını neredeyse evde geçirdiler. Haliyle yılda 3 kitap okuyan kişi 7-8 kitap okumuştur belki daha fazla. Satışlar doğal olarak artmıştır ama insan yine de mutlu oluyor bu rakamları görünce :slight_smile:

2 Beğeni

İş Bankası Kültür Yayınları en sevdiğim yayınevlerinden biri. Neredeyse her okuru kucaklayan geniş bir yelpazeye sahip. Böylesi “acayip” bir yılda bu satışı yakalamaları hiç sürpriz değil.
Kitap basımı konusunda da epey istikrarlılar. Seri kitapları hem yeni basım hem de yeni kitap ekleme açısından boş bırakmıyorlar ve kapak tasarımı gibi konularda da senelerdir aynı kararlılığı sürdürüyorlar. Tabi ki banka destekli bir yayınevi olmasının katkısı büyüktür ama aynı özelliğe sahip emsallerinin de ötesinde bir kalitesi var. Okurları bol olsun.

2 Beğeni

Bu rekorun küçücük de olsa bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. :partying_face: :partying_face:

3 Beğeni

İşini iyi yapan insanlara bayılıyorum. :slight_smile: Ben de Hasan Ali Yücel Klasikleri ve Modern Klasiklerimi toplamda 150’ye ulaştırdım. Tamamlamak niyetiyle…

3 Beğeni

Diğer yayınevleri de açıklasa keşke satış rakamlarını

1 Beğeni

Ben bu fikri uzun zamandır savunuyorum. İnternet sitelerinde yabancı kaynaklı en çok baskısı olan veya en çok satan kitapların listeleri yayınlanıyor. Ama biz de bu satış veya baskı rakamları kocaman bir muamma. Bu konuda yayınevleri kendi aralarında bir birlik oluşturup rakamlarını vermelidirler. (Tv raiting leri veya gazete tirajları gibi)Bu sayede hangi kitabın kaç adet sattığını öğrenebiliriz.

1 Beğeni

Bir şey sormak isterim işin bilenine. Şimdi pandemi zamanı mantıken kitap satışları artmıştır, kitap okuyan artmıştır gibi varsayımlarda bulunuyoruz. İş Bankası falan da satış rekorunu açıklamış dolayısıyla varsayımlarımıza kanıt olarak görebiliyoruz bunu. Peki birçok yayınevi neden kitap yayımını azalttı? İthaki, Alfa gibi çatır çutur kitap basan kitapevlerini gördükçe mi diğerleri göze batıyor yoksa artırmış olmalarına rağmen? Pegasus örneğin. Seksen tane kitap haberi verdi ama ses soluk yok ayda yılda bir yeni kitap çıkartıyor. Bana mı öyle geliyor yoksa? Epsilon, Akılkaçıran, Dex gibi yayınevleri de aynı şekilde gibi geliyor bana. Bu konuda bir fikri olan var mı? Epsilon’un pandemiyi bahane gösterip çalışanlarına uyguladığı politikayı da gördük bir de o var. Satışlar artmadı mı?

1 Beğeni

Haklısınız bana da bir tutarsızlık var gibi geliyor. Bir de İş Bankası gerek yayın politikası gerek maddi gücü ve kurumsallığı sebebiyle Epsilon, Dex gibi yayınevleriyle pek karşılaştırılamayacak bir durumda. Belki bir Alfa grubu vardır İş Bankası kadar çok kitap basan ve satan.

Keşke İthaki, Pegasus, Epsilon da satış miktarlarını açıklasa da bilgimiz olsa. Ne yazıkki şeffaflık neredeyse hiç yok. İş Bankası da kurumsal firma değil şahıs şirketi olsaydı muhtemelen hiç bir açıklama olmazdı veya sadece rekor kırdık şeklinde açıklama yapılır rakamlar verilmezdi. Kurumsal olmakla alakalıymış gibi geliyor bana bu durum.

2 Beğeni

Yılda 300+ yeni kitap basıyoruz. Ortalamanın üzerinde bir yayınevinde bu sayısı 50-150 arasında değişiyor. Alfa grubu da bu kategoride bence. Alfa’nın birden fazla yayınevi olduğu için İş Bankası’na en yakın onlar vardır diye düşünüyorum. Ama satış olarak Can ve YKY daha yukarıda olabilir.

Bence bu kurumsallıktan ziyade şeffaflık. YKY de kurumsal ama açıklamıyor.

Siz İş Bankası Yayınları çalışanı mısınız?

Evet. (20 karakter olmalı)

Türk Edebiyatı Klasiklerinde 51. kitap çıkmasına rağmen 50. kitap çıkmadı. Bir bilginiz var mı kitap hakkında?

Baskısı yetişmedi 50. kitabın. Hangi kitap olacağını konusunda bir şey diyemiyorum.

1 Beğeni