İthaki'den Yeni Bir Epik Fantastik: Destanlar Çağı

Nihayet Kılıçlar Çağı’nı bitirmiş bulunuyorum, ilkinden çok çok daha başarılı ve beklediğime değer bir kitap olmuş. Az önce Good Reads’e yazdığım yorumu aynen kopyalıyorum.

Kılıçlar Çağı gerçekten uzun süredir beklediğim bir kitaptı ve beklediğime de gerçekten değmiş doğrusu.

Serinin ikinci kitabı olmasıyla birlikte, Kılıçlar Çağı Elan dünyasını epey bir genişletiyor. Destanlar Çağı karşımıza epey potansiyel vaadeden bir ilk adım olarak çıkmıştı, fakat tek başına havada kalıyordu, insanın damağında ayrı bir tat bırakıyordu orası ayrı tabii. :slight_smile:

Kılıçlar Çağı bizi Destanlar Çağı’nın bıraktığı yerden alıyor ve yepyeni ufuklara taşıyor, karakterlerimizin içlerini daha da dolduruyor, bize onları daha ayrıntılı tanıtıyor ve tabii onlara kendilerini keşfedecekleri farklı alanlar sunuyor ki bana kalırsa kitabın en önemli yanı da bu, keşifler.

Bana kalsa kitabın adı Keşifler Çağı da olabilirmiş. Günümüz insanının bildiği en temel şeyleri yavaş yavaş keşfediyor ve anlamaya çalışıyor kahramanlarımız. Bir yandan da kendi potansiyellerini ortaya koyuyorlar elbette.

Ben okurken gerçekten çok eğlendim ve zevk aldım Kılıçlar Çağı’ndan. Öncülünün bıraktığı yerden hikayeyi devralan ve onu dolduran bir kitap olmuş bence. Hem klasik, hem de modern fantastik edebiyat anlayışını tek bir potada eritebilen bir dünya yaratmış Sullivan, bence sırf bu yüzden okunmaya değer bir seri var karşımızda.

14 Beğeni