Javier Cercas Kitapları

BİYOGRAFİSİ

Javier Cercas ( Ibahernando , Cáceres , 1962 ) 8 , El País gazetesinde köşe yazarı olarak çalışan İspanyol bir yazardır . Üniversitede filoloji profesörü olarak yıllarca çalıştı .

Çalışmaları temelde anlatıdır ve edebi türlerin karışımı, referans romanının kullanımı ve vakayiname ve denemenin kurgu ile karışımı ile karakterize edilir. Başarılı romanı Soldiers of Salamina’dan (2001) eserleri yirmiden fazla ülkede8 ve otuzdan fazla dilde tercüme edilmiştir.

José Javier Cercas Mena, kırsalda yaşayan bir veterinerin oğlu ve politikacı Alejandro Cercas’ın birinci dereceden kuzenidir . 3 Extremadura’daki Cáceres eyaletinde küçük bir İspanyol belediyesi olan Ibahernando’da doğdu . 8 1966 yılında, dört yaşındayken ailesiyle birlikte Gerona’ya taşındı . 10 On beş yaşına kadar, Ibahernando ile bugüne kadar sürdürdüğü yakın ilişkisini sürdürerek her yaz memleketine gitti. 3

Gençlik yıllarında edebiyat ve sinemayla ilgilenmeye başladı. 1 Babası da dahil olmak üzere yakın ailesinin bazı üyeleri 11 Falanjistti , ancak İspanya İç Savaşı hakkında çok şey okuyarak kendi fikrini oluşturmaya başladı.

1985’te Barselona Otonom Üniversitesi 10’da İspanyol Filolojisi bölümünden mezun oldu ve daha sonra Barselona Üniversitesi’nde aynı uzmanlık alanında doktora yaptı . 13 8 Urbana’daki Illinois Üniversitesi’nde iki yıl çalıştı , 8 bu sırada ilk romanını yazdı. 10 1989’dan itibaren Girona Üniversitesi’nde İspanyol edebiyatı profesörü olarak çalışmaya başladı , 10 8çeşitli gazeteler için makaleler ve incelemeler yazarak çalıştı. Bugüne kadar, Katalan baskısına ve El País gazetesinin Pazar ekine düzenli olarak katkıda bulunuyor . 8

Cercas, Barselona’da birkaç yıl yaşadıktan sonra 1999 yılında eşi ve oğluyla birlikte Girona’ya döndü. 2000 yılına kadar Javier Cercas az tanınan bir yazardı. Bu, o yıl yayınlanan Sarı Sayfalar başlıklı İspanyol yazarlar antolojisinde , 14’ün aynı kuşaktan birkaç yazar listesinden çıkarılması gerçeğinde görülebilir . Yukarıdakilere rağmen, arkadaşı, ünlü Şilili yazar Roberto Bolaño , onu yetenekli bir yazar olarak tanıdı ve yazmaya devam etmesi için onu teşvik etti.

2001 yılında Cercas , Mario Vargas Llosa , 15 JM Coetzee , Doris Lessing , Susan Sontag ve George Steiner gibi prestijli yazarlardan mükemmel eleştiriler alarak dünyaca ünlü bir yazar yapan Salamina Askerleri adlı romanını yayınladı . 16 Bu çalışmanın sayısız satışı, yazarın filoloji profesörü olarak işini bırakarak kendisini yalnızca yazmaya adamasına izin verdi. 1 Bu romanın bir film versiyonu iki yıl sonra David Trueba’nın yönetiminde yayınlandı .

2005 yılında çıkan bir sonraki romanı Işık Hızı, La Vanguardia ve Qué Leer gazeteleri tarafından yılın kitabı seçilmiş ve çeşitli ödüller kazanmıştır. 8 Daha sonraki romanları Anatomy of an an (2009), The Laws of the Border (2012), The Impostor (2014) ve The Shadow Monarch (2017), yazar İspanyol Medeniyeti’nin tarihsel dönemlerine güçlü bir ilgi göstermiştir. Savaş ve Francoizm’den Sonra İspanyol Geçişi .

Şu anda çalışmaları yirmiden fazla dile çevrildi. Kendi adına, kendisi çağdaş Katalan yazarları ve HG Wells’i tercüme etti.

Kaynak: Javier Cercas - Wikipedia, la enciclopedia libre

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

EVEREST YAYINLARI

  1. Saplantı
  2. Kiracı
  3. Işığın Hızı
  4. Sınırın Yasaları
  5. Sahtekar
  6. Karanlıkların Hükümdarı

Saplantı Kiracı Işığın Hızı

Sınırın Yasaları Sahtekar Karanlıkların Hükümdarı

JAGUAR KİTAP

  1. Salamina Askerleri

Salamina Askerleri

1 Beğeni

Él señor Cercas’ın Jaguar’daki kitabı da gelmiş. Ciltli ve karton seçenekleriyle.

1 Beğeni