Josh Malerman Kitapları

Josh%20Malerman

BİYOGRAFİ

Josh Malerman 24 Temmuz 1975 yılında doğdu. Amerikalı yazar ve rock gurubu solistidir. Michigan’da yaşamaktadır. Yazar 5.sınıfta iken uzay yolculuğu yapan bir köpeğin hikayesini yazmıştır.

Küçük yaşlardan itibaren yazmaya hevesli olan Malerman yayınlanmayan bir çok roman kaleme almıştır. Yazarın çıkış kitabı olan Kafes 2014 yılında yayımlanmıştır. Malerman ülkeyi 6 yıl boyunca gezdi ve 250 konser verdi. Romanlarını bu yolculuklarda kaleme aldı. Türkçeye Kafes olarak çevrilen romanı bir çok ödüle layık görüldü.
Kaynak

ÇIKAN KİTAPLARI

  1. Kafes
  2. Gölün Dibindeki Ev
  3. Kırmızı Piyano
  4. Carol Gömülmeden
  5. Teftiş
  6. Malorie - Bir Kafes Romanı
  7. Goblin

1 2 3 4 5

6

EN SON ÇIKAN

7

10 Beğeni

Son çıkan

3 Beğeni

Tüm kitapların çevirisi @Asli_Dagli tarafından yapılmıştır. Ellerine sağlık bu güzel çeviriler için. Dört gözle 5. kitap olan Inspection (Teftiş)'ı bekliyoruz. :heart_eyes::heart_eyes: Ayrıca Kafes’in devamı Malorie kitabına da kısa zamanda inşallah kavuşuruz.

6 Beğeni

Josh Malerman kitaplarında sürekli bir şeylerin dikte edilmesi de beni benden alıyor :smiley:

Sakın gözlerini açma!

Sese kulak verme!

Tamam da sese kulak veren bir adamı anlatıyorsun :smiley: Gözlerini açan birileri olsun ki bir kurgu ortaya çıksın. Özetle hoşuma gitmiyor.

Carol Gömülmeden’de dikte eden bir reklam cümlesi kurulmadı. Şaşkınım. Ciddi ciddi “sakın uyanma!” bekliyordum.

2 Beğeni

Kafes’in 2 farklı baskısı var, Kafes’in beyaz renk ile yazıldığı baskı ile Kafes’in Mavi ile yazıldığı baskı arasında hem baskı farkı ( cilt) hem de " Bob Kapıyı Çalıyor " öyküsü var. iki farklı baskıyı da eklemek daha doğru olur bence.

2 Beğeni

@fortknoxt Serhat her ne kadar sen içeriği 1 saat önce oluştursan da Josh Malerman geleceği görmüş ve 14 saat önce Facebook’dan bu mesajı paylaşmış hem de Türkçe ( ama biraz bozuk Türkçe sanki) :):laughing::laughing::laughing:

4 Beğeni

Şimdi gördüm. Hiç haberim bile yoktu. Resmen geleceği görmüş. :joy::joy: .(Çok gerçekçi bir açıklama yaptım, ben bile inandım.)

2 Beğeni

Aslında vücudun temel bir işlevini alıp karakterle birlikte okuyucuyu da tedirgin etmeyi amaçlıyor. Aslında bunda başarılı da oluyor. Carol Gömülmeden’i okuyorum şuan tanıtım ve arka kapak yazılarında da belirttiği gibi Carol komaya girince yaşadığı anlaşılamıyor ve yanında ne denirse duyuyor. Bilici yerinde oluyor. Burada Carol’un gözünden anlatılırken aynı olay ister istemez karakterin yerine koydum kendimi ve nispeten gerildim açıkçası. Bu kadın nefes bile alamıyorsa nasıl yaşıyor, bakteri mi bu kadın da oksijen olmadan hücreleri yaşamaya devam ediyor gibi sorular sormazsanız bence başarılı.

Diğer kitapları henüz okumadım ama bakmak, duymak gibi işlevler çevreyi algılamak için en temel işlevlerimiz olup kısmen kontrol edemediğimiz işlevler ve ilkel güdülere hitap ettiği için için gerilim, korku hissini en rahat veren bunlar olduğu için biraz basite kaçarak olsa başarılı bir seçim. AMA reklamını yaparken niye bu kadar abartıyorsunuz ey yayıncılar. Carol Gömülmeden için konuşacak olursam arka kapak yazısını okumasaydım ve bazı şeyleri bilmeseydim muhtemelen daha fazla zevk alırdım okuduğum 150 sayfadan.

Diğer kitaplar için de konuşacak olursam keşke kitapların en can alıcı yerlerini arka kapağa yazmasalar.

1 Beğeni

Enazından “Sakın Okuma” gibi bir dikte kullanmadılar. Yoksa ne yapacaktık. :joy::joy:

5 Beğeni

Bir gun bir James Patterson kitabi okuyordum. “Yanlislikla” arka kapak yazisini okumustum. Ilk 120 sayfada ne olduysa tane tane yazmis adamlar. Buyuk darlanmistim o 120 sayfayi okurken. O gun bugundur arka kapak yazisi okumuyorum. Cok haklisiniz. Ben arka kapak yazisini bilmeden cevirdigimden sizden daha cok heyecanlanip hikayenin icine daha cok giriyorum muhtemelen.

3 Beğeni

Nasil henuz yalnizca 4 kitap olmus ve nasil yalnizca besinciyi ceviriyorum hic anlamadim. Bana 283728. Josh Malerman kitabini ceviriyormusum gibi geliyor:)))

Malorie Ekim’de.

Sene icinde bir Josh Malerman daha olacak muhtemelen. Yani 2019’da dortleyecek gibiyiz:)

7 Beğeni

İnspection’u sekiz gözle bekliyorum. On iki göz bile olabilir. Bekliyorum sonuçta. Diğerlerine bir şey diyemem ama İnspection bir harika. :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::star_struck::star_struck::star_struck:

4 Beğeni

Sene içinde olabilecek diğer Malerman kitabı Goblin olabilir mi acaba? :slight_smile:

2 Beğeni

Bu mumkun. Baska bir kitabi daha var. Bebegim Ithaki’nin yayin takvimi ne derse o.

3 Beğeni

Goblin Goodreads’te az okunmuş gözüküyor. Yani 231 oy nedir? Acaba sınırlı baskı olarak mı çıktı yurtdışında? Bilginiz varsa ve beni aydınlatırsanız çok sevinirim. :slight_smile:

1 Beğeni

Hic ama hic yok ne yazik ki. Ama bir sey ogrenirsem muhakkak gelir soylerim.

2 Beğeni

Bu sene çıkacak diğer Malerman kitabı Malorie olacak, Malorie duyurulmadan önce Goblin’i çıkarmayı düşünüyorduk. Goblin öteki seneye kaldı.

Goblin’in az oyunun olmasının sebebi çok sınırlı bir baskı yapılmış olması. Josh hem büyük yayıncılardan hem de butik yayıncılardan kitaplar çıkardı bugüne kadar. Kafes, Kırmızı Piyano, Carol Gömülmeden, Teftiş, Malorie ve duyurulan bir diğer romanı büyük yayıncılardna çıkan kitapları. Gölün Dibindeki Ev, Goblin ve On This, The Day of the Pig butik yayıncılardan çıkardığı sınırlı sayıda basılmış kitaplar.

10 Beğeni

@Asli_Dagli nın çevirisiyle.

4 Beğeni
6 Beğeni

Şimdiden kitabı satın aldım kafasındayım yorumları okuduktan sonra.

3 Beğeni