Kitap bitti. Devler’i daha çok beğenmiştim. Bana fazla basit geldi. Yine de yazarı okumaya devam edebilirim.
Çeviri hakkında artık konuşmuyorum.
Kitap bitti. Devler’i daha çok beğenmiştim. Bana fazla basit geldi. Yine de yazarı okumaya devam edebilirim.
Çeviri hakkında artık konuşmuyorum.
Kitabı bitirdim çeviri sebepli sıkıntılar olsa da ben kitabı beğendim. Konusu güzel, hikaye tabi ki başka şeylere, yerlere evrilebilir, baş karakterimiz Nyr hakkında daha detaylı bilgiler verilebilirdi fakat bu haliyle de okumak keyifliydi. Hatta düşününce yazarın Devler kitabına biraz haksızlık ettiğimi düşündüm.
12 günde anca bitirdim. ![]()
Tüm yazılanları okudum, katılanlara teşekkürler. Güzel bir etkinlik olmuş ben çok fayda sağlayamasam da.
Ben kitabı beğendim ama daha güzel olabilir miydi, elbette. Aynı olayı farklı PoV ile anlatma işine bayılıyorum zaten, Çaykovski abimiz de bunu çok güzel uygulamış. Ayrıca Nyr’in psikolojisini ve Lyn’in umut ve umutsuzluğunu net hissedebildim. Bunlar bence kitabın güçlü yönleri olmasıyla birlikte yazarın da vermek istediği mesajlardı.
Kitabın sonu daha iyi olabilirdi ama anladığım kadarıyla yazar bunlara takılmayın, ana fikre odaklanın gibi bir motivasyonla biraz muğlak bırakmış. Devam kitabı gelirse okuruz, hatta yine çekiliş + etkinlik yaparız. ![]()
Böyle kitaplara ben de bayılıyorum. İyi bir örneği Yazgı ve Gazap. Diğer iyi örneği tabi ki Koleksiyoncu. Tarzın değil ama tavsiye ederim.
Bu korku mu? O zaman pas. ![]()
Buna bakıcam, teşekkürler öneriler için. ![]()
Koleksiyoncu bilmiyorum, Yazgı ve Gazap çok iyi kitap, bence de bak.
Farklı pov olayının “kralı”
Scalzi’nin Yaşlı Adam serisinde Zoe’nin Hikayesi.
Ya örnek çok zaten. Malazan bile yer yer böyle değil mi? ![]()
Koleksiyoncu korku değil. Gerilim ama.
Kanalın veritabanı da büyüyor galiba. Çat video. ![]()
Koleksiyoncuyu görünce hemen Büyücü tavsiye etmek istedim. John Fowles çok iyi bir yazar bence ve Büyücü tam bir başyapıt. Şu aralar Yaratık’ı okuyorum o da harika gidiyor.