Kampanya Olmadan Kitap Almam Diyenlerden misiniz?

Kitaplar çıkar çıkmaz sipariş mi veriyorsunuz yoksa %40-50 indirim, hatta %50 indirim + kod veya enpara kampanyası mı bekliyorsunuz?

Motivasyonunuz nelerdir?

Tükenir diye korktuğumdan direkt alıyorum ben.

2 Beğeni

Açıkçası kitaba göre değişiyor. Acil veya bilim kitabıysa beklemeden alırım. Ama işte kurgu, eğlence gibi kitaplar ise ve yayınevi fiyatları pahalıysa indirimi beklerim.

1 Beğeni

Okumak istediğim tekil kitaplar olunca kargo ücreti olmadığı için kitapyurdu teslim noktasını kullanıyorum. Çok işime geliyor, herhangi bir ücret sınırlaması da yok. Onun haricinde genelde %50 indirimli veya kodlu alışveriş yapıyorum.

1 Beğeni

Genelde indirim beklerim. Bilimkurgu ve fantastik türde kitaplarda, çıkar çıkmaz tükenme gibi bir durum olmadığı için çok acele etmiyorum. Hem zaten kitabın çıkışından kısa bir süre sonra mutlaka bir indirim kampanyası oluyor. O da olmadı, idefix ve dr’da her zaman kullanılabilen indirim kodları oluyor, onlarla alıyorum istediğim kitapları.

1 Beğeni

Çıkan kitapların %99.9’unun çabucak tükenme olasılığı olmadığı için mutlaka beklerim. Ucuza alabileceğim bir ürüne daha fazla para vermem…

1 Beğeni

Benim için kitabın %35 indirim ile hasarsız olarak hızlı elime ulaşması, %50 indirim ile savaştan çıkmış kirapların 2 haftada gelmesinden daha önemli. O yüzden “şimdilik” örneğin alfa yayınlarından indirim beklemeden kendi sitelerinden %35 indirim ile alıyorum.

Coronadan önce diğer yayınevleri için %50 beklerdim ama artık ne kadar az adet kargo gelirse o kadar iyi olduğu için beklemiyorum. Bir pakette gelsin diye tek siteden tek seferde alıyorum.

2 Beğeni

Beklediğim yazarlardan çıkıyorsa kitapsa ise hemen alırım, kampanya beklemem. Piyasa da bulunan kitaplarda ise %50 indirim kovalıyorum. Maksat seri yarım kalmasın, tükenecek gibi bir durum varsa hemen alırım.

1 Beğeni

Sevdiğim ve bir daha zor bulacağım bir seriyse ve baskının yapılması düşük bir ihtimal ise o kitabı indirimli/indirimsiz alırım. Çünkü bunun pişmanlığı çok farklı.

1 Beğeni

Beni itekleyen güç kitabevine bizzat gidip kitaplar arasında dolaşıp kitabımı almak. Mümkünse önceden alacağım kitapları belirleyerek giderim. Kitabın ederi gereğinden fazlaysa almam düşmesini beklerim. Kampanya varsa da kaçırmam. :slight_smile:

1 Beğeni

Hayatımda kampanyayla kitap almadım,aldıysamda haberim yok.

1 Beğeni

Kolay kolay bir kitabın 2 3 ayda tükendiğini görmedim, o yüzden çok iyi indirim yoksa almıyorum. Baskısı tükense de bu aralar üzülmüyorum çünkü okuma listem çok kabarık. Bunu tükenmeden alayım, şunu tükenmeden alayım diye diye okunmayı bekleyen kitaplar çok arttı ve bu durum beni rahatsız ediyor.

1 Beğeni