Cevher Klasikler Serisi (Kapı Yayınları)

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Satranç (Stefan Zweig)
  2. Genç Werther’in Acıları (Johann Wolfgang Von Goethe)
  3. Beyaz Zambaklar Ülkesinde (Grigori Spiridonoviç Petrov)
  4. Gülme (Henri Bergson)
  5. Yürümek (Henry David Thoreau)
  6. Tembellik Hakkı (Paul Lafargue)
  7. Deliliğe Övgü (Erasmus)
  8. İnsan Ne İle Yaşar (Lev Nikolayeviç Tolstoy)
  9. Ermiş (Halil Cibran)
  10. Küçük Köpekli Kadın (Anton Pavloviç Çehov)
  11. 1984 (George Orwell)
  12. Yüzbaşının Kızı (Aleksandr Sergeyeviç Puşkin)
  13. Hayvan Çiftliği (George Orwell)
  14. Hacı Murat (Lev Nikolayeviç Tolstoy)
  15. Beyaz Diş (Jack London)
  16. Pastoral Senfoni (Andre Gide)
  17. İlk Aşk (İvan Turgenyev)
  18. Dar Kapı (Andre Gide)
  19. Kitlelerin Psikolojisi (Gustave Le Bon)
  20. İnsan Nedir (Mark Twain)
  21. Sohrab Sepehri Bütün Şiirleri (Sohrab Sepehri)
  22. Yaşama Uğraşı (Cesare Pavese)
  23. Suç ve Ceza (Fyodor Mihayloviç Dostoyevski)
  24. Bir Delinin Hatıra Defteri (Nikolay Gogol)

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

16 17 18 19

EN SON ÇIKANLAR

20 21 22 23 24

5 Beğeni

Yayınevini ilk kez duyuyorum ama kapakları çok güzelmiş. :star_struck:

Alfa grubunun yayınevlerinden.

2 Beğeni

Güzel bir şey yapılmak isteniyor ama bu yazarları herkes basıyor. Çevrilmeyi bekleyen bir sürü ‘‘Cevher Klasikler’’ var. Yıldım vallahi hep aynı kitapları görmekten.

6 Beğeni

+sonsuz.

Ben de yıldım. Hatta tiksindim artık.

3 Beğeni

abi gizli madde var bence İlluminati gibi gizli yasa bence, her yayınevi her basılanı basmaz ise olmaz. Çevrilmeyen eserleri toplayın kardeşim güzelce insanlar satın da alsın. Kapı Yayınları’nı kaç kişi biliyor, Cevdet Kudret’ten biliyorum sadece mesela ben. Kardeşim basın old masters’lardan basılmamış olanı ben alayım benim gibi insanlarda alsın. Sen de kazan biz de kazanalım yayın dünyası kazansın.

2 Beğeni

Yıllardır bende aynı şeyi düşünüp zaman zaman da çeşitli yerlerde dile getirdim. Elimden geldiğince de farklı yayınevlerinden ilgimi çeken kitapları alıyorum. Ama artık aynı yazarların özellikle aynı kısa kitaplarını onlarca farklı yayınevinden görmekten bıktım. Mesela Stevenson’dan Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’ın bir sürü baskısı var. Gel gör ki aynı Stevenson’ın bir iki kitabı daha istisna kalan kitapları hiçbir yayınevinin radarına girmemiş. Diğer kitapları çok mu kötü de basılmıyor. Sanmam. Sadece ekonomik olarak potansiyel görmüyorlar. Oysa böyle bir yazarı iyi bir reklamla sunarlarsa iyi bir satış yakalayacaklarını düşünüyorum. Vs. Vs.

3 Beğeni

Kesinlikle öyle abi. Anthony Burgess’in de bir sürü kitabı var, ama sadece Otomatik Portakal’ı var ülkede. Yurt dışında tüm kitabı istediğin zaman erişilebilir. Zaten yurt dışında sadece özel baskı ve sayılı olanlar para ediyor. Baskısı bitti tükendi diye bir şey yok adamlarda. Alman sahaf bizdeki kurnaz sahaftan az kazanıyor kitaplarda. Neyse ya konu farklı noktaya geldi :slight_smile: Kimse almaz o kitapları, sadece instagramda kitap yalayan okumadan koyanlar alır.

3 Beğeni

Teşekkür ederim bilgilendirme için. :slightly_smiling_face:

Aynı kitapların farklı yayınevleri tarafından tekrar tekrar basılması konusuna gelecek olursam birbirinden bağımsız her yayınevi basıyor, bu bir yere kadar kabul edilebilir belki ama aynı çatı altındaki yayınevlerinin de aynı kitabı basması çok ilginç.

Örneğin Kapı madem Alfa’nın, Alfa’da zaten Genç Werther’in Acıları vardı. Penguen de hem İthaki’de hem Yabancı’da aynı klasikleri basıyor. Bu ikilinin sayısız örneği var zaten, hangi birini yazsam bilemedim. Jane Eyre, Gurur ve Önyargı, Uğultulu Tepeler, Muhteşem Gatsby, Dorian Gray’in Portresi…İthaki ve Yabancı’nın klasikler serisi birbirinin kopyası resmen.

Bu durumun nedeni çok satış yapabilme kaygısı dışında belki yayınevinde çalışan editörlerin vs. “bu önemli eserlerin bizim yayınevimiz adı altında da baskısı mutlaka bulunmalı” düşüncesi olabilir. Çünkü aynı klasik 500 farklı yayınevinde mevcut olursa her bir yayınevi ne kadar çok satış yapabilir ki? En göz önündeki yayınevleri kazanır bu yarışı. :thinking:

1 Beğeni

resim

1 Beğeni

https://www.eganba.com/1984-kitabi-george-orwell-kapi-yayinlari

1 Beğeni
1 Beğeni

İki yeni Cevher…

1 Beğeni

Yeni

Yeni

Yeni

Liste güncellendi. Yeniler

20 21 22 23 24