Karanlık Prens - İçimdeki Karanlık #1: İhanet

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Karanlık Prens - İçimdeki Karanlık #1: İhanet – Fantastik Canavarlar

image

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN. Lord Voldemort’un o karanlık gece, Harry Potter‘ı kaçırıp öldüremeyince kendi oğlu gibi büyütmeye karar verdiği alternatif bir hayran hikâyesine ne dersiniz? “Karanlık Prens” serisini, Safina Mazhar‘ın kaleminden ve yazarın gözden geçirdiği yeni versiyon üzerinden taze bir çeviriyle sizlerle buluşturuyoruz. Karşınızda İçimdeki Karanlık cildinin ilk bölümü! bölüm 1 • İhanet • “James’e olan… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Bunu wattpad de görüp ’ saçma ’ demiştim. Ama madem siz beğenip yayınlamak için güzel buldunuz, öyleyse okuyorum.

Kehanet yapıldıktan sonra James işe gitmiyor hatta evden bile çıkmıyor diye biliyordum ama burda James işe gidiyor. Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Bence hiç olmamış. İlk yayınladığınız hayran hikayesi kitaplarla çelişen bazı noktaları hariç iyi hazırlanmıştı. Asla kötü bir hikaye okuduğumu düşünmedim ama bu hikaye başlığından itibaren beni sadece rahatsız etti. Karanlık Prens, içimdeki karanlık falan yavan ve klişe.

Harika bir çeviri!! Çok iyi bir hikaye… çokta sürükleyici… ikinci bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

Süper olmuş! Wattpad deki o çeviriyle bile sürükleyiciydi şimdi bambaşka görünüyor. İkinci bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

Daha önce Türkçe’ye çevirilmiş halini okumuştum, daha sonra yazar orijinal hikayeyi revize etmişti ancak revize edilmiş hali Türkçe’ye çevirilmemişti. Bu açığı kapattığınız için teşekkür ederim, değişiklikleriyle birlikte Karanlık Prens’i tekrar okumak hoş olacak. Karanlık Prens bazı noktalar açısında Rowling’in evreniyle çok bağdaşmasa bile oldukça güzel bir hikayeydi. Rowling’den ayrıldığı noktalar hatırladığım kadarıyla rahatsız edecek kadar ‘olmamış’ değildi, hatta yeniliklerinden hoşlandığımı hatırlıyorum. Zaten “alternative universe” denen olgunun güzelliği de burada, daima yepyeni şeylerle karşılaşma şansın var. Bence bu hikayeye bir şans verin. İyi okumalar ve iyi çeviriler :tipping_hand_woman:t2:

bu zaten türkçeye çevrilmişti, neden bölüm bölüm koyuyorsunuz ki…bi de çevirmeninin haberi var mı

Yıllar önce ValoraThePardus isimli bir Türk kullanıcı, gerçek yazardan aldığı izinle bu hayran kurguyu çevirmişti, turkfanfiction.net’te ve 3 yıl kadar önce ise Wattpad platformunda yayınlamıştı. Gayet güzel bir şekilde dilimize uyarlanmış bu hikayeyi yeniden ele almak biraz gereksiz geldi bana. Bu arada gerçek yazar olan Kurinoone’nin bu çeviriden haberi var mı? Hatırladığım kadarıyla onun profilinde Pardus’un yaptığı çeviri bulunmaktaydı.

Hikayede mantık hatası var. Lily Harry’i korumak için ölmediğinden dolayı Lily’nin sevgisi Harry’ye kalkan olamaz. Yani Voldemort’un Harry’i öldürmüş olması lazımdı.

2 Beğeni

Bu hikayeninde bir kitabı olucak mı

Bir kaç bölüm okudum ama her okuduğumda çok rahatsız oldum. Sebebini bilmiyorum ama kesinlikle okuyamıyorum. Zaten hikayeyi sevdim diyemem. Okumaya pek niyetli değilim. :roll_eyes:

Böyle düşünmeniz gayet mantıklı fakat kaçırdığınız bir durum var sanırım. Orijinal hikayede de zaten Voldemort ilk önce annesi sonra Harry’i öldürmeye çalışmıştır. Bu hikayede ise Lily’nin her ne kadar Harry ile aynı ortamda bulunmamış olsa bile bu oğlunu sevmediği, sevginin olmadığını göstermez. Umarım ne demeye çalıştığımı anlamışsınızdır :slight_smile:

Eeeh, şey, sanırım bir az erken konuştum. Hatta baya bir erken konuştum. 15. bölümdeyim ve çok heyecanlı. Bazı kısımlarda içim burkuldu.
Rahatsız olmamın sebebini anladım. O masum Harry’yi o kadar suç işlemiş ve sert biri olarak hayal edemiyorum. Aslında suçlu sayılmaz ama yine de bu sözleri Harry demez diyorum. O da her zaman olmuyor. Arada-sırada aklıma geliyor ve o zaman okumaya azıcık ara verip devam ediyorum. Günde zaman bulup bir kaç bölüm okuyarak kaçırdıklarımın yerini doldurmaya çalışıyorum. :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face:

Merhaba .hikaye guzel sayılır ama harry nin kotu olmasi beni biraz rahatsiz etti ama yinede hikaye guzel oneririm :+1:t2:

Bu bi hayran hikayesi gercegiyle uyuşmak zorunda degil

Tabii haklısın. Bayağı ön yargı ile başlamıştım. Ama şuanda en sevdiğim harry Potter fanfictionu. Özellikle 3. Kitabı Mükemmel ötesi

Ben gaza gelip okudum, eh sonunu merak etmesem okumazdım, sevemedim pek, aşırı “tahminedilebilirdi”((