Karayılan Cek'in Tuhaf Hikâyesi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Karayılan Cek’in Tuhaf Hikâyesi – Aylık Öykü Seçkisi

image

Geçmiş geçip gitti, ne kadar ağlasan boş, bir daha gelmez. Kırılan testiden, ne kadar ter döksen, hayır gelmez. Atasını, soyunu sopunu unutana ne kadar dil döksen, fayda etmez. Tanrı misafirine asla hayır denmez. Han’ım, hey! Günlerden bir gün Karacuk Çoban, Salur Kazan’ın altın otağına bir hışımla, destursuz girdi. Saatlerce koşmuş bir at gibi terlemiş, nefes… (DEVAMI…)

6 Beğeni

Dede Korkut Hikayelerine yakışır bir öykü olmuş. Bilimkurguyu bu formata monte etmeniz de çok hoş. Beğenerek okudum. :slight_smile:

2 Beğeni

Oğuzların ortasına bambaşka bir zamandan düşmüş, Karayılan lakabını almış, savulun erenler diye bağırabilen bir zaman yolcusu! Bayıldım! Sadece öykünün biraz daha uzun olmasını isterdim. Kesinlikle uzatıldığında çoooook daha farklı incelikler barındırabilecek bir öykü olmuş kendi içinde. Hep yazın. Sevgiler.

3 Beğeni

Merhaba,
Öykünüzü çok beğendim. Ellerinize sağlık.
Benden önce yorum yapan arkadaşlarımız diyeceklerimi özetlemiş. Tekrar etmiş olmayayım.
Bence öykünün her şeyi yerli yerinde. Öykünün böyle bitmesini ben çok sevdim.
Gökkubbenin damından düşen biri ancak böyle pat diye çekip gidebilirdi.
Öykülerde görüşmek dileğiyle.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Beğendiğin için çok sevindim.

Sağ olun. Aslında daha kısa öyküler yazan biriyim. Ama bu sefer, öykü beni aldı götürdü. Yorumunuz beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim. Sevgilerimle.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Sağ olun. Yeni öykülerde görüşmek dileğiyle. Sevgiler ve saygılar. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu arada Yalçın Altın öyküyü seslendirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İyi dinlemeler: - YouTube

4 Beğeni

Elinize sağlık çok keyifli su gibi bir öykü olmuş. Ama ben de daha uzun olsun isterdim.
Tekrar elinize sağlık…

1 Beğeni

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ben yazarken çok keyif aldım. Umarım, siz de almışsınızdır. Görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Merhabalar,

Hoş bir giriş, gayet eğlenceli bir seyir ve gerçekçi bir finaldi. Temayı kullanış şeklinizi gayet yaratıcı buldum. Bu keyifli öykü için teşekkürler.

Ellerinize, emeğinize sağlık.

1 Beğeni

Teşekkür ederim, okuyup yorum attığınız için. Ben yazarken çok keyif aldım; ne mutlu ki, siz de okurken aynı keyfi almışsınız. Yeni öykülerde görüşme dileğiyle! :slight_smile:

Merhabalar,

Kısa ama pek güzel bir öykü olmuş. Benim aklıma Maymunlar Gezegeni’ni getirdi :slight_smile: Çadırla gelip gitmeleri çok hoşuma gitti. Kaleminize sağlık.

Sevgiler,

1 Beğeni

Sağ olun. Hem Dede Korkut formatını hem de bilimkurgu temelini zedelemeden, bir öykü ortaya koymaya çalıştım. Hoşunuza gittiğine çok sevindim. Yeni öykülerde görüşmek dileğiyle. :slight_smile:

1 Beğeni

Öncelikle gelecek vaat ediyorsun. Dede Korkut evreni ile bilim kurgu teması uygun mu bilmem. Bu konuda uzmanlar yorum yapabilir. İlk başta Cek’i Jack ve Fasulye Sırığı’ndaki Jack sandım. Dede Korkut evreninde Türk’ün dili ağır ve Arapsevici değil. Kafir demezler yani hem Tanrı hem de Allah der. Ufuk Tufan ile kıyasladığım da kalemine şans veriyorum. Kendini geliştireceğine inanıyorum.