Oha yani. Halihazırda bile etiket fiyatları pahalıydı. Şimdi arşa çıktı tabiri caizse.
Geçen hafta düşük fiyattan almıştım. Neye dayanarak bu zammı yapıyorlar anlamıyorum. 770 tllik bir baskı zaten değil, hani baskıları çok iyi olsa diyeceğim ki kaliteli yaptıkları için maliyet fazla ama kaliteleri ortada.
Dün akşam 1984 özel baskısını jelatininden çıkarttım. 110 liraya almışım
Şimdi normal kitaplar 500 - 600 ![]()
Kitap fiyatı değil ama kargo bedava fiyatlarında sağlam yükseliş olacak gibi. Petrol fiyat yükselişi kargolara bu kadar çabuk mu yansıdı valla bilemedim ama daha geçen gün baktığımda kitapyurdunda kargo bedava sınırı 900 liraydı. 1250 olmuş.
Amazon Prime üyeliğime bu yüzden devam ediyorum diyebilirim. Hem sınır çok yüksek hem de kargo ücreti çok yüksek. Sınırı geçemiyorsam da almıyorum artık. Amazon’da denk getirmeye çalışıyorum.
Evet, ben de birkaç gün önce baktığımda 900 liraydı.
Prime ben de aktif kullanıyorum aynen, başka hiçbir şeyini kullanmasam bile ayda 2-3 ufak siparişi ücretsiz kargo ile vermek fiyatını çıkarıyor. Ama tahmin ettiğim gibi bu artışlar kargolar ve petrol ile paralel ise ona da zam gelir yakında
.
İthaki %50 indirimi varken kitapyurdu sipariş verelim dedik, kargo bedava olsun diye onu da koy bunu da koy derken bir sürü kitap oldu yine
Gene tuzağa düştüm.
Eskiden kargo yerine 1-2 kitap alayım kargo bedava olsun diyordun ama bence o denklik bozuldu gibi. Kargo 45 lira desek şimdi ortalama bir kitap 100-200 desek kargo ödemek daha cazip gibi.
İnternetten aldığını ilk kez duydum daha önce amazondan aldığını görmüş olabilirim sanırım. Etiket fiyatı için yayınevleri size bir onur ödülü vermeli.
![]()
Şu an alacak bir şeyim yok ama daha önce Kırmızıkedi, Eganba, Babil ara ara kullandığım sitelerdi. Şimdi nadiren Amazon’da kullanıyorum.
4-5 kitap alcaktım, kargo bedava olsun onu da koy bunu da koy derken 10 kitap falan oldu
. Bu seferlik böyle oldu ama bir dahakinde zor, artık yavaş yavaş kargo ücreti ödeme zorunluluğunda kalacağımı kabul etmem lazım
.
Gümrük vergisi yetmez. Oyuncuların elinde bulunan oyunlardan da varlık vergisi almaları lazım. Çok oyunu olandan çok, az oyunu olandan da az alarak vergide adalet sağlanmalı. Amerika yola gelmezse oyunlarına %120 gümrük vergisi uygulanmalı, diğer ürünlere yapamayız bari buna yapalım. ![]()
Mazeretleri bile saçma. Yerli firmalar zarar görmesin. Yerli kim var oyun yapan?! Oyunlara kafayı taktılar.
KDV veriliyor üstüne dijital vergi veriliyor şimdi de üstüne gümrük vergisi verilecek. Pes..
Gümrüğe girmeyen bir şeyden vergi almak zaten bize yakışırdı. Verginin vergisini almakta çağ atlatıyoruz..