Kitap siparişi verdikten sonra mütemadiyen sipariş durumuna bakmak

Kitaplar elime ulaşana kadar süren, hayatımdaki en güzel heyecanlardan biri. Hele kitabın tedarik süreci üç günden fazlaysa daha da bir güzel oluyor. Kitap yıllanıyor sanki (Özellikle İdefix’se kitap (veya) (parantez içinde parantez sanki Inception) kitaplara karbon 14 metodu uygulanabilir). Hiçbir zaman şu tedarikleri beklemekten sıkılmadım. “Forumda bu heyecanı benimle paylaşan kimse yok mu yani?” dedirtmeyin bana. Konuşun!

12 Beğeni

İşte o manyak benim :raising_hand_woman:t2: Günde 15-20 kez bakıyorum. Adrenalin ihtiyacımı böyle karşılıyorum galiba :grinning:

4 Beğeni

Cumartesi bu kitapları sipariş ettim. İki gündür patlamış mısır eşliğinde izliyorum. Mükemmel yahu!

3 Beğeni

Bir gün eve geldiğimde sürpriz olsun diye sipariş durumunu bile kontrol etmiyorum ben. Sipariş durumuna bakınca heyecanı azalıyormuş gibi geliyor bana. Böyle hafta içi her gün okuldan gelirken kitaplar karşılayacak beni evde diye bekliyorum, her kapı zili çaldığında kargocu mu geldi diye içim kıpır kıpır oluyor. Ha tabi gelen kitaplar değilse belli bir miktar hayal kırıklığı olmuyor değil. Tabi o gün - kitapların geldiği gün - geldiğinde mutluluktan havalara uçuyorum. Kitap bekleme süreci gerçekten çok keyifli bir süreç. Tabi sıkıntı çıkıp gelmeyince veya aşırı gecikince de tam tersine büyük bir üzüntü oluşuyor. Napalım, gülü seven dikenine katlanır.

2 Beğeni

Ben de sürekli bakarım ama

ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. İlginç bir fantezi. Benim için de ne kadar çabuk gelirse o kadar iyi. Ya aliekspress gibi aldığını unutup sonra kendine hediye almışsın gibi şaşkınlıkla karışı bir mutluluk yaşayacaksın ya da siparişi vereceksin o an evdeki 3D yazıcı basacak. Ortası yok bende.

Kullanıcı adın da epey ilginç. Her gördüğümde gülüyorum. Bunu söylemeden ölmek istemezdim ondan söyledim. Bu yirminci filan gülüşüm.

8 Beğeni

Sadece kitap değil ne sipariş etsem heyecanla bekliyorum. Sipariş gelince de sanki biri bana hediye yollamış gibi mutlu oluyorum. :sweat_smile:
Bazen geciktiği kadar tahminimden önce gelen siparişler de oluyor, onlar paha biçilemez işte. :smiley:
Bir keresinde siparişin kargoya verildiği mesajı gelmiş, ertesi gün de kargodan çekildiğine dair mesaj gelmişti. Ben de gıcık olup siparişi iptal ettim ve onaylandı, ücretim yattı o gün. Birkaç saat sonra sipariş kapıya gelmesin mi. :open_mouth: İstesem gelmezdi o kadar hızlı. :thinking:

5 Beğeni

Teşekkürler. Bukowski sevdiğim bir yazar ve bu isim oldukça ironik, okuyanlar anlamıştır zaten :baris:

1 Beğeni

Alışveriş yaptığım siteye, kargoya verildi mesajını okuyana kadar, sabah ve akşam olmak üzere, günlük iki kere uğrarım.

Asıl heyecanlı günler, kargoya verildikten sonradır.

Hangi kargoyla gelirse gelsin, teslimat hep akşama doğru olur. Siparişim varsa ve vakit, akşam doğruysa, kapının çalmasını arzulayarak geçiririm. Her kapı çalışı heyecanlandırır. Gelen kargo değilse heyecanımdan eser kalmaz. Kargo gelinceyse keyfim yerine gelir.

5 Beğeni

Belgeselini izlediniz mi? :smiley:

Not: daha demin yanlış kişiye cevap yazmışım ama düzeltemedim.

Aynı hisleri paylaşıyoruz. Özellikle de benim durumumda baya heyecan verici :joy:
Yaşadığım yerde hiç bir kargo şubesi yok. Buraya yakın bir ilçeye geliyor. Oradan da her kargo firması haftanın belli günlerinde buraya geliyor. Yani bazen kargo şubeye gelmesine rağmen 4-5 gün daha beklemek zorunda da kalabiliyorum. Kargo takibini günde on kez açıp dağıtıma çıkmış mı diye bakıyorum :smiley:

8 Beğeni

Elbette, birçok kitabını da okudum. Lisede keşfettiğim ve beni yazmaya yönelten nadir yazarlardan birisi kendisi. Çok değerlidir benim için

1 Beğeni

Aklıma birkaç yıl önceki anılarım geldi. Küçük bir ilçede görevliydim, kargo sadece Salı ve Perşembe günleri gelirdi. Araclarıysa tıka basa dolu olurdu ve akşam sekize, ki gözlerimle gördüm, kadar dağıtım yaparlardı. Bazen daireleri es geçip diğer dağıtım gününe ürünleri tekrar getirirlerdi. Ve bizden kaçar mi? Mesai bittiğinde kargo daireye gelmezse peşlerine düşer. Birbirimize haber verirdik. “Belediye önündeler kardeş, senin kargo da var. Alıyım mı, gelip sen mi alırsın?” diye konusmalar geçerdi aramızda. :bender:

Kargo yolunu beklemek bir yana kargo peşine düşerdik. :see_no_evil: :joy:

7 Beğeni

Sadece kitap değil her siparişte yaparım. Kulaklık aldım geçen her gün girip bakıyorum. Şubeden çıkmış, varmış, geliyor… İnternet alışverişi içinde barındırdığı riskle fazla heyecan yüklü :smiley:

Yurtiçi size bir şekilde teslimat yapıyorsa bunu kişisel algılayacağım. Beni mi sevmiyorlar ne :smiley:

Yurtiçi kullanıyorsam zaten bana ulaşmayacağı için sadece aramalarını bekliyorum, eh bu seferde telefon bekler hale geliyorum. Malum adamlar evin yerini aramayı geçtim bulunduğum sokağa girdiklerini dahi düşünmüyorum.

Ben yurtiçinden memnunum. :slight_smile: Bir keresinde aras kargodan yastık gelecekti. Ben de işteydim, aramadılar da akşam eve bir geldim kapının önüne (apartman içine) koyup gitmişler. :smiley: Gerçi tekrar şubeye gitme derdinden kurtulmuş oldum.

Bir de bütün aksesuar alışverişlerini Aliexpresten yapan biri olarak her gün bu moddayım :joy:

1 Beğeni

Benim başıma neler neler geldi. İşini adam gibi yapanlar denk gelmiş size. Yurtiçi ile yaptığım kavgaları saymakla bitmez. Bir keresinde sabah uyanıp yurtiçini aradım ve bütün gün evde olduğumu kargomu beklediğimi, kendilerinin işleri aksak yaptığını falan söyledim. Kadın ismimi falan aldı, neyse işte o gün kargo gelmedi. Sebebi de inşaat alanıymış bizim ev, orada bir ev yokmuş. Evi bilmem de yakında inşaat olmadığı kesin. Bezdim anlayacağınız.

Bir arada fatura adresi ile teslimat adresini farklı vermek durumunda -mecburiydi- kalmıştım. Antalya’da beklediğim kargonun Bandırma’ya gittiğini öğrenince tüm gün bununla uğraştım. Neden iki adresi farklı veriyormuşum, özür dileyeceğine. Neyse işte böyle uzayıp gidiyor.

5 Beğeni

Evet şu linki şöyleciğime aşağıya bırakayım, vaktidir çünkü.

12 Beğeni

Ne güldüm ya. Sen çok yaşa. Yaşadığım sefalet ve rezillik bu işte. Kargoyla köşe kapmaca oynuyorum resmen. Artık o kadar çok kavga ettim ki en sonunda benimsettim kendimi :smiley:

Ben çok sabırsızım. Başlıktaki arkadaşları hayretle okudum. Hani genelde fuardan alışveriş yapma sebebimdir kargo bekleme stresi yaşamayayım diye. Siparişi verdiğim anda ekranı f5 yapmaya başlayanlardanım. :smiley:

2 Beğeni

Herhangi bir sipariş verdiğimde elime ulaşana kadar yüz kez girip kargonun durumuna bakıyorum, yetmiyor aldığım şeyin sayfasını açıp " ne güzel şeyler almışım ben yaa" diye kendi kendimi tatmin ediyorum. :grin: Aldığım şeyi tekrar tekrar inleceyip onu evimde, koyacağım yerde hayal edip mutlu oluyorum. Sanki basketbol maçı izlermişim gibi heyecanlanıyorum, işe dalmış o an unutmuşsam aklıma geldiği anda böyle bi mutlu oluyorum. Kargo elime geçince de saatlerce inceleyip duruyorum, karşısına geçip izliyorum :yum::grimacing::grin::kissing_closed_eyes::blush:

6 Beğeni

Idefixten vakıf 2 , dune 4, harry potter 7 ile yüzyılın bilimkurgu öykülerini sipariş ettim ayın 14’ünde. 18’ine kadar sabrettim, hala hazırlanıyor gözüküyordu. E posta yolladım, siparişiniz acile alınmıştır diye cevap verdiler. Hala hazırlanıyor gözüküyor nasıl acil siparişse artık. Şu yüzyılın bk öyküleri tek baskı olacak diyorlardı, öyle olmasaydı iptal ederdim ama edemiyorum şimdi. Ne yapsam bilemedim. Gelir mi gelmez mi acaba?