Kitapçıya Dönüştürülen 100 Yıllık Tiyatro Binası, Ziyaretçilerini Büyülüyor

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/dosya/kitapciya-donusturulen-100-yillik-tiyatro-binasi-ziyaretcilerini-buyuluyor/

image

Eğer bir kitapçıya girdiğinde kendini kaybeden okurlardansanız Buenos Aires, Arjantin’de bulunan El Ateneo Grand Splendid adlı kitapçıya girdiğinizde nefesinizin kesileceğini garanti edebiliriz. Çünkü bu kitapçı 100 yaşındaki muhteşem bir tiyatro binasına kurulmuş devasa bir kitap mabedi. (DEVAMI…)

5 Beğeni

Büyülendim, imrendim hatta kıskandım… Kem gözlü Şevket tarzı cevap vermek gerekirse “Keşke bizim olsa”

1 Beğeni

Ülkemizde aynı değeri görür mü acaba? Yeterli ilgiyi görmeyeceği gibi tahrip etmek için ellerinden geleni yaparlar.

Kalem ile yazılmamış sıra, otobüs koltuğu, duvar ya da sprey boya ile ilan-ı aşk edilmemiş tarihi yapı bulamıyoruz artık, düşünün elinde sprey boya ile geziye çıkan insanlarımız var. Güvenlik arkasını döndüğü an ya da gece vakti gizlice boyuyorlarmış binlerce yıllık yapıları…

1 Beğeni

Rivayet ederler ki devlet büyüklerinden biri vakt-i zamanında Amerika’ya gitmiş. Gezi programında olan ve zamanına göre ileri teknoloji sayılan bir yere, son sistem ama bu güne göre ilkel sayılabilecek bir bilgisayarın başına götürmüşler. Ev sahibi uzmanlar, kocaman makaralı, şeritli makinenin başında “bilemeyeceği soru yok, ne isterseniz sorabilirsiniz” demiş büyüğümüzün eline bir kağıt tutuşturarak. Oda kağıda sorusunu yazmış ve vermiş. Bir kaç saniye sonra şeritler dönmeye, ışıklar yanıp sönmeye başlamış. Hız artmış, ışıklar daha hızlı yanıp sönmüş ve en sonunda sigortaları atmış dev bilgisayarın. Uzmanlar elçiler resmi görevliler telaşlanmışlar. Bizim tercüman “Ne sormuştunuz” deyince adam gülümsemiş “Ne var ne yok” Konu ile ne kadar ilgili düşer bu yakıştırma bilemem ama ben de size sorayım “NEDEN BÖYLEYİZ” …
Not: tahmin ettiğiniz gibi bir cevabı yok bu sorunun… Haksız mıyım…

1 Beğeni

Aileden gelen eğitim yetersizliği sonucu yetişen bilinçsiz bireylerin sayıca artıyor olması en büyük etken fakat dediğiniz gibi net bir cevap vermek mümkün değil.

Şuna bak ya muazzam. Bizde zaten kitap kültürü yok bir de kütüphane hiç göremeyiz. Ancak böyle imreniriz.