Kitaptaki Eksik Sayfalar

Merhaba arkadaşlar. Oldukça eski bir kitabı ikinci el olarak temin etmiştim. Okurken aradaki birkaç sayfanın kopuk olduğunu fark ettim. Kitabın pdf’si internette mevcut, oradan olmayan sayfalardaki kısımları okuyup devam ettim. Ancak kitap kitaplığımda bulunmasını istediğim değerli bir eser. Eski olduğu için sayfalar biraz eskiyip sararmış tabii ki. Sormak istediğim ise şu; bu sayfaları orijinaline uygun olacak şekilde matbaada veya başka bir yerde yaptırma şansım var mı?

Sayfaların çıktısını alıp aralara ekleyerek sonra da kitabı ciltlettirerek yapabilirsin bence ama sayfalar tabiki arada sırıtacaktır. Çıktıyı eski bir kâğıda alabilirsen kitabın boyutlarına uygun olacak şekilde daha içaçıcı olur tabiki.

Ben biraz daha az uğraştım ama silmarillion kitabımın 2 sayfası boş basılmıştı. Bu sayfaların çıktısını tek sayfaya alıp o aralığa yerleştirip koydum kitaplığıma. Okuyacağım Aman tekrardan o sayfadan okuyup devam ederim diye.

1 Beğeni

Evet eski kağıt bulmayı umuyorum ben de, belki matbaada mevcuttur.

Teksir kağıdı alıp yazıcıdan çıktı alabilirsin. Orjinal kitap sayfası kalitesinde olmaz ama beyaz kağıttan daha güzel duracağı da kesin. Muhtemelen en ucuz çözüm yolu da bu olur.

2 Beğeni

Teşekkür ederim deneyeceğim.