Komik, Eğlenceli, Çılgın ve Tuhaf Bir Çocuk Kitabı: Bidur'un Olabilemez Maceraları

Okuduğum çocuk kitaplarını tanıtacağım. İlgi gösterirseniz devam edeceğim. Etmezseniz… Yine de devam edeceğim. :slight_smile:

Bidur’un Olabilemez Maceraları
Alaaddin Beken

TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

Adı: Bidur’un Olabilemez Maceraları

Yayınevi, baskı : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 3. Baskı , 2019

Kitap sayfası : 80 ( Resim, künye vs hariç 68 sayfa)

Yaş Kitlesi : 7-13 yaş

Yazarı : Alaaddin BEKEN

Kitap, yayın kalitesiyle bilinen Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarından çıktı. Kitabın yazarı Türkçe öğretmeni ve Bodrum HAYTAP temsilcisidir. Kitabın tüm telif hakları sosyal sorumluluk projesiyle HAYTAP’a bağışlandı. Sokak hayvanları ve barınaklar yararına kullanılıyor.

Kitabın resmini buraya alınca bile gülümsemeye başladım. Bu sarı kitap kapağı ve içindekiler kendimi mutlu hissettiriyor. Mutlu olmak çok pahalı bir his. Bu kitabın verdiği duygu bu kadar güzel işte. Okuduktan sonra da mutlu etmeye devam ediyor. Çocuğun anlattıkları, espriler ve başlarına gelenler en olmaz yerde aklınıza gelip sizi güldürebiliyor. Beni matematik deneme sınavında yakaladı mesela. Bidur’un klozete düştüğü yuvarlandığı sayfayı hatırladım ve kahkaha krizi peşinden geldi. Öğretmenden izin isteyip koridora kendimi zor attım. Böyle de zararları var. :slight_smile:

Bidur’un aslında herkes gibi normal bir adı var. Ama yerinde duramayan bir çocuk. Evdeki ve sokaktakiler ona sürekli ‘‘Bir dur yerinde’’ dediği için adını Bidur sanmaya başlıyor. Herkes de onu öyle kabul ediyor. Ablası Çenenaz da kalbi dursa çenesi durmaz bir kız. Ve bu iki sıradışı çocukla baş etmeye çalışan fedakar, içten, sevgi dolu Türk annesi. Kitap tam bir kahkaha deposu.

Okurken ne hissettim? Gülmenin ve mutlu olmanın tadını çıkardım. Annelerin ne kadar özverili olduğunu, aile bağlarının bir çocuğu nasıl etkilediğini, karşılıklı saygıyı, sokaktaki hayvanlara merhameti ve daha birçok şeyi yeniden hatırladım.

KİTAPLA İLGİLİ BİLGİLER:

Kitabın kazandırdığı sosyal değerler: Havyan sevgisi, aileye bağlılık, mahalle ve sokak yaşantısına dikkat çekme, saygı kuralları, canlı yaşamına ve çevreye duyarlılık, aile yaşantısının önemi… Kitapta öğrenci ve yetişkin değerlerine aykırı hiçbir zararlı içerik ve kelime bulunmamaktadır. Çocuklar için güvenli bir kitaptır. Eğlenceli, komik ve tuhaf bir macera eşliğinde çocuklara okumayı sevdiriyor.

Kitabı 43 yaşındaki dayım da okudu 7 yaşındaki kuzenim de. Kitabın kapağında 8-12 yaş diyor.

1 Beğeni