Korku Türüne Girişte En Doğru Adres: "Scooby Doo"

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Korku Türüne Girişte En Doğru Adres: "Scooby Doo" – Kayıp Rıhtım

image

O korkunç filmlere 5 dakika bile dayanamıyor musunuz? Yavaş yavaş korku türüne ısınmaya mı başlamak istiyorsunuz? Scooby Doo izlemeye ne dersiniz? Bu “sevimli” çizgi dizinin “arka planında”, inanın daha fazlası var! (DEVAMI…)

6 Beğeni

Çok sevdiğim bir çizgi filmdi gerçekten. Ama yine de korku filmi izleyemiyorum, izleyemem. Bunu bir türlü aşabilmiş değilim.

2 Beğeni

Jonathan Barkan kimdir bilmem ama ortaya farklı bir argüman sunayım, şekil olsun diye gitmiş saçmalamış…

O zaman hepimiz hergün burada saçmalıyoruz :grin: Çünkü hepimizin kendine has fikirleri var. Ve bütün bu fikirlerimizi gereksiz bulan birileri var ya da karşıt görüşte olan.

-Bu seri en son okunmalı…
-Bilim kurguya şununla başlanmalı…
-Bu kitap mutlaka okunmalı…
-Bu filmi şu sıralamayla izlemelisiniz…

1 Beğeni

Aynı şey değil…yukarıda ki yazıda absürt bir tavsiye söz konusu.
hal böyle olunca da benim gözümde durum, kişinin kendine has fikrinden ziyade ortamı trolleme girişimine dönüşmekte.
Bilim kurguya başlamak isteyen birine Turist Ömer Uzay Yolunda filmini tavsiye etmek ile herhangi bir bilimkurgu klasiği tavsiye etmenin arasında ki gibi bir fark var ortada…(ki yine bu insaflı bir örnek)
Korku filmi tavsiyesi isteyen birine İstanbullu Gelin dizisini tavsiye etmek ne kadar mantıklı ise scooby doo’da o kadar mantıklı bence…

Korku filmlerini severim. Hatta çoğu kişinin aksine bazı yerli yapımları daha çok seviyorum. :slight_smile: İtiraf ediyorum yüzümde merakla karışık bir gülümsemeyle izlediğim oluyor. (Klasik cinayet, katliam filmleri hariç) :smile:

İzleyemeyenler için ise herhangi bir yol aklıma gelmiyor. Bana sanki ilgi alanıyla alakalı bir durum gibi geliyor biraz da. Dikkatini çekmiyorsa belki itici, yapay geliyordur korku yapımları.

2 Beğeni

İstanbullu Gelinin aksine Scooby Doo korku öğeleri taşıyor ama. Bu çok farklı bir örnekleme.

İlgi Alanından çok okuduğum ya da izlediğim Şeylere kendimi çok fazla kaptırdığım için galiba. Bir de biraz karamsar bir insan olmaktan dolayı zaten yeterince korku filmi tadında kabuslarım var. Sanırım bu yüzden korku filmi izleyemiyorum :thinking: Yani ilgi alanım olmamasından değil, en saf en basit haliyle çoook korkuyor olmam :scream: Yapay değil çok gerçek geliyor belki de :joy:

1 Beğeni

Anladım. :smiley:
Okulda bir arkadaşımla da bu konuyu konuşuyorduk. Yerli yapımlar daha gerçekçi geldiği için seviyorum demiştim. O da ben de aynı sebepten sevmiyorum, izleyemiyorum demişti. Yabancı filmler gerçekçi olmadığı için korkutmuyor demişti. :slight_smile:

1 Beğeni

Peki hocam bana neden onlar gerçekçi geliyor? Lütfen bi inin iç dünyama :joy: Tv içinden çıkan bir kız neden gerçekçi gelir ki bir insana :see_no_evil:

1 Beğeni

Aslında bu konuda çok imreniyorum size. demek ki izlerken atmosfere o kadar iyi giriyorsunuz ki , kendinizi orada hissedip korkabiliyorsunuz.

Ben bunu korku filmlerinde hiç başaramıyorum. Tayvan yapımı bir film vardı Shutter diye , bir onda rahatsız olmuş bir kaç kere kulaklık fırlatmıştım izlerken.başka da olmadı ( tayvan yapımı olan ama) Ben rahatsız olduysam siz kesinlikle izlemeyin tabi ama…

@maviadige Sizden de yerli korku filmi tavsiyesi rica edeyim. Şu ana kadar izlediklerimde hep uyuyakaldım. (1-2 tane izlemişimdir)

2 Beğeni

Bence çağrışımla ilgili bir şey. Her şey herkese farklı şeyler çağrıştırabilir, iç dünyasındakileri çeşitli şiddetlerde açığa vurabilir. :thinking: :slight_smile:

Çok bilmiş bilmiş konuştum. Bilgili birine bırakayım bari konuyu. :smiley: :joy:

Birkaç sahnesine maruz kaldım ve evet, Tayvan yapımı olandı :cry: Korku işte bu, bir açıklaması yok belki de. Belki bana göre bir insanın bir kediden korkması nasıl mümkün gibi görünmüyorsa bir başkası da bir filmden nasıl korkabiliyorsun diye sorabilir. Korku filmlerini size bırakıyorum o zaman :joy:

1 Beğeni

Öneririm ama beğeneceğinizden emin değilim. Bahsettiğim gibi çoğunluğa göre zıt fikirdeyim. Belki de izlediğiniz filmlerden biridir, özelden yazayım.

1 Beğeni