KR Kitap Kulübü #12 Doğu Yücel - Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler

Gariptir kargo vs. derken kitap geldi ve hemen okudum fakat yazarın gelişinde müsait olmayacağım. Hazır beş dakika vakit bulmuşken kısa bir yorum yapayım.

Kitabını ilk defa okuyan birisi olarak yüzde elli oranında memnun kaldım. Öykülerin yarısını beğendim fakat diğer yarısını da bir o kadar beğenmedim. Bu yüzden kendisine bir şans daha vereceğim. Sonuçta okuduğum çoğu Türk yazara göre oldukça başarılıydı. On sayfadan fazla okuyamadıklarımı düşünürsek.

Öykülerin adlarını net olarak hatırlamıyorum ama beğendiklerimle beğenmediklerimi saydığımda yarı yarıya gibiydi. Aklımda kalıcı olan bir öykü şu an yok. Öykü başlarındaki alıntılar güzeldi. Genel tarz olarak durağan buldum. Birinci tekil şahıs anlatımı sevmiyorum. Bu yüzden bazı öykülere kapılmakta zorlandım. Neden her öyküde birinci tekil şahıs anlatım tercih ettiğini de merak ettim. Bazı öyküler tanrısal bakış açısıyla daha vurucu olabilirdi bana kalırsa. Yine de bu yazar tercihi tabii bana laf söylemek düşmez. Sadece özel olarak neden bu anlatımı tercih ettiğini merak ettim. Bu anlatımı daha mı çok seviyor yoksa böyle daha iyi aklındakileri ifade ettiğini mi düşünüyor? Ursula’dan aldığım güçle bunun sorulabilecek bir soru olduğunu öğrendim. :roll_eyes:

Bazı öykülerdeki böcek detayları okurken beni rahatsız etti. Huylu biri olduğum için sürekli evde gözüm böcek aradı. Bir süre kaşındım. Eşimle sohbet ederken onu da huylandırdım. Bir süre de ikimiz kaşındık. :sweat_smile: Neden böcekleri tercih etmiş bu konuyu da merak ettim.

Sanırım ilk etapta diyeceklerim bunlar. :slight_smile: Yorgunluğu atıp kafayı toparlayabilirsem ve vakit bulursam bir şeyler daha ekleyebilirim. Şu an kafam o kadar dolu ki aklımda hiçbir şey yok. Biraz üstünde düşünmem lazım. :thinking:

5 Beğeni