KR Kitap Kulübü #6 Engin Türkgeldi - Orada Bir Yerde

Dişlerle ilgili öyküyü atlattıktan sonra iki gün içerisinde bitti. En korkutucu öykü - tabii ki İyi Kalpli Yolcu idi ama deneyimlediğimiz şeylerden her zaman daha çok etkileniriz. Benim iltihaplı yaralarla ilgili fazla hatıram yok - neyse ki- ama dişçiye çok gitmişliğim var ki diş çekim maceraları, tel maceraları olsun artık gitmek istemiyorum kusasım geliyor. Herkesin kendi dişine bakması olayında tir tir titremiştim.

Sonunu tahmin edemediğim hikayeleri her zaman daha çok severim. Kötülüğün bol olduğu hikayeleri de öyle. Bence Engin Türkgeldi yeraltı edebiyatında yazmalı. Neyse ona kalsın ne yazacağı konuya döneyim. (Yine de muhteşem olurdu ve öykülerden herhangi biri çok güzel bir fantastik roman konusu olabilirdi) Ters köşe olamadığım için biraz kursağımda kaldı ama iyi ki okumuşum. Kaldı ki tüm öykülerde şaşırmadım ya da bu nasıl böyle bitti tepkisi vermedim değil. Ne dediğimi anlamadım ama açıklayayım.

Endülüs Köpeği öyküsü nasıl öyle bitti çok kafan karıştı. Ana karakterin babası köpeğin havladığı gün ölüyor ama sonraki ölenleri ana karakter öldürmüş gibi. Yani bu adam o söylenti gerçek olsun diye babasını da öldürmemiştir değil mi :thinking:

Bir de en sevdiğim öykü Cüceler Sarayı oldu daha doğrusu İlk Görüşte Ölüm’le yarışırlar. Sanki yazar cüceymiş gibi duyguları öyle güzel anlatmış ki! Ve o öyküdeki kraldan cidden umutluydum diğer cüceler bizim cüceye birşey yapacak sandım ama daha kötüsü oldu tabii. Sanırım biraz şaşırdığım için akılda kalıcı geldi.

İlk Görüşte Ölüm ise - epik! (Bekle beni Firefight :boom:) Sonu olay bazından bakarsak beklediğim gibi oldu seyyahı öldüreceğini tahmin etmiştim. Gerek öykü başında dünyayı gezenlerle ilgili düşünceleri olsun, gerek seyyahın avanak halleri olsun bağırıyordu. Öykü anlatımı ise bambaşka bir durum yazarın öyle bir dili var ki içimizdeki arzuları - kötülüğü- açığa çıkaracak gibi zihnimizde. Bu his benim için son öyküde ayan beyan ortadaydı.

Neyi ne kadar nasıl yazdım bilmiyorum - AÇIM - kontrol etmeden gönderiyorum bana satırlar sürmüş gibi geldi belki de çok kısa bir yorum yazısıdır. Ya da o kadar iğrenç olmuştur ki sen bir daha yorum yazma diyebilirsiniz :sweat_smile:

2 Beğeni