KR Kitap Kulübü #7 Ernst Jünger - Cam Arılar

On günü aşkın süre içerisinde başlamıştım ama bir kez daha gördük ki okul dönemi istediğim kadar hızlı kitap okuyamıyorum. Bir sürü akademik ıvırzıvır bilgisi yüzünden okuma arzum azalıyor ki Cam Arılar da ilk elli sayfa harici okuma şevkini arttıran bir kitap değildi.

Aslında anlatımı ve cümle kuruluş biçimlerini beğendim sanırım burada daha çok çevirmene ve editöre şapka çıkarmamız gerek. Mitolojiyi sevdiğimden benim için anlatımın lezzetini arttıran bir sos görevi gördü atıflar. Lakin olay örgüsü ve olaylar ilerlerken yazarın bizi Richard’ın düşüncelerinde vereceği cevaba yönelik bir yolculuğa çıkarması yok mu… Mahvetti beni. Kitabın düğüm noktası, Zapparoni’yle iş konuşuluyor akıcılık sıfır!

Gelecekle ilgili nokta atışı tespitler yapılmış bazı yerlerde, sırf bu yüzden ikinci kez dönüp okumak istedim ama her seferinde kurgu karmaşık geldi, dünyayı kafamda kurmakta zorlandım. Yorumumu bu kadar geç yapmamın sebeplerinden biri bu, kitabı tekrar okumak istedim ve başarısız oldum. Forumun önceden kaydetme özelliği sayesinde şuanda gönderebiliyorum çünkü yorum yazmakta olduğumu bile unutmuşum :joy:

3 Beğeni