Osprey Büyük Komutanlar Serisi (Kronik Kitap)

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Erwin Rommel (Pier P. Battistelli)
  2. Napoleon Bonaparte (Gregory Fremon-Barnes)
  3. Hunlar Hakanı Attila (Nick Fields)
  4. Selahaddin Eyyubi (David Nicolle)
  5. Pompeius (Nick Fields)
  6. George S. Patton (Steven J. Zaloga)
  7. Yamamoto Isoroku (Mark Stille)
  8. Georgiy Jukov (Robert Forcyzk)
  9. Heinz Guderian (Pier P. Battistelli)
  10. Hannibal (Nic Fields)
  11. Horatio Nelson (Angus Konstam)
  12. Erich Von Manstein (Robert Forczyk)
  13. Tokugawa Ieyasu (Stephen Turnbull)
  14. Bernard Montgomery (Tim Moreman)
  15. Arabistanlı Lawrence (David Murphy)

1 2 3 4

5 6 7 8

9 10 11 12

13 14

EN SON ÇIKAN

15

9 Beğeni

Yeni Kitap

3 Beğeni

Yeni kitap

4 Beğeni

OSPREY BÜYÜK KOMUTANLAR – 2

Tarihin en büyük komutanlarının yaşam öyküleri, muharebe tecrübeleri, uyguladıkları taktikler

NAPOLÉON BONAPARTE
Dünya tarihinin en büyük komutanlarını tüm yönleriyle inceleyen OSPREY Büyük Komutanlar Serisi, Napoléon Bonaparte ile devam ediyor…
Korsika adasında orta karar bir ailenin oğlu olarak doğan ve Fransa’ya ayak bastığında pek de parlak bir konuma sahip olmayan genç Napoléon o günlerde Fransa İmparatoru olup İspanya’dan Rusya’ya kadar Avrupa’nın büyük bir kısmına hükmedeceğini düşünmüş müdür? Bunun cevabını bilemeyeceğiz ancak Fransız İhtilali’nin keşmekeşinden sıyrılıp karşısına çıkan fırsatları son derece iyi kullanması, sergilediği beceriler sayesinde rütbe basamaklarını hızla tırmanması ve çok genç yaşta çok önemli mevkilere ulaşması bu yolun taşlarını döşedi.

Askerî kariyeri boyunca İtalya, Mısır, İspanya, Almanya, Polonya, Rusya ve Fransa gibi birbirinden son derece farklı coğrafyalarda yaklaşık 20 yıl boyunca seferler yürüten, elde ettiği zaferlerle tarihin en önde gelen komutanları arasında bile çok özel bir yere sahip olan Napoléon, bir kısmı siyasi bir kısmı ise askerî açıdan hayati sonuçlar doğuran yaklaşık 60 muharebede bulundu. Bu bakımdan modern Avrupa’nın kaderini tayin ettiğini ve savaşın kaidelerini temelden değiştirdiğini söylemek hiç de yanlış olmaz. Napoléon’un askerî kariyerine, uyguladığı stratejilere ve taktiklere odaklanan bu çalışma, sahip olduğu liderlik özelliklerini irdelemeyi de ihmal etmiyor. Dünya savaş tarihinde bir efsane olarak gösterilen Napoléon’un yıldızının hem nasıl parladığını hem de nasıl söndüğünü sıra dışı bir üslupla ortaya koyuyor. Kariyerinin en önemli muharebeleri olan Austerlitz, Borodino ve Waterloo ise bir belgesel havasında tüm detaylarıyla masaya yatırılıyor.

  • Çevirmen: Barbaros Uzunköprü
  • Kapak Tasarımı: Kutan Ural
  • Boyutlar: 18,4x24,8 cm
  • Kapak Türü: Karton Kapak
  • Sayfa Sayısı: 64
2 Beğeni

Artık yeni kitap yayınlanmasın paramız yetmiyor :frowning:

1 Beğeni

Tarihin en büyük komutanlarının yaşam öyküleri, muharebe tecrübeleri, uyguladıkları taktikler ve stratejiler…

Dünya tarihinin en büyük komutanlarını tüm yönleriyle inceleyen OSPREY Büyük Komutanlar Serisi, Pompeius ile devam ediyor…

Gnaeus Pompeius Magnus ya da bilinen adıyla Büyük Pompeius, daha 24 yaşındayken kanlı zaferler elde etmiş, 35 yaşındayken de Roma Cumhuriyeti’nin zirvesine yerleşip, “Romalı İskender” olarak selamlanmıştır. MÖ 80’li yıllarda Mariusçulara karşı başarıları, MÖ 70’li yıllarda İber Yarımadası’ndaki seferleri, Akdeniz’deki korsanlara, doğuda Pontus Kralı Mithridates’e ve diğerlerine karşı zaferleri Roma’nın sınırlarını doğuya doğru iyice genişletirken, tüm bunların neticesinde ulaşılması güç bir askerî kariyere sahip olmuştur.

Elde ettiği başarıların Pompeius’un başını döndürdüğü iddia edilebilir. Kendisi ayrıca deha sahibi, zaman zaman askerî mucizeler yaratan bir eylem adamıdır. Hep övgüye ve kendisine hayranlık duyulmasına muhtaçtır. Soğukkanlı bir karaktere sahip değildir. Homeros’un küstah ve pervasız kahramanları gibi ağlamıştır, öfkelenmiştir ve icraatlarıyla böbürlenip; düşme ihtimaline karşı dehşet içinde tetikte beklemiştir. Kılıcı olduğu kadar kalemi de ustalıkla kullanan Caesar, Pompeius’un hem kariyerine hem de şahsiyetine gölge etmiştir.

Elinizde tuttuğunuz bu cesur ve zengin inceleme, Pompeius’u Caesar’ın bakış açısına sıkışmadan ele alıyor, hayatını önyargısız ve ayrıntılı bir şekilde incelerken komutanlığının da hakkını veriyor.

  • Çevirmen: Samet Özgüler
  • Özgün Adı: Pompey
  • Özgün Dili: İngilizce
  • Kapak Tasarımı: Kutan Ural
  • Boyutlar: 18,4x24,8 cm
  • Kapak Türü: Karton Kapak
  • Sayfa Sayısı: 64
3 Beğeni
2 Beğeni

Yeni kitap Hannibal olmuş.

Bu arada belki biliyorsunuzdur ama yine de yazayım Hannibal’ın mezarı (öyle olduğu düşünülüyor) Gebze’de…

Tarihin en büyük komutanlarının yaşam öyküleri, muharebe tecrübeleri, uyguladıkları taktikler ve stratejiler…

Dünya tarihinin en büyük komutanlarını tüm yönleriyle inceleyen OSPREY Büyük Komutanlar Serisi, Hannibal ile devam ediyor…

Kartaca ordusunun gözü kara askerleri Birinci Pön Savaşı’nda Roma lejyonları tarafından küçük düşürücü bir mağlubiyete uğratılmış, Kartaca donanmasının kudretli denizcileri ise bir avuç kürekli gemiyle limanlara sığınmak zorunda kalmıştı. Ancak bu, en büyük düşmanı tarafından sindirilen Kartaca için bir son değil, tam aksine görkemli bir dönemin başlangıcıydı. Roma’ya karşı dostane hiçbir his beslemeyeceğine dair ant içtiği söylenen ve bazılarınca antik dönemin en muhteşem komutanı olduğu iddia edilen Hannibal’in İkinci Pön Savaşı’nın fitilini ateşlemesiyle birlikte Roma daha önce tecrübe etmediği türden bir felaketler silsilesiyle karşı karşıya kaldı. O günün koşullarında imkânsız olduğu düşünülen bir girişimle Alpler’i aşan, İtalya’nın kuzeyinde gerek antlaşmalar gerekse de ölçülü bir şiddet yoluyla müttefikler edinen ve farklı milletlerden derlediği ordusuyla Roma lejyonlarının karşısına dikilen Hannibal’in tek bir gayesi vardı: Roma’ya boyun eğdirmek.

Hannibal’in İberya’dan başlayıp İtalya topraklarına uzanan destansı yolculuğu Odysseus’un eve dönüş serüvenine benzer. Yol boyunca türlü tehlikelerle karşılaşmalarına rağmen her iki kahraman da bir şekilde hayatta kalıp karşılarına çıkan engelleri aşmayı başarır. Mücadele yöntemleri de birbirine benzer. Tuzaklar, kurnazlıklar, akıl oyunları ve zekice uygulamalar ellerindeki en güçlü silahlardır. Aralarındaki en büyük fark ise Hannibal’in gerçekten yaşamış olmasıdır. Yalnızca antik dönemin değil tüm zamanların en yetenekli komutanları arasında anılan Hannibal Barca’nın askerî yaşamına odaklanan bu çalışma, Kartacalı komutanın başarısının sırrını ve benzeri görülmemiş muharebe etme tarzını irdelemekle birlikte “Roma şehrini neden ele geçirmedi?” ya da “Mağlubiyeti tattığı ilk ve son muharebede neyi yanlış yaptı?” gibi soruların da yanıtı arıyor. Resimler, görseller ve haritalarla desteklenen çalışmada Trebbia ve Trasimene Gölü muharebelerine ek olarak Hannibal’in “ustalık eseri” ve tüm zamanların en mükemmel çift taraflı kuşatmalarından biri olarak görülen Cannae Muharebesi tüm detaylarıyla okurun ilgisine sunuluyor.

1 Beğeni

Kronik kitap beni bitirdi :sneezing_face::sneezing_face:

1 Beğeni

Serideki kitapların yarısı da Nic Fields imzalı olmuş oldu. Anlatım tarzını beğeniyorum bu adamın.
İlk gönderiyi düzenleme şansınız var mı? @kitapkurdu

1 Beğeni

osprey-guderian300x466

Tarihin en büyük komutanlarının yaşam öyküleri, muharebe tecrübeleri, uyguladıkları taktikler ve stratejiler…

Dünya tarihinin en büyük komutanlarını tüm yönleriyle inceleyen OSPREY Büyük Komutanlar Serisi, Heinz Guderian ile devam ediyor…

Genç Heinz, 13 yaşında subay olmaya karar verdiğinde İkinci Dünya Savaşı’nın en şöhretli tank komutanlarından biri olacağını tahmin edemezdi elbette.

Asker bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Heinz Guderian’ın orduya katılması sürpriz olmadı. Birinci Dünya Savaşı sürecinde muhabere ve telsiz iletişimi konusunda kendini yetiştiren ve dört başı mamur bir karargâh subayı olma azmiyle didinen Guderian, iki savaş arası dönemde zırhlı birlik savaşının gelişimi üzerine derinlemesine çalıştı. İkinci Dünya Savaşı’nın başında ise önce Polonya’da, ardından da Fransa’da kıtaları başarıyla sevk ve idare etti. Guderian savaşın bu döneminde sergilediği performansla yalnızca becerikli bir kurmay subay değil aynı zamanda yırtıcı bir arazi komutanı olduğunu da kanıtladı. Bunun üzerine emrindeki birlikler gelmiş geçmiş en büyük işgal girişimi olan Barbarossa Harekâtı’ndan önce Panzergruppe seviyesine yükseltildi. Harekâtın başlamasıyla birlikte Guderian’ın zincirlerini salıverdiği Alman tankları âdeta aç kurtlar gibi Rusya’nın engin topraklarına atıldı ancak 1941’in sonlarına doğru savaşın başından beri sürdürülen taarruz ivmesi yavaşlama emareleri gösteriyordu. Guderian’ın askerlerini yitirmek istemediği için Hitler’in emirlerini dinlemeyip geri çekilmesi ve bu yüzden Hitler tarafından görevden alınması da bu döneme denk gelir. Ancak Guderian için belki de henüz her şey yeni başlıyordu. İşlerin zora girdiği Mart 1943’te Zırhlı Birlikler Genel Müfettişi olarak görevlendirilen kurt generalden çok hayati bir talepte bulunuldu: Çorak Rus topraklarında hırpalanıp bitap düşen Alman panzerlerini eski görkemine kavuşturmak. Bu hedef uğuruna çok büyük yetkilerle donatılan Guderian derhal kolları sıvayıp işe koyuldu fakat geçen dört yılda pek az şey eskisi gibi kalmıştı. Temmuz 1944’te Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı’na da atanan Guderian o dönemde Almanya’nın en güçlü kişilerinden biri haline geldi ancak görkemli “Panzer Generali”nin bile Almanya’yı bekleyen karanlık akıbeti engellemek için yapabileceği çok az şey vardı.

Bu çalışma Guderian’ın askerî yaşamına derinlemesine nüfuz etmekle birlikte onun gençliğine, başarılarının ardında yatan kişisel özelliklere, Erwin Rommel gibi “yıldız” komutanlardan ayrıştığı noktalara, Hitler ve Nasyonal Sosyalizm ile ilişkisine ve “Panzer birliklerinin babası” olduğu yönündeki efsanenin perde arkasına odaklanıyor. Guderian gerçekten de Alman zırhlı birliklerini inşa eden yegâne isim miydi? Bir Naziperver mi yoksa dönemin şartlarını kendi çıkarına göre kullanan bir fırsatçı mıydı? Savaşın ardından yayımlanıp yüksek satış rakamlarına ulaşan hatıralarında neleri itiraf edip neleri anlatmayı “gerekli görmedi?” Resimler, görseller ve detaylı haritalarla desteklenen bu çalışma okura belgesel havasında bir yolculuk sunuyor.

7 Beğeni

Gönderiyi güncelleme durumun yoksa devir alabilirim konuyu @kitapkurdu

Yeni kitap.

Konu malesef güncellenmiyor. Mesajlar üzerinden takip edebilirsiniz.

3 Beğeni

Yeni kitap

3 Beğeni

Konu güncellenmiştir. Bundan sonra güncel olarak takip edebilirsiniz.

1 Beğeni

Elinize sağlık ama ilk mesajdaki çıkan kitaplar listesi eksik olmuş.
6. Hannibal (Nic Fields)
7. Heinz Guderian (Pier P. Battistelli)
olmalı. Toplam 10 kitap çıktı şuana kadar.

2 Beğeni

Hatırlatma için teşekkürler. Gerekli düzenlemeyi yaptım. Zaten bir sıralama olmadığı için dizine en sona ekledim.

1 Beğeni

Yeni kitap

4 Beğeni

Hocam merhaba. Sıralama yok demişsin ama kitap arkalarında kaçıncı kitap olduğu yazıyor. Osprey Büyük Komutanlar - 10 şeklinde. Hannibal 6, Guderian 7 şeklinde araya alırsanız doğru oluyor. Çok problem değil gerçi ama aklıma takıldı bir şekilde :confused:

Tüm kitapları okumuşken Horatio çıktı. Bir süre ara vereceğim seriye fiyatlardan dolayı. Halbuki beğendiğim bir seriydi. İş bankasından çıkan Atatürk’ü aldım. Onu okuyorum şuan.

1 Beğeni

Merhaba, buraya ekleme sıralamasından bahsederek sıralama yok demiştim. Eğer kitapların sıralamasını paylaşan olursa gerekli düzenlemeyi yapabilirim.

1 Beğeni