Küçük Bir Ziyaret

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Küçük Bir Ziyafet – Aylık Öykü Seçkisi

image

Canı sıkkın çünkü günlerdir yazamıyor. Aklında tek bir kelime bile yok. Bunun üzerine evden çıkıp ilk gelen dolmuşa biniyor. Yolculuk sırasında hiçbir şey yapmadan düşünüyor. Ancak beyhude bir çaba içerisinde. Durmadan çırpınıyor. Hatta bir ara kendine rüşvet bile teklif ediyor. “İyi bir yemek,” diyor, “Bak bu reddedemeyeceğim bir teklif!” Karar veriyor, deneyecek. Ne yapabilirim diye… (DEVAMI…)

Merhaba,

Ben çok sevdim öykünüzü. Bir kere başlama noktası çok doğal. Ama ondan önemlisi, insanı anlatırken, günlük detaylar arasına sıkışmış psikolojik hamleleri görünür kılabilmek çok mühim ve değerli. İşte bu noktada ziyadesiyle tatmin edici bir öykü çıkmış ellerinizden.

Tebrik ederim. Önümüzdeki ay yeni öykünüzü okuyabilmek dileğimle, saygılar

1 Beğeni

Elinize sağlık. Yemek konusunu görünce heyecanlandım. Temaya acaba aynı noktadan mı yaklaştık diye merak ettim. Her an bir et yemeği de çıkacak diye beklemedim değil. Çıkmadı olsun ben güzel bir metin okudum. Sade anlaşılır. Hatta belki de gerçek. Güzeldi.

1 Beğeni

Son dönemlerde böyle bir üslup deniyorum. Biraz aceleye gelmişti. Ancak yine de beğendiğinize sevindim. Teşekkürler.

Merhaba, lütfen cahilliğimi mazur görün. Sanki ben düz ve sıradan bir metin okudum gibime geldi. Tek görebildiğim şey anlatımınızın yalınlığı ve karakterin kendi çıkarımlarına dair düşünceleri. Acaba mühür ve et arasında bir bağlantı mı var? Varsa da kısa bir şekilde bana açıklarsanız sevinirim.

1 Beğeni

Şöyle ki, "Bazen kelimeler mühürlenir kalır, mührü kırmak için bir çaba bu öykü. Bazen de basit ama beklenmedik bir olay geçmişe bir anı mührü basar, bir öyküye dönüşür.”
Et-kebap için bütün paranızı vermek olasıdır. Bir makarna için abartıdır. Ancak buradaki durum öyle değil. Şahıs mekana bir daha gitmeme kararı vermiş, belki o günden Sonra dışarda makarna bile yemeyebilir.(Bilmiyoruz)

1 Beğeni

Tipik ‘Kılıbiryazarus’ karakteriydi. :rofl: Anlatım düz olsa da kurgu eğlenceliydi. Ama ortada bir konu örgüsü olmadığından teması gereği betimlemelere daha çok yer verilseydi bence daha eğlenceli olurdu.

1 Beğeni

Kesinlikle haklısınız. Betimleme ile ortam canlandırılmalıydı. Birkaç anlatı kısmı var, onları da gösterime çevirmek gerekiyor. Elbette ilerde yeniden ele alınacak. Demlenecek, düzenlenecek. Teşekkür ederim yorumlarınız için. :wave::pray: