Çok olmuş.
Sword of Kaigen ne olacak? %31e geldim, konuya yazıcam bugün
PF ve LitRPG’nin problemi… Bağımlılık yapıcı.
Kaigen’e elim gitmiyor. Onda hile yapabilirim. ![]()
Valla öyle ama kötüsü de hayata küstürüyor. ![]()
Kapak çok dandik görünüyor da Will abimize güvenimiz sonsuz. ![]()
Baya kötü evet. FMC’li baby reincarnated seri sanırım.
Azarinth Healer bitti. Kurgusu biraz daha güzel olsa Cradle’a yaklaşabilecek potansiyeli olurmuş ama şu hali ve gidişatı ile onun birkaç gömlek gerisinde. Cradle ve DCC’nin ardından en beğendiğim üçüncü seri oldu (unuttuğum yoksa).
İlk %20’de rahatsız olduğum birkaç şeyden, kurgudaki aksaklıklardan ve saçma bir upgrade’ten ötürü 1.5 puan kırıyor ve 10 üstünden 8.5 veriyorum. Bu seriye kesin devam ederim.
Sırada The Path of Ascension var. Eşlik etmek isteyen olursa memnun olurum. ![]()
The Path of Ascension bitti. Aslında mükemmel olabilecek bir kitap ama bazı defoları var. Prose’u çok beğendim, pek falsosu yok. Kurgu da güzel. Büyü sistemi vs. aşırı detaylı, benim bir yerden sonra kafam karıştı, anlamaya çalışmayı bıraktım ama detay sevenler için biçilmiş kaftan. ![]()
Negatiflere gelecek olursak da bir kere pace çok yavaş, hem de aşırı yavaş. Kitap 800 sayfa ama keşke 500 olsaymış. Hiçbir şey olmadan geçen bir sürü sayfa var örneğin. Onun haricinde kitaba neredeyse hiçbir şey katmayan bir karakter var. O en büyük saçmalık bence. Detay veremiyorum spoiler olacak diye.
Azarinth’e 8.5 vermiştim, buna da 8 veriyorum. 1 puanı pace’ten, 1 puanı da karakterden kırıyorum. Devam kitabını okurum.
Sırada Ultimate Level 1 (Shattered Dreams) olacak gibi görünüyor.
Ultimate Level 1 (Shattered Dreams) bitti, yine çok beğendim, çok iyiydi. Belki ara vermeden sürekli bu türü okuduğum için potansiyelinden daha az etkilenmiş olabilirim. Bi yandan ara veresim var bi yandan da ne var ne yok tüketesim. ![]()
Hikaye yağ gibi akıyor. Prose güzel, herhangi bir sorun görmedim. Sayfa sayısı da ideal, saçma şeylerle doldurulmamış. MC biraz “ehe ehe, evet abi, pardon abi” gibi takıldığı için biraz sırıtıyor ama rahatsız edici seviyede değil. Bence bu kitap asıl potansiyelini ikinci kitapta gösterecek. Umarım hayal kırıklığı olmaz çünkü 9/10 puan veriyorum ve kesin devam etmeyi düşünüyorum.
Sırada Mage Tank var.
Bu kadar övgüye listeye alırım ben bunu. ![]()
Mage Tank bitti. Açıkçası %60-70’lere kadar okuduğum en iyilerinden olduğunu düşünüyordum ama sonrası biraz sıkıcı ve info dump gibiydi, ayrıca power-up’lar da azaldı iyice. Bu sebeple %70’lik kısma 10, %30’luk kısma 6 puan veriyorum. Toplamda da 8-8.5 gibi bir ortalaması oluyor.
Goodreads’te en beğenilen yorum:
A good start with interesting characters. A boring middle that serves as empty filler. An absolutely convoluted ending that was tedious and unsatisfying. This desperately needs context and much better pacing.
Büyük ölçüde katılıyorum. Ben bu tür kitaplarda level up’ların uzunca süre gelmemesinden rahatsız oluyor biraz. Sürekli combat, info-dump filan sevmiyorum pek. Yine de 8.5 gibi yüksek sayılabilecek bir skora sahip oldu gözümde. Devam ederim buna da büyük bir ihtimalle.
Sırada muhtemelen Induction - Sean Oswald var ama henüz net karar vermedim. Verince okuyorum konusunda paylaşırım. ![]()
Ben sanırım biraz ara vericem türe. Hem çok fena yeni kitap okuyasım var, yeni liste de yaptım, hem de sanki çokça okuduğum için kitapların etkisi azalıyor gibi geldi.
Bir iki tane sesli kitap dinleyip zihnimi boşaltayım, araya belki bir tane K.J. Parker’ın The Folding Knife’ını atarım. Sonra tekrar döneceğim türe. ![]()
Ufak bi aradan sonra Unintended Cultivator ile devam ediyorum. Puanı yüksek, sayfa sayısı düşük. Tam istediğim gibi. ![]()
Henüz başlardayım ama sanki prose biraz kötü gibi. İlerledikçe güncellerim.