Herkes çok durgun olduğunu söylemiş. İlk izlediğim zaman ben de öyle düşündüm ama izledikçe aklımda bir şeyler canlandı.
İlk fikrim cehennem meselesinin çözülmesi. Tanrı Lucifer ve Chorle üzerinde istediği gibi manipülasyon yapabildiği için aralarında gerçek aşkın da oluşabilmesi için ayrılık da eklemek istemiş olabilir sanırım. Her şeyin kendi keyfi üzerine gitmesi falan. Nasıl anlatsam bilemedim. Chorle Lucifer için yaratıldığını öğrenene kadar Luciferin cehennemde kalması gerekiyordu ayrılık olması için falan hani. Tanrı için oldukça ufak bir yöntem olsa da düşük bir ihtimalle olabilir bence.
İkinci düşündüğüm şey de 4. Bölümün sonunda Lilith ölümsüzlüğünü yüzüğe aktarıp Lucifera vermişti. Chorle ölümlü Lucifer ölümsüz olduğu için bence sorun oluşabilir. Tanrı da her şeyi istediği gibi yönlendirirken bu soruna da bu yüzükle bir çare bulmuş olabilir.
Düşüncelerim ne kadar doğru bilemem. Şu an 5. Bölümü izliyorum ve eğer düşüncelerim doğru ise 5. Sezon ilk kısmın neden bu kadar durgun olduğuna dair mantıklı bir açıklama olabilir bence. Sonuçta durgun bir sezon ama ilerisi için de spoiler.