Man Booker Finalisti "Kan İzlerinin Peşinde" Romanı Raflarda

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Man Booker Finalisti "Kan İzlerinin Peşinde" Romanı Raflarda – Kayıp Rıhtım

image

İskoç yazar Graeme Macrae Burnet, “Kan İzlerinin Peşinde” romanıyla ilk defa Türkçede. (DEVAMI…)

5 Beğeni

Bu kitabı çok merak ediyorum. Çevirmeni de @Asli_Dagli olunca hemen listeme, en önce alınacaklara ekledim

1 Beğeni

Bu kitabi alacaklara soyle bir onerim var. Bir kutuphaneye gitseniz, yuz elli yil once islenmis bir cinayetin ve onu takip eden durusmanin butun belgelerini bir dosya icinde bulsaniz basina oturup okur musunuz? Okurum diyorsaniz bu kitap tam size gore. Tanik ifadelerinden, adli tip raporlarina, durusma tutanaklarina bambaska bir okuma deneyimi sunuyor.

4 Beğeni

Kitap zaten düz polisiye olmadığı için ilgimi çekti en çok. Klasik Agatha Cristie tarzı polisiyeyi pek sevmem. Aslında genel olarak polisiye çok okumam. Okuduklarım Grange, Peter Straub’un Mavi Gül üçlemesinin ilk iki kitabı ve Camilla Lackberg’den Vaiz ve birkaç polisiye daha. Bu kitap tam benlik gibi duruyor. Aday olduğu ödüle bakarsak edebi yönü de kuvvetli gibi.

1 Beğeni

Kuvvetli. Orasi cok net. Roderick Macrae’nin gozunden anlatilan kismi cevirirken hep Yasar Kemal filan vardi aklimda:)))

1 Beğeni

Ama bu açıklama beni yüreğimden vurdu. Hiçbir kitaba bu kadar “Tam benlikmiş” dediğimi hatırlamıyorum. Çok merak ettim :face_with_raised_eyebrow:

2 Beğeni

Size bir de fotograf koyayim.

4 Beğeni

Benzer tarz ama daha genç işi suç romanları okumuştum. Bu biraz daha ciddi bir polisiyeye benziyor. İfadelerle vs. tahmin yürüterek, şaşırarak okumakta çok zevkli oluyor. Kitaplıkta Aslı Dağlı rafı oluşturmaya az kaldı :smirk:

2 Beğeni