Mark Lawrence Kitapları

Mark Lawrence

BİYOGRAFİSİ

Mark Lawrence (1966 doğumlu), The Broken Empire üçlemesini yazan Amerikalı-İngiliz bir romancıdır . 2014 yılında Lawrence , Dikenlerin İmparatoru için en iyi roman için David Gemmell Efsane Ödüllerini kazandı . [1] Yıllık Self-Published Fantasy Blog-Off’u yönetiyor.

Mark Lawrence, 1966 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğdu. Henüz gençken, ailesi Birleşik Krallık’a taşındı.

Lawrence fizik diplomasına ve matematik alanında doktora derecesine sahiptir. [2]

Evli ve dört çocuğu var. [3] Lawrence, engelli çocuğu Celyn’in birincil bakıcısıdır ve bu nedenle kitaplarını tanıtmak veya bölge ibadetlerine katılmak için seyahat etmez. Bir romancı olarak çalışıyor ve [4] yapay zeka alanında bir araştırma bilimcisiydi. Hem ABD hem de Birleşik Krallık hükümetleriyle gizli düzeyde izin aldı. [5]

Lawrence, 2015’ten bu yana, kendi yayınladığı İngilizce fantastik yazarlara daha fazla görünürlük kazandırmayı amaçlayan bir edebiyat yarışması olan Self-Published Fantasy Blog-Off’u düzenliyor. [6] [7]

2021’de Lawrence, bir Kuzey Carolina adalet reformu komitesine katkıda bulunan olarak Nobel Barış ödülüne aday gösterildi (ve kısa listeye alındı).

Kaynak: Mark Lawrence (author) - Wikipedia

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

PEGASUS YAYINLARI

  1. Parçalanmış İmparatorluk Serisi 1 - Dikenlikler Prensi
  2. Parçalanmış İmparatorluk Serisi 2 - Dikenlikler Kralı
  3. Parçalanmış İmparatorluk Serisi 3 - Dikenlikler İmparatoru
  4. Kızıl Kraliçe’nin Savaşı Serisi 1 - Soytarı Prens

0000000637945-1

Dikenlikler İmparatoru

4 Beğeni

Kızıl Kraliçenin Savaşı serisinin devamı gelmeyecek mi acaba? Bilgisi olan var mı?

2 Beğeni

Bu seri nasıl ve yarım mıdır ?

Yeni serisi nasıl bilgisi olan var mı?
İkinci ve üçüncü kitapları ilk serideki hiç sevmemiştim.

Parçalanmış İmparatorluk tamamlandı Can, Kızıl Kraliçenin Savaşı aynı dünyada geçen farklı bir üçleme ama devamı basılır mı bilmiyorum. Okumadığım için iyi mi fikrim yok, kenarda sırasını bekliyor. :slight_smile:

@Re_lar_Kvothe Hiçbirini okumadım henüz fakat goodreads yorumları daha olumlu ve puanları daha yüksek.

2 Beğeni

Ben özellikle ilk serinin ikinci ve üçüncü kitaplarını sevmiştim. Türkçe’ye çevrilen Soytarı Prens’i ilk serinin kitapları kadar beğenmemiştim. Yine de önünün açık olduğuna yönelik umutlarım büyük.

1 Beğeni

Teşekkürler, uzaktan iyi duruyor birkaç kitabım var denk gelirsem alırım artık. Mark Lawrence kitaplarının atmosferi iyi oluyor.

Hmmm, hocam ben ikinci ve üçüncü kitapta olayları sonuca bağlarken izlediği yolun çok lazy writing olduğunu düşünüyorum. Sanki ilk kitabın bu kadar tutması yazar için beklenmedik olmuş ve geri kalanını planlarken aceleye getirmiş. Bunun cidden, çok yaşandığını düşünüyorum zaten.
Gene de tarzı yüzünden okunulabilir, malum Türkçede kaliteli fantastik kitap eksikliği var.

1 Beğeni

Parçalanmış İmparatorluk Serisi, Gene Wolfe’ın
İşkencenin Gölgesi serisi ( serinin ismini hatırlayamıyorum yanlış olabilir ilk kitabının ismini söyledim.) ile aynı evrende geçtiğini hatırlıyorum. Gene Wolfe’ın serisini açıkçası pek beğenememiştim ve yarıda bırakmıştım. Parçalanmış İmparatorluk serisi, İşkencenin Gölgesi serisine nazaran kalemi nasıl, daha akıcı mı?
Parçalanmış İmparatorluk serisini bir Facebook grubunda bir grup üyesi çok övüyordu da iki sene öncesinden. Hazır bu başlığı görmüşken sormak istedim.

İki seriyi de beğenerek okudum ve Yeni Güneşin Kitabı ile Parçalanmış İmparatorluk serilerinin aynı evrende geçtiklerini düşünmüyorum. Evet ikisi de hem bilimkurgu hem fantastik öğeler içeriyor ama ikisini aynı evrene dahil edecek başka bir şey göremedim. Yazarların bir açıklaması varsa öğrenmek isterim.

Yeni Güneşin Kitabı gizemli, ağdalı, düşündüren, merak ettiren bir anlatıma sahip; Parçalanmış İmparatorluk doğrudan, vahşi, basit bir anlatıma sahip ve evet, Parçalanmış İmparatorluk daha akıcı ama bir yerde -Yeni Güneşin Kitabı’na göre- daha boş hissettiriyor.

2 Beğeni

Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.

1 Beğeni