Marvel Sinematik Evreni'nin Yeni Filmi "Captain Marvel" Nasıldı? [Video]

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Marvel Sinematik Evreni'nin Yeni Filmi "Captain Marvel" Nasıldı? [Video] – Kayıp Rıhtım

image

Uzun süredir beklenen ve Dünya Kadınlar Günü’nde vizyona girecek Marvel’ın yeni filmi “Captain Marvel”'ı basın gösteriminde izledik ve spoiler’sız olarak ilk yorumlarımızı canlı yayında paylaştık. (DEVAMI…)

4 Beğeni

Valla benim de beklentim düşük ama esmeye başlayan olumlu rüzgara sizin keyifli sohbetiniz ve yorumlarınız da eklenince iyice heyecanlanmaya başladım.

Yarın akşam 18.30 seansına aldık biletimizi bakalım.

2 Beğeni

En merak ettiğim konu filmle ilgili, CM’ı, tıpkı WW’da olduğu gibi karakter olarak yumuşatıp, yumuşatmadıkları açıkçası. C. Marvel’ın kendine özel tek serilerini çok okumadım ancak, bildiğim kadarıyla çok astığa astık, kestiğe kestik, delifişek bir karakter olduğu Özellikle Civil War 2’de öne çıkmıştı benim için. Tıpkı Wonder Woman’ın savaş çığırtkanlığını bir kademe aşağı çektikleri gibi, CM’da da benzerini yapacaklarını düşünüyorum.

2 Beğeni

Çizgi romanlara ve sinematik evrenlerine meraklı herkes gitmeli bence. Vİdeoda da anlattığımız gibi gayet güzel bir iş çıkmış ortaya. İzleyince gelin tartışalım hep birlikte. :wink:

Sıra Endgame’i beklemekte şimdi.

captmarvel

WW kadar “astığa astık, kestiğe kestik” bir karakter değil diye biliyorum. Lider tarzı olsa bile daha yumuşak Carol Danvers. Bunun dışında WW kadar güçlü bir çizgi roman geçmişine sahip değil tabii. Bir de CM’nin hangi hâlini temel almışlar acaba? Biraz okuduğum (pek iyi olmayan) solo serisinde zaten hâlihazırda ponçik lider tadındaydı. Bunu ele alıp aşağı çektilerse, yok artık GotG2 :crazy_face:

Ben CM’nin solo serisini okumadım hiç, en çok Civil War 2’den ve diğer karakterlerle birlikte çıktığı yan serilerden biliyorum. CW2’de - spoiler sayılır mı bilmiyorum, çok yeni seri değil ama çizgiroman spoilerı. - Kaptan Amerika’nın tarafının karşısının başında o vardı, oldukça tartışmalı bir konuda, ailemizin sevilen örümceği Spiderman’i henüz işlemediği bir suç için hapse atmak istiyordu vs. Genel olarak anlaşmaya yaraşmayan, ve savaş çığırtkanlığı yapan, CW2’de CM’ın başının altında çıkıyordu. Kısacası… bana CM hiç bir zaman Lawful Good gibi gelmedi, onun için bir tık fazla acımasız gerek dövüşleri gerek kararları açısından, Lawful Natural bir havaya sahip olduğunu düşünüyorum.

Bu karakteri o kadar yücelttiler ki; tek vuruşta Thanos’u ortadan ikiye bölecekmiş gibi bir hava yaratıldı. Şimdi filme gidenler hep bu güce odaklanacak. Ama bu film daha orijin, gerçek gücünü yansıtacaklarını sanmıyorum. Ki, gerçek gücü o kadar da abartı değil. Ama, MCU evreni olduğu için bu karakteri baya şişirdiler. Normal şartlarda, güç seviyesi Thanos ayarında değil. Hatta, Thor bile bundan güçlü. Büyük ihtimalle filmde devasa bir güce sahip olacak.

Captain Marvel’a çok hâkim olmamakla birlikte CW2’yi baz almak pek doğru olmaz karakter için. Bayağı saçmalıklar silsilesiydi o event. Şahsen ilk sayısını okuyup bırakmıştım, CM hiç kendisi gibi değildi üstelik orada. Yanlış karakter yorumlamalarından çokça eleştiri de aldığını hatırlıyorum.

Bunun dışında tam olarak hangi kategoriye girer bilemedim. Aslında Cap. America’ya benzerlikleri var. Ondan daha sert olduğu âşikar, lakin yukarıda karşılaştırılan WW idi. Lütfen. :smiley:

Ben zaten DC’ciyim (çizgiroman söz konusu olduğunda) eğer kendi serilerinde ponçik bir karakter diyorsanız, öyledir orasını bilemem. Kendi CM okuduğumun çok az olduğunu zaten kabul ediyorum. WW’a bunu yaptıklarını (ponçikleştirme) gördüğüm içindi aslında demem, sert kadın görmek istiyorum beyaz perdede. Vurdumu oturtsun. Masaya yumruğunu koydumu kimsenin gıkı çıkmasın. :grinning:

Yukarıda bahsettiğim All New All Different’taki serisiydi yanılmıyorsam. Biraz okumuştum, ponçik mübalağa tabii ancak CW2’deki hâli gibi değil. Başka okuduklarımda da gördüğüm CW2’deki karakteri değildi. Ama ben de senin gibi çok bilmiyorum.

“Cap. America” benzerliğinden kastım bu, lider olarak tasarlanan bir karakter. Ama her vurdumu oturtanın karakter özellikleri aynı değil ya. Biraz onu demek istedim. Birisi korku salarak, diğeri saygınlığı ve gücüyle yapar, başkası salt kuvveti ve öfkesiyle yapar… Gibi gibi.

1 Beğeni