Olmasaydın, olmazdık.
1 haftadır Drumeo kanalına sardım. Mike Portnoy, Tool’un “Pneuma” şarkısını çalmış. Şarkıyı 5 saatte öğrenmiş. Çok güzel bir kanal. Davul sevenlerin bakmasını tavsiye ederim.
En son Kurban grubu 2.kez dağıldığında bu kadar üzülmüştüm. Ne oldu da gruptan ayrıldı merak ettim. Yerini kolay kolay kimse dolduramaz.
Alissa’nın clean vokalleri artmış hoş da olmuş. Albüm kütür kütür valla beğendim.
Edit: 80’lerde çıkmış olan Vivre Libre isimli Fransızca şarkıyı çok iyi coverlamışlar. Alissa’nın bu kadar iyi Fransızca’sı olduğunu bilmiyordum. Kanadalı olduğunu unutmuşum.
Son albüm felaketlerinin ardından klişe işlerine dönmüşler. Leş gibi deneysel takılacaklarına bildiğimiz ezbere formüllerini kullanmaları daha iyi bence.
Sabah birden Avantasia damarım kabardı. İlk albümünü dinliyorum. Başka önereceğiniz albümleri var mı arkadaşlar?
Uzun bir aradan sonra ilk siftahımızı yapalım. Herkese bol sweepli bir Çarşamba dilerim.
Hoş geldiniz Hocam, hemen de girişmişsiniz yenilere
.
Hoşbuldum.
2025 albümlerine yetişelim artık hocam geç bile kaldık. ![]()
Allegaeon’un albümüne bayıldım yav. Yine formülüze bir şey bekliyordum ama hiç beklediğim gibi olmadı. Ben 2025 içinde ilk 10’a koyuyorum albümü. Gelenler onu dışarıya atar mı bilemem.
The Ossuary Lens’ten tam olarak beklediğimi aldım da Biographyte tam olarak beklediğim gibi bir albüm olmamış. Ne Gammageddon’daki teknik ve akılda kalıcılık var ne Nuklearth’teki grooveluk var. Mesela Biographyte’ı dinledikten sonra direkt Radiatus Generis hayvanlığını açtım, tüm Biographyte albümüne bedel bir zevk aldım.
Ulan Ghost, IMPERA’yı mumla arattıracak kadar leş bir albüm yapmayı nasıl başardınız. Albüm inanılmaz kötü arkadaşlar.
Hemen deneyelim, Cytotoxin zaten çok dinleyebildiğim grup değildi. O yüzden işin teknik kısmına ne söylesem boş olur hocam. Ekşi’de bi’ başlık var “atmosferik bilmem ne metal” diye heh işte oradaki giydirmeler bu herifler için yazılmış gibi.
Eluveitie’yi uzun zamandır dinlememiştim. Tarzları eskiden daha melodikti. Tabii arada dinlemediğim albümleri var. Grup bu albümde mi tarzını sertleştirdi?
Bu arada güzel albüm olmuş.
Ben beğenmedim pek Hocam, çorba gibi bişey çıkmış ortaya. Gruptan ayrılanlar falan olmuştu. Kimyaları çok tutmamış yeni gelenle galiba.
Nasılda kendine bağladın beni
Elindeyim işte oyuncak gibi
Artık yerden yere atsanda beni
Bir bakışın yeter kanarım inan
Ateşler içinde yanarım her an
Sen sevmesen bile severim her an
Elindeyim işte oyuncak gibi, oyuncak gibi