Mimar Nemjed

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/mimar-nemjed/

image

Nemjed, Mısır’ın güneyinde eski başkent Nekhen’de bir balıkçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Günleri babasıyla balığa gitmek ve bu balıkları pazarda satarak geçiyordu. Nemjed, bu küçük şehirden daha fazlası olduğunu biliyor, Nekhen’den ayrılmak istiyordu. Nil kıyısında devam eden sıradan hayatı, Firavun Khufu’nun emri ile askerlerin piramit inşaatında çalıştırılmak üzere işçi toplamasıyla değişti. Nemjed Mısır… (DEVAMI…)

Merhaba Mimar Nemjed’in mimarı.

Öykünüzü okumak çok keyifliydi. Kısa bir aksiyon filmi tadındaydı adeta. Yazım diliniz olması gerektiği kadar sade ve akıcıydı. Tek eleştirim son kurban edilme sahnesine olabilir sadece. Piramidin içi kirleneceğinden belki başka bir yol seçebilirdiniz kutlu bir ölüm olması sebebiyle. Sonuçta firavunun huzuruna gönderiliyor baş rahip ve Hemon.

Paylaşımınız için teşekkürler.
Tekrar görüşmek dileğiyle.
Sevgiler.

Okan bey merhaba,
Bu benim aklıma neden gelmedi şoku içerisindeyim şuan :smile: Yorumunuz için teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim.

Şu ana kadar gönderdiğim öyküler içerisinde en çok yazım hatası olan öyküm bu arada. Sebebi de normalde kağıt çıktı alarak yaptığım kontrol rutinimi bozmam. Farkettiğim andan beri çok moralim bozuktu, güzel yorumunuz sevindirdi.

1 Beğeni

Siz Nemjed’in intikam duygularıyla öyle bir son seçmişsiniz sanırım ya da bu Nemjed’in yazara laneti olmuş diyelim :slight_smile: Olur öyle, çok sorun değil yine de. Benim de kulağıma Firavun fısıldadı zaten.

Taslak ve fikirler için telefondan yazmak tamam ama düzeltmeler için bilgisayar ya da kağıt şart bence de.

Saygılar, sevgiler.