Modern Hurafeler

Manifest tam olarak ne biri açıklayabilir mi? Ona göre dalga geçicem insanlarla.

1 Beğeni

Kutsal kitapları Sır (Secret) olsa gerek. :d

2 Beğeni

Twitter ve sosyal medya geyiklerini falan normalde severek ve gülerek takip ederim fakat bu “manifestleme” olayına bir türlü anlam veremedim. Çünkü ben buna geyik gözüyle bakıyorken birçok kişinin bu olayı ciddiye aldığını fark ettim. Secret kitabı ve belgeseli(?) daha önce önerilmişti bana “hayata bakış açın değişecek,” denmişti hatta. :slight_smile: Hiç ilgimi çekmedi.

Ama şimdi bakıyorum, bu “akım” (ya da inanç türü mü desem?) ciddi manada popülerleşen bir hurafe olmaya başladı gibi cidden. Çevremdekiler ayin yapar gibi tütsüler, enerjiler, karmalar, evrenler ve astroloji ile kafayı bozanlarla dolu. Beni ilgilendiren bir şey mi? Kesinlikle değil, herkesin inancı bakış açısı kendine.

Fakat arkadaşların olduğu ortamda “Ya biliyor musunuz şu istediğim şey oldu.” dediğimde “Kanka iyi manifestlemişsin demek ki,” denmesi çok aşırı tuhafıma gidiyor. Yerine gelen her dilek bir manifest midir? Ben hiçbir şey “manifestlemedim” ki. Sadece istediğim şeyin olması için adım attım. Oldu ya da olmadı, o başka günün konusu. :slight_smile:

5 Beğeni

İşin uzmanları doğru oluyor mu bu şekilde?


2 Beğeni

Bunun yağmur duasına çıkmaktan, türbede mum yakmaktan, ağaca çaput bağlamaktan, yeni doğan bebeğin yada ölen kişinin kırkında mevlid okutmaktan vs. bir farkı yok. Bunlar islam ile birleşen pagan ayinleri iken bu manifest gibi inanışlar birleşemediği için dışlanıyor. Dini dogmaları reddedip yerleşik inançlardan kopan toplumlarda bu tip pagan geleneklerin ve inanışların hortlaması çok normal. Wicca Witchcraft gibi Neo-pagan inançlar 80’lerden bu yana batıda çok revaçta.

3 Beğeni

Ritüeli anladım da neden manifestlemek deniyor anlamadım ://

1 Beğeni

Bilmiyorum ki ben de. @Leingrad da demiş, bunlar inanç kaynaklı şeyler olduğu için kafam basmıyor sanırım pek. :slight_smile:

2 Beğeni

Manifestçilerle birlikte şu rakamları arka arkaya 3 kere yazanlar da çıktı. Yok efendim 777’li kolye takınca şans geliyormuş, 333’lü takınca aşk geliyormuş.

3 Beğeni

Dolunay çıkınca ay suyu hazırlamak.
Cam şişedeki suyu doğal taşlarla birlikte ay ışığı alacak bir şekilde balkona koyup sabaha kadar bekletiyorlar. Sonra o suyu içip şifa bulacağını falan düşünüyorlar🤦🏻‍♀️

2 Beğeni

Bunu bişeylerle daha karıştırıp büyü yaptığını düşünen modern cadılar da var. :smiley: Babanneme göreyse gece su ve yemekler açıkta kalırsa cinler üzerine işermiş. :d

1 Beğeni

Şu kadar sayıda zikir çekmeyi hatırlattı bana bu. Zikirmatikler vardı bi ara. Dudak mırıltısı ile bir parmak tık tık basıyordu. Otobüste giderken denk gelmiştim bir iki defa. Ne yalan söyleyeyim okb rahatsızlığı olan birini izlemek gibiydi.

1 Beğeni

Bir arkadaşım bana bundan atıyordu sürekli. Artık atmaz oldu ama. İstediği sonucu alamadı sanırım. :laughing:

1 Beğeni

Hangi sayıları hocam bakalım ne istiyormuş? :smiley:

1 Beğeni

Vallahi 111 ve 777 filandı hatırladığım kadarıyla. İyi bir şey olsa gerek. :sweat_smile:

Bir şeyi hiç anlamıyorum aniden duruken bi aşko kuşko kız akımı çıktı tarot bakma, burç fetişi, protez tırnak, pembe, material girl :nail_care:, şimdi ise evrene enerji yollayıp ametis üzerine oturup yeni ay zamanı venüs 90 derecelik dönüş açısıyla aya astrolojik ışın yollayınca senin anlam yüklediğin şey gerçekleşiyormuş. Bu bana lise, ortaokul döneminde bağımlı olduğu çocuğun hırkasını gizli gizli koklayan veya youtube videoları ile astral seyahat yapanlarla anadolu büyücü yenge motifinin birleşimi gibi geliyor. Zamanla erkeklerde de aşırı maskulenlik akımı çıktı vücut yapıp kendilerini 25 yaşında öldürecek kadar kimyasal almakla alakalı o tamamda. Bu iki akımın aynı koldan geldiğini düşünüyorum ama bir şekilde anlayamıyorum. İkisininde ortak yönü mantıksız olması mı?

Günümüzdeki hurafeler saymakla bitmez. Eski çağlarda olanların günümüzde diriltilmesinin yanı sıra onlara sürekli yenileri ekleniyor. Bazılarına bu forumda da inanan vardır belki. Bazıları ucuz bilimkurgu romanlarından çıkmış gibi. İnananlar, inanmakla kalmıyor, kendilerini toplumun çoğunluğundan daha zeki ve aydınlanmış sayıyorlar. Ben bildiklerimi ve hatırlayabildiklerimi sayayım.

  • Evrene mesaj gönderdiğinizde evren sizin isteğinize yanıt veriyor. (Böylece evrenin kendisi de bilinçli bir varlık düzeyine yükseltiliyor)
  • Yıldızların ve gezegenlerin konumu; kişiliğimizi, kararlarımızı ve geleceğimizi doğrudan etkiliyor.
  • Ay’a hiç gidilmedi. O videolar stüdyoda çekildi. Yönetmeni de Stanley Kubrick’ti.
  • Ay’ın Dünya’dan görünmeyen tarafında uzaylılara ait bir üs var.
  • Dünya’yı sadece beş aile yönetiyor.
  • Modern tıp baştan sona yalan. Alternatif tıbba, homeopatiye, holistik tıbba yönelirseniz iyileşirsiniz.,
  • Manyetik alanlarda gizli geçitler var.
  • Dünya nüfusunu 500 milyona indirmek isteyen gizli ve şeytani bir oluşum var. İnsanları LGBT propagandası, kadın hakları ve onun gibi şeylerle üremekten vazgeçirmeye çalışıyorlar.
  • Ayrıca insanları aşılarla kısırlaştırarak Dünya nüfusunu azaltmaya çalışıyorlar. Hatta aşılarla insanları öldürüyorlar.
  • Ayrıca CIA ve KGB gibi istihbarat örgütleri AIDS gibi hastalıklarla da insanların sağlıklı bir şekilde üremesinin önüne geçip Dünya nüfusunu azaltmaya çalışıyorlar.
  • Reptilian adlı sürüngen bir uzaylı ırkı var. İnsan kılığında aramızda dolaşıyorlar. Dünya’yı gizlice yönetiyorlar.
  • İnsanlık, Anunnaki adında uzaylı bir medeniyet tarafından yaratıldı. Anunnakiler altın peşindeydiler.
  • Dünya aslında bir tepsi gibi düz. Kutuplar dediğimiz yerler aslında bu tepsiyi çevreleyen buz dağları. Amerikan ve Rus askerleri dünyanın çevresinde nöbet tutuyorlar ve gelenleri geri çeviriyorlar. Dünya’nın düz olduğunu bütün bilim insanları, politikacılar, medya vs. insanlardan gizliyor.
  • Uzaylılar var ve sürekli Dünya’yı ziyaret edip insanları kaçırıp deneyler yapıyorlar. Hükûmetlerle iletişim hâlindeler. Bütün hükûmetler bunu insanlıktan gizliyorlar.
  • 50 yıl sonra gerçekleşeceğini sandığınız bütün teknolojiler aslında çoktan üretildi ama kâr edebilmek için yavaş yavaş piyasaya sürülüyor.
  • Hastalıkları ilaç şirketleri icat ediyorlar. Önce bir virüs yaratıp meydana salıyorlar, bir süre sonra aşısını ve ilacını da piyasaya sürüp paraya para demiyorlar.
  • Aşılar otizme neden oluyor.
  • Covid-19 diye bir virüs yok aslında. Böyle bir hastalık yok. İnsanlığa çok büyük bir komplo kuruldu.
  • Antik çağlarda uzaylılar gezegenimizi ziyaret ettiler ve insanlar onları tanrı sanıp taptılar.
  • Evrim Teorisi çoktan çürütüldü ama bilim insanları kanıtları gizliyorlar.
  • İklim değişimi, küresel ısınma, bunlar yalan. Dünya’nın ikliminde bir sorun yok.
  • 11 Eylül saldırılarında aslında İkiz Kuleler uçak çarpması nedeniyle değil, bomba patlatılarak yıkıldı. Hatta uçaklar hiç çarpmadı. Ya da ABD o saldırıları kendi kendisine düzenledi.
  • Atatürk aslında Masonlar tarafından zehirlenerek öldürüldü.
  • 17 Ağustos 1999 depremi aslında gerçek bir deprem değil. ABD, HAARP adında bir silah geliştirmişti ve bunu Türkiye’de denemeye karar verdi. Kuzey Anadolu fay hattından elde edeceği bulgu ve tecrübeyi San Andreas fay hattına uygulama niyetindeydi. Fakat deprem onların da beklentilerinden daha şiddetli oldu.
  • Atlantik Okyanusunda Bermuda Şeytan Üçgeni diye bir yer var. Oraya giren gemiler batıyor, uçaklar düşüyor. Bilim insanları ne olduğunu açıklayamıyor.
  • Büyük devrimler, savaşlar ve diğer büyük olayların arkasında hep Illuminati denilen bir örgüt var.
2 Beğeni

Netflix’in dandik dizisi saolsun, yeni modamız soy dizimi mi aile dizimi mi bişey. İnternette konuyla ilgili her makalede bizi ailemiz şekillendiriyor diyor ki sonuna kafar haklı. Bebeklikten itibaren her şeyi önce ailemizden biraz büyüyünce çevremizde kim varsa onları kopyalayarak öğreniyoruz. AMA konuyu biraz daha ilerletmiş Hellinger. Anladığım kadarıyla diyor ki senin deden/baban zamanında bir olay yaşamış sen de bunun etkisini yaşıyorsun. Ya da annen’i çocuklen hiç sevmemişler sen de sevilme ihtiyacı hissediyorsun. Senin baban bundan 40 sene önce tokat yemiş senin de suratın o yüzden kırmızıya varan saçma sapan teoriler ile geliyor. Böyle saçmalık olabilir mi? Bir de bunu genetik vs bir takım bilimsel kelimeler sokarak açıklamış ki hee bilim diye kanıyor insanlar. Bir de grup terapisi yapıyorlar sanırım insanlar hep buna katıldım sorunlarım azaldı vs yazmış. Hayır canım kardeşim. Babanı zamanında dövdüler diye değil muhtemelen grup terapisinde kendine itiraf edemediğin sorunlarını kabüllendiğin için sorunların düzeldi. Bir aptal olmanın suçunu babana atabildiğin için kendini rahatlatıyorsun.

3 Beğeni

Bu ne yahu? Okurken resmen sesli güldüm, bunlara inanmak için epey bir cahil olmalı insan. (Detayını bilmiyorum sizin yazdıklarınızdan yola çıkıyorum) Gerçi tam Neflixlik bir hareket.

3 Beğeni

Sevilme ihtiyacı hakkında açıklama yapmak istiyorum. Sevilme her yaşta eksikliği hissedilen bir ihtiyaç. Ama güvenlik, açlık gibi temel ihtiyaçlardan değil. Güven duygusuyla birlikte gelişir. Güven duygusu ana karnında oluşur. İnsanın kendini en güvende hissettiği yer ana karnıdır, annenin kalp atışlarını duyar bebek orada. doğduktan sonra anne bebeği kucağına aldığında başını kalp hızasında tutar (klasik bebekleri tutuş şeklini hatırlayın) bebek büyürken o kalp atışlarını duyduğunda ana kucağında rahatlar. Çünkü ana karnını hatırlatır ona. Anneye güvenir, anne onun temel ihtiyaçlarını zamanında karşıladıkça çocuk dünyaya ve insanlara güvenir. Terk edilme korkusu olmadan insanlarla iletişim kurar. (Günümüzde geleneksel -namus kavramı- bakış acısını bir kenara bırakırsan boşanmalar ve kadın cinayetleri ile yakından ilgilidir bu, benim teorime göre) Bu beslenme gibi fiziksel durumlarla yakından ilişkilidir. (oraya girersek çıkamayız)

Üniversitede bizim öğrendiğimiz buydu, sonra üzerine bilimsel araştırmalar yapılıp değiştiyse bilinmez.(Eğitim fakültesinde bir psikolog kadar detaylı bunları neden öğrendik inanın anlamıyorum bu eğitim sistemini)

2 Beğeni

Açıkçası ben de detaylı incelemedim hep önüme çıkıyor diye googleladım ama temelde saçmalık. Ama temelinde nasıl ki biz ailemizin birleşiminden kalıtımsal olarak bedenen şekilleniyoruz. Deneyimlerimiz de kalıtımsal olarak ailemizden geçiyor diyor özetle. Ben aklıma ilk o geldiği için verdim örneği ama siz sevilme ihtiyacını çok güzel anlatmışsınız. Bunların hepsi bireyin kendisinin deneyimlediği ve bilincine yerleşmiş bir şey. Diğer yandan senin evebeyinlerinden birine çok sert tokat attılar ordan da o genetiğine işlendi bak sen de dayaktan korkuyorsun ve kılıbık oldun gibi bir şey değil.

Bence bunlar yarı bilim. Saçma sapan şeylere kalıtım, genetik, kuantym vs diyerek bilimmiş imajı veriyorlar. Bir de binlerce yıldır budizm gibi doğu inançlarında olan inanışları kuantum muantum diye insana yutturanlar var. Ben çok hırslıyım bu konuda o yüzden biraz absürd örnekler vermiş olabilirim ama kendi basiretsizliğini saçma sapan inanışlar ile ailesine atıp kendisi çok iyi bir insanmış da tüm suç başkasındaymış gibi davranan insanlar canımı sıkıyor.

1 Beğeni