Mortal Kombat Sinema Evreni Sıfırlanıyor!

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Mortal Kombat Sinema Evreni Sıfırlanıyor! – Kayıp Rıhtım

image

Mortal Kombat evrenine Marvel usulü sıfırlama! Serinin filmleri en baştan çekilecek. Yeni filme dair tüm açıklamalar detaylarıyla birlikte haberimizde. (DEVAMI…)

5 Beğeni

Ataricilerde jetonu bitince diğer oynayanları makinanın yanından izleyen yancı benim. Çıktığı zaman ciddi devrim olmuş, oyunun ikincisinin çıkacağı söylentileri mahallede dolaşmaya başlayınca kendi aramızda yeni karakterlerin nasıl olabileceğine ilişkin teoriler üretirdik.
İlk film benim açımdan ergenlik döneminin heyecanıyla tatmin edici olmuştu. Sinemada 2 kere izledikten sonra günün birinde vcd’ni alarak seyrime devam etmiştim.
İkinci film özellikle Shao Kahn’ın başarısız canlandırması dolayısı ile ciddi bir hayal kırıklığı olmuştu.
Geçenlerde mini bir tv dizisi serisi yapmışlardı. Fragmanlarını bile izlemek yapım hakkında bilgi verip seyretmeme değmeyeceğini belli etmişti.
Umarım bu yeni seri başarılı olur. Her ne kadar Aquaman filmin yarısında beni uyutmayı başardıysa da kaliteli bir yapım çıkmasına dair umut besliyorum.

2 Beğeni

Bu evren sıfırlama da moda oldu. İlk Dc başladı, New 52 diye bir saçmalık çıkardı. Baktı olmuyor, erveni sıfırlayan Dr.Manhattan’dı diyip, Rebirth ile paçayı zor kurtardı. Sonra, Marvel girdi evren sıfırlamaya. İronman, Thor gibi karakterleri değiştirdi. Kabak tadı verdi artık. Mortal Kombat da bu kervana katıldı demek. Ne gerek var ki. Zaten portal/realm denen sistemleri var. Ya Shinnok ya da Shao Khan geldi diyip o evrene kaydırabilirlerdi.


Ha, çok can sıkıcı bir söylenti; Sony’nin GOW evrenini sıfırlayacağı yönünde. Kratos’u oyunun sonunda öldürüp, Atreus/Loki ile ana karakter olarak devam edecekleri söyleniyor. İş ciddiye binerse çok çok üzücü. Kratos gibi bir karakteri harcamak çok büyük lüks.

1 Beğeni

İlk film gerçekten güzeldi. Dövüş oyunlarını seven benim gibiler için harikaydı. Özellikle müzikleri de harikaydı. Ancak bu tarz dövüş oyunlarında ilk filmde olduğu gibi bir konsept o zamanlardaki benim için bile pek iç açıcı değildi, sıkıcıydı - filmi sevmeme rağmen - . Dünyanın sonu, karakterler, kötüler, bir araya gel, karşılıklı dövüş vesaire artık izletmez kendini. Bu anlamda Jan Kloud Van Dam abimizin çektiği Street Fighter konsept açısından biraz iyi gibiydi ama o da çakıldı zira kötü filmdi. Umarım iyi bir evren / konu oluştururlar da sağlam bir evren seyrederiz. :smiley:

2 Beğeni

İlk film çok iyi değildi ama o zamanlar çocuk aklımla çok beğenmiştim. İkinci film ise gerçekten rezaletti. Atari salonlarında ve evdeki atarilerde ne oynardık be. Atari salonlarında ateşli münazaralar yaşanırdı. Mortal Kombat mı, Street Fighter mı yoksa Tekken mi daha iyi diye tartışırdık.

Hey gidi günler. Yaşlanmışız. Zaman makinem olsa o yıllara geri dönüp sonsuza kadar orada kalmak isterdim.

1 Beğeni

Zaten filmlerinde öyle aman aman bi evreni, karekterlerin derin bir geçmişi falan yoktu ki. Sıfırlanmanın bir anlamı yok.

Bu tatta olursa daha güzel olur bence.

New 52 kesinlikle teoride saçma değildi. Yeni okurlar kazanmak için müthiş fırsattı, olmadı.

Nasıl değildi, Wally West’i silmek için yapılmış bir girişimdi. Sırf, Barry Allen’i tekrar sevdirsinler diye. Crisis döneminde Wally efsane olunca, Barry geri planda kaldı. Hadi hop Speedforce’dan çıktı deseler kimse kaale almıyacaktı, keza Wally patlamıştı. E ne yapalım, Wally bu sefer Speedforce’da hapsolsun dediler. Hemen ardından dalga geçer gibi siyahi bir Wally getirdiler. Meğer, Wally siyahiymiş filan. Şimdi ne oldu ? Komple kapandı o dönem. Yapılmamalıydı, çok riskliydi; ama yine de yaptılar. Şu anda da Rebirth ile çok tehlikeli gidiyorlar. Özellikle Doomsday Clock serisinde. Her an, Dr. Manhattan yok edebilir evreni. Baya güçlendirmişler. Trigon, Darkseid, Monitor hatta Mr. Mxyxpltk bile karşısında duramayacak gibi.

Mantıklı bir karar. Hele 2.filmin ne kadar kötü olduğu düşünülürse… Umarım güzel olur.

İlk film fena değildi, elbette daha iyi olabilirdi ama o yıllara göre yine de fena değildi. Bence yeniden çekilmesi çok iyi olmuş, şimdiki efekt teknolojisi ve senaryoların daha gerçekçi bir hal alması ile kült olmaya aday filmler arasında yerini alalbilir. Umarım konusu ve kurgusu çok iyi olur.

New 52 ve sonraki dönemin kaos içinde olduğunu biliyorum. Uzun süredir güncel dc evreninden uzak olmama rağmen. New 52’yi yapmalarının asıl amacı nereden başlayacağını bilmeyen okurlara kolaylık sağlamaktı. Uygulamada içine ettiler.

1 Beğeni

Evet, amaç oydu; ama, dediğin gibi beceremediler. New52 döneminde -yanılmıyorsam- tek göze çarpan “Flashpoint” hikayesi. Onun devamını getiremediler.

Biz söylemiştik demek istemiyorum ama biz söylemiştik. :smiley:

İşte haberleri gelmeye başladı.