Adem Bona 2. Tur 41. sıradan Philadelphia 76ers Draft etmiş. Umut edilenden daha düşük ama aslında olabilitesi buralardı sanırım, geçen sene drafttan çekilmese yine buralardan seçilirdi muhtemelen.
Olumlu tarafı 76ers da yıllardır düzgün yedek pivot olmaması Embiid de sürekli sakatlanıyor, en son yedeği Mo Bamba’ydı. Yine aynı ikili ile sezona girerlerse, 3. pivot olarak süreler bulabilir.
Tabi 2. tur’un beklenen bombası Bronny ve Lakers olmuş .
Bir tarih daha yazdın, artık huzur içinde bırakabilirsin bence King reis. Lebron’un oğlu olmasa kimse seçmeyecekti gibi geliyor bana. Ama başka hiçbir takımla da draft antrenmanına çıkarmadılar Lakers a kalsın diye, belki de cevher gizleme yaptılar Göreceğiz.
Mavericks kendi arayıp Doncic i istermisiniz diye teklif etmiş Lakers a. Benim anladığım sadece kilo alması değil de, genel olarak tembelliği ve kendine bakmaması Mavericks GM ine tak dedirtmiş artık .
Bir yandan inanamıyorum, elinde en özel oyuncuların biri var ve yaşı hala çok genç. Diğer yandan adamlara hak veriyorum, her sene Luka’nın kendine çeki düzen verip mükemmel bir yıl geçirmesini bekliyorlar ama her yaz göbeği salmış şekilde dönüyor. Sezon öncesi ya da başı telafi için ekstra da çalışmıyor, hep rölanti de Doncic Sonra da sakatlıklar geliyor tabi bu vücuda. Bakalım Lakers ve Lebron adam edebilecek mi onu.
Süper Max kontrat da istemiş galiba, bu kafaya bu kontratı verirsek uzun vadede elimiz kolumuz komple bağlanır demiş de olabilirler.
Anthony Davis için de iyi oldu aslında, yıllardır 4 numara oynamak istiyorum diye yırtınıyordu. Şimdi yanında atletik ve savaşçı iki pivotla 4 oynayabilir ve onu harika tamamlayabilecek bir Kyrie var.
Bir daha büyük takas görmeyiz artık dediğimiz yılda olaylar olaylar .
Hadi Lukayı takaslamak istedin diyelim, karşılığında alacağın paket bu mudur? Thundera Spurse hatta Rocketsa sorsalar çok daha iyi şeyler alırlardı. Direkt Lakers’la konuşup işi halletmişler.
AD için bence de iyi.
Bu arada Dallas 2029 picki Rocketsta, yaşlara bakınca o zamana tank modunda olurlar gibi.
Basına düşmeden işi bitirelim demişler sanırım. Basına düşse daha iyiydi bence, Doncic in takas değeri düşmezdi ki .
1 yıldız + 2 potansiyel genç + 3 tane 1. tur draft hakkı falan çok rahat alınır Doncic için Bu hamle ile sanırım sadece önümüzdeki 1.5 senede bir şampiyonluk yürüyüşü falan hesapladılar.
Forumda başka Mavs’li var mı bilmiyorum ve düşüncelerini çok merak ediyorum çünkü dıaşrıdan bakanlar gibi bakamayacaklarına eminim. 2. Dirk olacak diye getirdiğimiz adamın bu şekilde gitmesi benim içime oturdu açıkçası. AD’yi de Pelicans dönemi hariç pek sevmem umarım o dönemlerini tekrar izletir bize. Şampiyon olamadan Luka’nın gitmesi içimde ukte kalacak kesinlikle. Umarım ileride daha disiplinli bir biçimde geri gelir.
Ben tutmuyorum ama severim, Nowittzki zamanında o sempatiyi kazandırdı .
Dıştan bakınca yaptıkları büyük avellik gibi duruyor ama işin içinde en yakından görüp analiz edenler de onlar. Bu çocuk bu kafayla devam ettikçe olmaz diyip direksiyonu komple kısa vadeye dönmüşler gibi duruyor. Büyük kumar ama belki de haklı çıkarlar, kestiremedim valla.
Bir yandan da bu çocuk Euroleague de ortalığı kavurupgümbür gümbür gelmesine rağmen önünden seçilen Deandre Ayton lar, Marin Bagley ler aklıma geliyor O zamanların draft raporlarında da Doncic şüpheleri hep bu yöndeydi, saolsun tembelliği ile onları da haklı çıkardı Şimdi Lakersta hırslanıp ortalığı kavurur belki de.
Sonuç olarak bence Mavericks için ne olursa olsun ciddi kayıp takas. Davis üstüne takım kurulacak bir oyuncu hiçbir zaman olmadı benim gözümde, destekçisi üst düzey oyuncular olmadığında patladığını da çok gördük. Yine number one role geçecek bir Irving in de lastik patlatmayacağı şüpheli her zaman, bir anda yine dünya düz demeye de bağlayabilir .