Neal Stephenson Kitapları (Alfa Yayınları)

Neal%20Stephenson

BİYOGRAFİ

Neal Town Stephenson (d. 31 Ekim 1959), Amerikalı roman ve makale yazarı. On adet basılmış romanı ve Wired dergisinde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. The Diamond Age adlı romanı 1996 yılında Hugo Ödülü’nü kazanmıştır.
(Kaynak: Wikipedia)

ÇIKAN KİTAPLARI

  1. Cıva (Barok Döngü Üçlemesi -1)
  2. Karışıklık (Barok Döngü Üçlemesi -2)
  3. Dünyanın Sistemi (Barok Döngü Üçlemesi -3)

1 2 3

8 Beğeni
1 Beğeni
4 Beğeni

7 Beğeni
4 Beğeni

Neal Stephenson’un Elmas Çağı ve Parazit kitabını okuyan var mı? Çevirileri nasıl sizce? Yazarın daha önce basılmış ve henüz basılmamış kitaplarını basacak mı acaba Alfa?

1 Beğeni

Parazit kitabını okumuştum. Çevirisinde kitabı akıcılıktan uzaklaştıracak ya da anlattığı kavramları, anlatım bütünlüğünü bozacak düzeyde bir sıkıntı deneyimlemedim.

Genel olarak temasına/atmosferine, içinde daha önce tanımladığı/değindiği kavramları birincil sahış deneyimlerinden aktararak boyut kazandırması ile zaten akıcılık yönünden size bir içerik sunuyor. Ekseriyetinde bir aksiyon çizgiside mevcut. Fakat en önemlisi bir noktadan sonra (sanırım kitabın ortalarına denk gelir) kavramları tarihsel göndermeler ile yeniden yorumlayışı var ki uzun süre düşünüp konuyu araştırmama sebep olmuştur (değindiği kavramı biraz araştırdığınızda var olan bir tezi güncelleyerek sunduğunu keşfedebilirsiniz)

Eseri isterseniz akıcı bir aksiyon gibi yorulmadan bir çırpıda okuyup köşeye atabilirsiniz yada değindiği kavramlar ve bu kavramları temellendirerek kazandırdığı yeni formları hakkında güncelerce düşüncelere/araştırmalara dalabilirsiniz. Tarafınıza kalmış bir konu bu ama kesinlikle sıkıldım denilebilecek bir eser olduğunu düşünmüyorum.

Bu yüzden halen bulunabiliyorken almanızı tavsiye ederim.

1 Beğeni